آشنایی با انواع بیماری‌های پوستی

1561 بازدید 1 لایک
 

بیماری‌های پوستی شرایطی هستند که پوست شما را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این بیماری‌ها ممکن است باعث بثورات، التهاب، خارش یا سایر تغییرات پوستی شوند. ممکن است برخی از بیماری‌های پوستی ریشه ژنتیکی داشته باشند، در حالی که سبک زندگی نیز می‌تواند باعث بروز برخی دیگر از آنها شود. انواع بیماری‌های پوستی با استفاده از داروها، کرم‌ها یا پمادها یا تغییر شیوه زندگی درمان خواهند شد. در این مقاله لیست بیماری‌های پوستی را مطالعه می‌کنید و با روش درمان آنها آشنا می‌شوید. آنچه می‌خوانید:

  • شایع‌ترین بیماری‌های پوستی کدامند؟
  • آکنه
  • آلوپسی
  • اگزما
  • پسوریازیس
  • کهیر
  • روزاسه
  • سرطان پوست
  • پیسی
  • سخن پایانی

 3 مورد از فواید استفاده از ماسک صورت

شایع‌ترین بیماری‌های پوستی کدامند؟

پوست شما اندام بزرگی است که بدن شما را می‌پوشاند و از آن محافظت می‌کند. این عضو عملکردهای زیادی دارد، به عنوان مثال، دمای بدن و مایع درون بدن را نگه می‌دارد و از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند و همچنین به شما کمک می‌کند تا شرایطی مانند دما یا درد را احساس کنید. این عضو همچنین باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر عوامل عفونت را از بدن شما دور نگه می‌دارد.

انواع بیماری‌های پوستی شرایطی بوجود می‌آورند که پوست شما را تحریک یا ملتهب می‌کند و رنگ آن را تغییر می‌دهد. برخی از بیماری‌های پوستی جزئی هستند و برخی دیگر علائم شدید ایجاد می‌کنند. برخی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی به سادگی و با حذف عوامل محرک و مصرف دارو درمان می‌شوند و برخی تا پایان عمر همراه شما هستند. در ادامه لیست بیماری‌های پوستی شایع را ذکر می‌کنیم:

 انواع بیماری های پوستی

آکنه

فولیکول‌های مسدود شده پوست منجر به تجمع چربی، باکتری و پوست مرده در منافذ شما می‌شود. این بیماری با جوش‌های سر سیاه و سر سفید، قرمز، چرکی، ندولار و کیستیک بروز پیدا می‌کند و با مصرف داروهای مخصوصی که پزشک تجویز می‌نماید، درمان می‌شود.

 شایع ترین بیماری های پوستی

آلوپسی

در این بیماری سیستم ایمنی به فولیکول‌های مو در سر یا بخشی از صورت حمله می‌کند و موهای این قسمت را در تکه‌های کوچک از بین می‌برد. برای تشخیص این بیماری از درماتوسکوپ استفاده می‌شود و درمان‌های موضعی (کرم ها یا پمادها) که مستقیماً روی پوست اعمال می‌شوند، درمان‌های تزریقی و درمان‌های سیستمیک (قرص) که بر سیستم ایمنی تأثیر می‌گذارد برای آن تجویز خواهد شد.

 انواع بیماری پوستی اگزما

اگزما

اگزما که یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است، محدودیت سنی ندارد و علائم آن پوست خشک و خارش دار است که منجر به تورم، ترک خوردگی یا پوسته پوسته شدن می‌گردد. برای درمان باید از مرطوب کننده‌های ملایم یا قوی در طول روز استفاده نمایید و داروهای موضعی مانند استروئیدهای موضعی را طبق توصیه پزشک روی پوست خود بمالید. از داروهای خوراکی مانند داروهای ضد التهاب، آنتی هیستامین‌ها یا کورتیکواستروئیدها برای کاهش خارش و تورم استفاده کنید و از محرک‌هایی که باعث تشدید علائم اگزما می‌شوند، اجتناب کنید.

 انواع بیماری پوستی پسوریازیس

پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری مزمن طولانی است که در آن سیستم ایمنی بیش از حد فعال شده و باعث می‌شود سلول‌های پوست خیلی سریع تکثیر شوند. علائم این بیماری عبارتست از پوسته پوسته شدن سطح پوست، التهاب و بروز لکه‌های ضخیم و قرمز که روی آرنج، زانو، سر و کف دست و پا ظاهر می‌شوند.

راه های زیادی برای درمان این بیماری پوستی وجود دارد و برنامه درمانی شما به نوع و شدت بیماری بستگی دارد. پسوریازیس خفیف را اغلب می‌توان با کرم یا پماد با موفقیت درمان کرد، در حالی که پسوریازیس متوسط و شدید ممکن است به قرص، تزریق یا درمان‌های سبک نیاز داشته باشد. از بین بردن محرک‌های رایج مانند استرس و آسیب‌های پوستی نیز می‌تواند به کنترل علائم کمک کند.

 شایع ترین بیماری پوستی کهیر

کهیر

در این بیماری که یکی از انواع بیماری‌های پوستی خارش دار است، پوست ملتهب و دچار خارش می‌شود و اغلب افرادی که سابقه آلرژی دارند، تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند. این بیماری معمولاً در عرض چند دقیقه تا چند روز بهبود می‌یابد و می‌توانید برای درمان آن از داروهای ضدحساسیت استفاده کنید.

 بیمارس پوستی روزاسه

روزاسه

روزاسه یک بیماری التهابی پوستی طولانی مدت است که باعث قرمزی پوست و بثورات پوستی معمولاً روی بینی و گونه‌ها می‌شود و همچنین ممکن است باعث مشکلات چشمی گردد. دلایل خاصی برای بروز این بیماری شناخته نشده است و تنها می‌توان حساسیت یا استرس را دلیل بوجود آمدن آن دانست. این بیماری درمان مشخصی ندارد و استفاده از برخی کرم‌ها و داروهای تجویزی می‌تواند در دراز مدت علائم این بیماری را از بین ببرد.

 لیست بیماری های پوستی

سرطان پوست

سرطان پوست از تکثیر غیرطبیعی سلول‌های پوستی ناشی می‌شود که اغلب در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می‌گردند. بنابراین، استفاده روزانه از ضد آفتاب برای محافظت در برابر آفتاب سوختگی و جلوگیری از ایجاد سرطان بسیار مهم است. اگر این بیماری در مناطقی از پوست ظاهر شود که معمولاً در معرض نور خورشید نیستند، می‌توان آن را به عوامل ژنتیکی نسبت داد.

برای تعیین مناسب‌ترین برنامه درمانی بر اساس ویژگی‌های خاص سرطان پوست، مشورت با یک متخصص ضروری است. تشخیص زودهنگام و مداخله سریع به طور قابل توجهی شانس درمان موفقیت آمیز این بیماری را افزایش می‌دهد.

 انواع بیماری های پوستی پیسی

پیسی

این بیماری یک اختلال خودایمنی مزمن است که باعث می‌شود لکه‌های پوست رنگدانه خود را از دست بدهند. این مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که ملانوسیت‌ها یا همان سلول‌های پوست که رنگدانه‌ها را می‌سازند، مورد حمله قرار گرفته و از بین می‌روند و باعث می‌شوند پوست به رنگ سفید شیری تبدیل شود. خوشبتانه این بیماری مسری و خطرناک نیست و علائم آن با مصرف داروهای تجویزی پزشک و نوردرمانی بهبود پیدا خواهد کرد.

 راه های جلوگیری از خشکی پوست دست

سخن پایانی

در نهایت با بروز مشکل در پوست، یک متخصص پوست و مو می‌تواند انواع بیماری‌های پوستی را با معاینه بصری پوست شما تشخیص دهد. اگر تنها نگاه کردن به پوست شما پاسخ روشنی به پزشک ارائه ندهد، او با استفاده از تست‌هایی، مانند بیوپسی، کشت، تست آلرژی، معاینه با نور ماوراء بنفش (UV)، دیاسکوپی و درموسکوپی که با استفاده از یک دستگاه دستی به نام درماتوسکوپ انجام می‌شود، بیماری شما را بررسی کرده و درمان آن را تعیین می‌نماید. پس روش درمان خود را ادامه دهید و با دور کردن استرس و عوامل بیماری‌زا از خود، سرعت بهبودی بیماری را افزایش دهید.

 

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
21 بازدید 0 لایک

ترازو وزن‌ کشی یکی از ابزارهای مهم برای نظارت بر وزن و حفظ تناسب‌اندام است که در منزل، باشگاه‌های ورزشی، مراکز درمانی...

مشاهده بیشتر
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
61 بازدید 1 لایک

دوران بارداری با وجود شیرینی‌های خود، مشکلاتی را نیز برای مادر به همراه دارد. افزایش وزن، تغییرات هورمونی، درد مفاصل...

مشاهده بیشتر
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
79 بازدید 0 لایک

جوراب واریس، کالای طبی است که گردش خون در ساق پا را با اعمال فشار به این ناحیه بهبود می‌بخشد. بیماران مبتلا به...

مشاهده بیشتر
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
179 بازدید 3 لایک

امروزه بسیاری از افراد با مشکلاتی از قبیل بی‌خوابی، اضطراب و تنش‌های عصبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فشارهای زندگی...

مشاهده بیشتر
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
199 بازدید 2 لایک

کش‌های بدنسازی در دنیای ورزش و تناسب‌اندام به‌عنوان یکی از ابزارهای کاربردی و مقرون‌به‌صرفه برای تمرینات خانگی شناخته...

مشاهده بیشتر