دستگاه ساکشن از تجهیزاتی است که برای ازبینبردن جرم گوش مورداستفاده قرار میگیرد. هرچند این ماده به طور طبیعی برای محافظت از مجاری گوش تولید میشود، در مواقعی انباشتهشدن آن به بروز مسائلی مثل ایجاد التهاب، سرگیجه و کاهش شنوایی میانجامد. در این شرایط از این روش یا روشهای سنتی شستشو برای رفع مشکلات ناشی از تجمع موم در مجاری گوش استفاده میکنند.
این روش درمانی نوین در مقایسه با سایر روشها عوارض و خطرات کمتر و اثربخشی بیشتری دارد.

شستشو گوش با دستگاه ساکشن
گاهی میزان ترشح موم توسط غدد بیشتر از حالت عادی است که این موضوع باعث میشود در صورت تمیزکردن مداوم نیز مقداری جرم داخل گوش باقی بماند و مشکلاتی ایجاد کند. پیشنهاد میکنیم اگر علائمی مثل کاهش شنوایی، سرگیجه، سرفه، احساس درد و صدای زنگ در این ناحیه دارید، دراسرعوقت برای شستشوی گوش به پزشک متخصص مراجعه کنید.
استفاده از این دستگاه گوش روشی بدون درد، ایمن و مؤثر برای ازبینبردن جرمهای انباشتهشده است. با وجود این باید بهمنظور کاهش احتمال آسیبدیدگی پرده گوش و سایر عواقب و خطرات احتمالی این درمان را تحتنظر پزشک انجام دهید.
شستشو گوش معمولاً در یک جلسه ۱۵ تا ۳۰ دقیقهای انجام میشود. ابتدا پزشک ناحیه را بهوسیله میکروسکوپ یا اندوسکوپ معاینه میکند تا محل تجمع و میزان انباشتگی جرم را تشخیص دهد. سپس از یک مکش بسیار کوچک برای پاکسازی و خارجکردن موم استفاده میکند که این دستگاه را با نام دستگاه ساکشن میشناسند.
دستگاه ساکشن چیست و چه کاربردی دارد؟
فواید شستشوی گوش با ساکشن
شستشوی گوش با ساکشن یک روش مؤثر، ایمن و کم تهاجم برای پاکسازی جرمهای اضافی گوش است که در صورت آنکه پزشک آن را انجام دهد، عوارض احتمالی ناچیزی خواهد داشت. این عمل بدون درد انجام میشود؛ بنابراین اگر در زمان انجام آن هرگونه ناراحتی یا درد احساس کردید، این موضوع را به پزشک اطلاع دهید.
- نتیجهبخشی سریع: بلافاصله پس از اتمام این عمل متوجه تغییرات مثبتی مثل افزایش شنوایی، ازبینرفتن التهاب و صدای وزوز خواهید شد.
- دقت بالا: در این روش از تجهیزات بزرگنمایی مثل میکروسکوپ و اندوسکوپ استفاده میشود که همین موضوع به افزایش ایمنی و دقت عمل و تمرکز پزشک کمک میکند.
- کاهش عوارض جانبی درمان: استفاده از تجهیزات بزرگنمایی هنگام تشخیص و عمل احتمال بروز آسیبهای احتمالی به پرده گوش را کاهش میدهد.
- مناسب برای افراد آسیبپذیر: افرادی که در ناحیه پرده گوش دچار آسیبدیدگی هستند، پیشازاین عمل جراحی گوش انجام دادهاند یا عفونت شدید دارند، میتوانند بدون نگرانی از افزایش آسیب از این روش استفاده کنند.
- امکان خارجکردن اجسام خارجی از گوش: اگر جسم خارجی به مجاری گوش وارد شده باشد، دستگاه ساکشن این قابلیت را دارد که بدون درد و آسیب آن را خارج کند.

نکات ایمنی برای شستشوی گوش با ساکشن
قیمت دستگاه ساکشن گوش با میزان کیفیت، اثربخشی و ایمنی آن ارتباط مستقیم دارد. برای کسب اطمینان از کارکرد مناسب دستگاه و نتیجهبخشی عمل پیش از مراجعه به مراکز درمانی درباره برند تولیدکننده تجهیزات مرکز و کیفیت آن تحقیق کنید. شستشو گوش با این دستگاه روشی کمخطر و کم تهاجمی است که عوارض جانبی خطرناکی ندارد. بااینحال مجاری این ناحیه پس از درمان حساس میشوند و به همین دلیل باید بعضی نکات را برای کمک به حفظ سلامتی، تمیز نگهداشتن گوش و جلوگیری از بروز عفونت رعایت کنید.
جلوگیری از ورود آب به مجاری گوش
به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از ساکشن، از ورود آب به مجاری گوش جلوگیری کنید. طی این مدت از وان حمام، استخر و جکوزی استفاده نکنید و هنگام دوشگرفتن یا شستن موها از تجهیزات حفاظتی بهره بگیرید.
لغو سفرهای هوایی
اگر از این دستگاه گوش برای رفع انسداد و گرفتگی مجاری استفاده کردهاید، بهمنظور جلوگیری از بروز درد ناشی از تغییرات فشار هوا تا ۴۸ ساعت بعد عمل از پرواز پرهیز کنید.
اجتناب از انجام فعالیتهای بدنی سنگین
به مدت یک تا ۲ روز بعد از درمان از انجام فعالیتهای بدنی و حرکتهای ورزشی سنگین خودداری کنید.
استفادهنکردن از هدفون
استفاده از هدفون باعث تحریک گوش میشود. به همین علت لازم است که تا زمان بهبود کامل از آن استفاده نکنید.

مقایسه شستشو گوش با ساکشن و روش های سنتی
شستشوی گوش بهوسیله روشهای متعددی انجام میشود که استفاده از قطره گوش، محلولها، آبنمک، روغنهای طبیعی و گیاهی و دستگاه ساکشن از رایجترین آنها بهحساب میآیند. انجام ساکشن تحت نظارت پزشک باعث شده است این روش را بهعنوان راهکاری امن و بیخطر برای ازبینبردن موم گوش بشناسند.
استفاده از میکروسکوپ و اندوسکوپ برای شناسایی محل دقیق تجمع واکس گوش در روش ساکشن باعث افزایش دقت آن شده است. بهکارگرفتن این میزان دقت در راهکارهای خانگی مثل شستشو با قطره، آبنمک و روغنهای گیاهی امکانپذیر نیست.
در روش ساکشن آب به مجاری گوش وارد نمیشود و همین موضوع از بروز عفونت جلوگیری میکند. بهعلاوه برای انجام راهکارهای سنتی باید از سلامت کامل پرده گوش اطمینان داشته باشید. در غیر این صورت احتمال افزایش آسیبدیدگی وجود دارد.

شایعههای رایج درباره شستشو گوش
به دلیل تغییرات هورمونی در زمان بارداری عفونت گوش و احساس درد در این ناحیه بسیار رایج است. برخی افراد گمان میکنند که شستشوی گوش در این دوران برای جنین ضرر دارد. درحالیکه درماننشدن عفونت میتواند بر سلامت جنین و مادر تأثیر منفی بگذارد. اگر در دوران بارداری با نشانههایی مثل درد، سوزش، تورم و التهاب مواجه شدید، فوراً برای تشخیص و درمان بیماری به پزشک متخصص مراجعه کرده و از انجام روشهای سنتی و خانگی اجتناب کنید.
معرفی انواع دستگاه ساکشن
سخن پایانی
راهکارهای متعددی برای برطرفکردن مومهای انباشتهشده درون مجاری گوش وجود دارد که از میان آنها دستگاه ساکشن بهعنوان ایمنترین و کمخطرترین راهکار شناخته میشود. عواملی مثل مراجعه به پزشک متخصص و استفاده از تجهیزات بزرگنمایی برای تشخیص و درمان باعث افزایش دقت این روش شدهاند.
در این مقاله فواید این روش درمانی و مراقبتهای پس از آن را بررسی کردیم و به معرفی مزایای آن نسبت به روشهای سنتی پرداختیم. برای خرید دستگاه ساکشن گوش اصل و باکیفیت از بهترین برندها به فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی طب تولید مراجعه کرده و محصول موردنیاز خود را با هزینهای مناسب تهیه کنید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید