10 راه تضمینی عادت دادن نوزاد به شیشه شیر

11548 بازدید 3 لایک
 

نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند ممکن است در مصرف شیشه شیر مشکل داشته باشند. شما واقعاً نمی‌توانید آنها را سرزنش کنید. پس از هفته‌ها دریافت مواد خوب و تازه از یک منبع گرم و راحت، باز کردن دهان برای دریافت یک وعده غذایی باید سخت و آزار دهنده باشد. اما برای مادری که به سر کار برمی‌گردد یا فقط به مدتی استراحت از مراقبت شبانه‌روزی از کودک خود نیاز دارد، نگرانی در مورد عادت دادن نوزاد به شیشه شیر چالشی است که با آن روبرو است.

در این مقاله قصد داریم 10 روش تضمینی را به شما آموزش بدهیم تا به راحتی نوزاد خود را به استفاده از شیشه شیر عادت دهید. آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • زمان مناسب را برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر تعیین کنید
  • بعد از شیردهی یک شیشه شیر به او بدهید
  • یک شیشه شیر مناسب برای شیردهی انتخاب کنید
  • کار را به دیگری بسپارید
  • از نشانه‌های گرسنگی کودک استفاده کنید
  • وقت کافی برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر صرف کنید
  • شیر خود را سفارشی کنید
  • پوزیشن‌های مختلف را امتحان کنید
  • پستانک مناسب انتخاب کنید
  • سعی کنید، دوباره تلاش کنید
  • چرا عادت دادن نوزاد به شیشه شیر سخت است؟
  • سخن پایانی

 

1- زمان مناسب را برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر تعیین کنید

زمان مناسب برای آغاز استفاده از شیشه شیر زمانی است که کودک شما حدوداً چهار هفته است. ابتدا باید صبر کنید تا برنامه شیردهی مناسب را هم برای بدن و هم برای کودکتان ایجاد کنید، که سه تا چهار هفته طول می‌کشد. دو هفته پیش از آنکه به سر کار برگردید، فرآیند عادت دادن نوزاد به شیشه شیر را شروع کنید تا هر دوی شما زمان کافی برای سازگاری داشته باشید.

 عادت دادن نوزاد به شیشه شیر

2. بعد از شیردهی یک شیشه شیر به او بدهید

کودک شما باید از روش‌های مختلف مکیدن برای نوشیدن از شیشه استفاده کند، بنابراین مهم است که کودک خود را به سرشیشه عادت دهید. زمانی را انتخاب کنید که کودک شما در حال استراحت و شادی است، به عنوان مثال بعد از یک جلسه شیردهی صبحگاهی. مقدار بسیار کمی شیر (30 میلی‌لیتر یا کمتر) را در یک شیشه بریزید و به کودک خود بدهید. بگذارید نوزادتان با سرشیشه بازی کند و با آن آشنا شود. سعی کنید سرشیشه را در شیر مادر فرو کنید تا کوچولوی شما از طعم آن لذت ببرد و بخواهد آن را بیشتر بمکد.

 

3- یک شیشه شیر مناسب برای شیردهی انتخاب کنید

نوع شیشه شیر و سرشیشه‌ای که انتخاب می‌کنید می‌تواند نقش مهمی در پذیرش یا عدم پذیرش کودک شما داشته باشد. باید به دنبال چیزی باشید که تجربه شیردهی را تا حد امکان شبیه مکیدن سینه مادر کند. یک سرشیشه با جریان آهسته، که دهان نوزاد شما را با شیر پر نمی‌کند، ضروری است، زیرا شیر را به همان سرعت سینه مادر آزاد می‌کند.

 تفاوت شیشه شیر اصلی و تقلبی اونت

4- کار را به دیگری بسپارید

برخی از نوزادان بر این باورند که اگر مادر تغذیه را انجام دهد، فقط باید از منبع اصلی استفاده کند. کودک شما بوی شما را می‌شناسد و نمی‌فهمد که چرا به جای سینه، به او شیشه شیر می‌دهید. خودتان را از معادله خارج کنید و از همسر یا مراقب دیگری بخواهید که مسئولیت را بر عهده بگیرد.

 

5- از نشانه‌های گرسنگی کودک استفاده کنید

در فرآیند عادت دادن نوزاد به شیشه شیر مهم است که قبل از دادن شیشه به او منتظر بمانید تا کودک گرسنه شود. بر خلاف بزرگسالان که وقتی گرسنه هستند هر چیزی می‌خورند، نوزادان وقتی می‌خواهند غذا بخورند، سخت‌گیر‌تر می‌شوند! مراقب نشانه‌های گرسنگی باشید و در اولین نشانه‌هایی که حس کردید کودک شما گرسنه است، با یک شیشه شیر آماده باشید. سعی کنید کمی شیر در دهان او بپاشید تا اشتهای کودکتان را تحریک کرده و او را در مورد شیشه شیر هیجان زده کنید.

 روش عادت دادن نوزاد به شیشه شیر

6- وقت کافی برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر صرف کنید

ممکن است کودک شما فوراً به این سیستم تغذیه جدید عادت نکند. اگر کودک شما شیشه شیر را امتحان نکرد و شروع به گریه کرد، او را آرام کنید و چند دقیقه به او وقت بدهید. او را مجبور نکنید، اما به آرامی دوباره چند دقیقه امتحان کنید. اگر هنوز نتوانستید در عادت دادن نوزاد به شیشه شیر موفق شوید، شیشه را کنار بگذارید، پنج دقیقه صبر کنید و به نوزاد خود شیر بدهید. سپس زمانی که کودک شما سیر و شاد است و به احتمال زیاد تمایل به امتحان کردن چیزهای جدید دارد، شیشه شیر را دوباره به او بدهید.

 

7- شیر خود را سفارشی کنید

مرسوم است که شیر نوزاد گرم باشد. تصور این است که این شیر از سینه‌ها بیرون می‌آید. با این حال، اگر کودک شما بخواهد، می‌توانید شیر سرد یا ولرم به او بدهید و ببینید که آیا او آن را ترجیح می‌دهد یا خیر.

 

8- پوزیشن‌های مختلف را امتحان کنید

باید در پوزیشن تغذیه نوزاد انعطاف پذیر باشید. فقط تغییر نحوه در آغوش گرفتن کودکتان ممکن است برای تشویق او به غذا خوردن کافی باشد. برخی از نوزادان می‌خواهند طوری بغل شوند که گویی در حال شیر خوردن از سینه مادر هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است ترجیح دهند رو به بیرون بنشینند یا حتی در حالی که شیشه شیر را می‌مکند روی یک صندلی دراز بکشند.

 

9- پستانک مناسب انتخاب کنید

نوزادی که عادت دارد تا زمان دلخواه خود سینه مادر را بمکد، ممکن است پس از شیر خوردن با شیشه به چیزی بیشتر برای آرام شدن نیاز داشته باشد. پستانک این کار را انجام می‌دهد و کمک می‌کند تا پس از پایان شیر دادن با شیشه شیر، کودک را برای مدت طولانی راضی نگه دارد. البته لازم است پستانک مناسبی انتخاب نمایید که با کودک شما سازگار باشد. به فروشگاه اینترنتی طب تولید سری بزنید.

 پستانک مناسب نوزاد

10- سعی کنید، دوباره تلاش کنید

بسته به شخصیت کودک شما، ممکن است مدتی طول بکشد تا او شیشه شیر را بپذیرد. مهم است که آرام بمانید و به تلاش خود ادامه دهید. همه چیز را تغییر دهید تا بفهمید چه چیزی برای کودک شما مفید است. ساعات مختلف روز را امتحان کنید. هنگامی که کودک شما یک شیشه شیر را پذیرفت، استفاده از آن را برای حداقل یک بار در روز شروع کنید.

 بهترین شیشه شیر مناسب نوزاد از نظر کارشناسان

چرا عادت دادن نوزاد به شیشه شیر سخت است؟

اگر با نوزادی سر و کار دارید که شیشه شیر را رد می‌کند، احتمالاً از توصیه‌های نامناسب دوستان و اقوام استفاده کرده‌اید. اما به گفته کارشناسان مهم‌ترین چیز یافتن علت اصلی است که می‌تواند مشکل باشد. باید کمی وقت برای آزمون و خطا صرف کنید تا بفهمید واقعاً چه اتفاقی در حال رخ دادن است. به گفته کارشناسان چند دلیل رایج برای امتناع کودک از شیشه شیر عبارتند از:

  • مشکلات سرشیشه
  • دمای بطری
  • طعم
  • عدم گرسنگی
  • قولنج شکم
  • لکنت زبان
  • کام بالا
  • مشکلات گوارشی

 شیشه شیر نوزاد

سخن پایانی

حتی اگر کودک با شیر مادر تغذیه شود، زمانی فرا می‌رسد که می‌خواهید یک شیشه شیر را به او معرفی کنید. این یک دنیای کاملاً جدید از امکانات جدید برای والدین است، مانند بازگشت به محل کار، قرار ملاقات شبانه یا حتی خوابیدن برای ساعات طولانی. گاهی اوقات امتناع از بطری از ابتدا در نوزاد دیده می‌شود. در مواقع دیگر، به طور ناگهانی از گرفتن شیشه شیر امتناع می‌کند. به خاطر داشته باشید که این مرحله خسته کننده برای همیشه ادامه نخواهد داشت و ترفندهایی وجود دارد که می‌توانید برای عادت دادن نوزاد خود به شیشه شیر امتحان کنید. 

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: اخبار پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
11 بازدید 0 لایک

انتخاب یک بالش طبی مناسب تأثیر چشمگیری بر کیفیت خواب و راحتی شما خواهد داشت. امروزه انواع مختلفی از این محصولات در...

مشاهده بیشتر
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
36 بازدید 0 لایک

انتخاب شیشه شیر مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در تغذیه نوزاد است. این وسیله نه‌تنها باید کاربردی و راحت باشد،...

مشاهده بیشتر
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
53 بازدید 0 لایک

عصا یکی از تجهیزاتی است که برای کمک به تسهیل حرکت کسانی که به دلایل مختلف دارای مشکلات حرکتی و تعادلی، نابینایان و...

مشاهده بیشتر
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
53 بازدید 0 لایک

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت عمومی بدن است. چون نه‌تنها از پوسیدگی و بیماری‌های لثه...

مشاهده بیشتر
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
72 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر