دستگاه فشارسنج مچی بهتر است یا بازویی

565 بازدید 2 لایک
 

دستگاه فشارسنج به بیماران این امکان را می‌دهد که به‌جای ویزیت پزشک، فشارخون خود را در خانه اندازه‌گیری کنند. اما همه دستگاه‌های فشارسنج که در منزل استفاده می‌شوند، مانند هم نیستند و به دو دسته فشارسنج مچی یا بازویی تقسیم می‌شوند. اگر قصد تهیه فشارسنج برای استفاده در منزل را دارید در ادامه این مقاله به شما آموزش خواهیم داد که:

  • کنترل فشارخون چیست؟
  • چگونه از فشارسنج استفاده کنیم؟
  • فشارسنج بازویی بهتر است یا مچی؟
  • تفاوت فشارسنج‌ مچی و بازویی چیست؟
  • سخن پایانی

 

کنترل فشارخون چیست؟

همه ما با احساس فشردن کاف فشارخون در طول یک ویزیت سالانه با پزشک آشنا هستیم. اما بیماران مبتلا به مشکلات مزمن فشار خون باید بیش از یک یا دو بار در سال فشار خون خود را اندازه‌گیری کنند و اینجاست که دستگاه‌ فشارسنج وارد می‌شوند. دستگاه‌های فشارسنج به بیماران این امکان را می‌دهند که فشارخون خود را در خانه، بدون کمک پرستار یا دیگران اندازه‌گیری کنند.

فشارسنج‌های پزشکی دارای یک صفحه دیجیتال هستند که فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و همچنین نبض شما را در دقیقه نمایش می‌دهد. صفحه‌ نمایش از طریق یک لوله به بازوبند متصل می‌شود یا می‌توان آن را مستقیماً به مچ دست بست، اما اندازه‌گیری فشارخون با فشارسنج‌های خانگی مچی یا بازویی آسان‌تر است.

 

چگونه از فشارسنج استفاده کنیم؟

اگر قصد اندازه‌گیری فشارخون خود را با استفاده از فشار سنج مچی یا بازویی دارید باید حداقل 30 دقیقه قبل از انجام اندازه‌گیری از سیگار کشیدن، ورزش و نوشیدن کافئین خودداری کنید، زیرا این فعالیت‌ها همگی می‌توانند ضربان قلب را افزایش دهند و بر فشارخون تأثیر بگذارند. باید حداقل پنج دقیقه قبل از استفاده از دستگاه فشارسنج آرام بنشینید. باید مستقیماً روی صندلی راحت و دارای پشتی خوب، در حالتی که بالای بازو در سطح قلب باشد بنشینید و دست را روی صندلی بگذارید (دقت کنید که دست در هوا معلق نباشد). حالت پاها باید به‌صورت غیر ضربدری و صاف روی زمین باشد.

فشارسنج مچی

برای اندازه‌گیری دقیق فشارخون باید هر بار در ساعت مشخصی از روز فشارخون خود را اندازه‌گیری کنید، برای مثال هرروز در ساعت 3 بعدازظهر. برای اطلاع دقیق از وضعیت فشارخون بهتر است بیمار چند بار فشارخون خود را بافاصله یک دقیقه اندازه‌گیری کند و میانگین نتایج را در نظر بگیرد. اگر فشارخون در طی یک بار خواندن ناگهان بالا رفت، باید پنج دقیقه صبر کند و دوباره امتحان نماید. درصورتی‌که فشارسنج مچی یا بازویی مورد نیاز خود را تهیه کردید، می‌توانید در ویزیت بعدی خود آن را به مطب پزشک ببرید تا بتوانید میزان خطای آن را با فشارسنج بالینی مقایسه کنید. این روش به شما ایده خوبی از میزان دقت فشارسنجی که در خانه استفاده می‌کنید، می‌دهد.

 

فشارسنج بازویی بهتر است یا مچی؟

اگر دارای مشکل فشارخون باشید و دستگاه فشارسنج همیشه مورد نیاز شما باشد، ممکن است در مورد اینکه کدام مدل دستگاه فشارسنج را باید تهیه کنیدو اینکه فشارسنج بازویی بهتر است یا مچی سؤالاتی داشته باشید. اما به‌ طور معمول بسیاری از بیماران به سمت دستگاه‌های فشارسنج مچی کشیده می‌شوند، زیرا اندازه مناسب دارند و قابل‌حمل هستند. باید به شما بگوییم که آزمایش‌ها نشان می‌دهند که دستگاه‌های سنجش فشارخون مچی نتایجی را ارائه می‌دهند که تقریباً و در حالت عادی به‌ اندازه فشارسنج‌های بازویی قابل‌ اعتماد هستند.

بهترین دستگاه فشار خون برای مصارف خانگی کدامند؟

با این‌ حال، با افزایش سن، رگ‌های خونی ما ممکن است به دلیل کلسیفیکاسیون باریک‌تر شوند یا به دلیل تنگی عروق سخت شوند. این امر به‌ویژه بر شریان‌های مچی تأثیر می‌گذارد، زیرا آن‌ها از قلب دورتر هستند و اندازه‌گیری دقیق را سخت‌تر می‌کنند. به همین دلیل، بهتر است افراد مسن و افراد سیگاری از فشارسنج بازویی استفاده کنند. به همین دلیل گفته می‌شود، فشارسنج‌های مچی برای بیمارانی که به کنترل دائم فشارخون نیاز دارند، کمتر قابل‌ اعتماد هستند و انجمن قلب آمریکا هم فشارسنج بازویی دارای کاف را پیشنهاد می‌کند.

 

تفاوت فشارسنج‌های مچی و بازویی

فشارسنج‌های مچی نسبت به فشارسنج‌های بازویی دقت کمتری دارند، زیرا رگهای مچ شما در مقایسه با بازو باریک‌تر و نزدیک‌تر به پوست شما هستند، که منجر به اندازه‌گیری فشارخون بالاتر می‌شود. فشارسنج‌ مچی نیز به موقعیت‌های بدن بسیار واکنش نشان می‌دهند و دست‌های شما بیشتر از بازوهای شما حرکت می‌کنند. به‌علاوه، بالا بردن و نگه‌داشتن دست‌ها در سطح قلب در مقابل بازو دشوارتر است. فشارسنج‌های مچی برای بیماران دیابتی هم مناسب نیستند، زیرا ممکن است شریان‌های آن‌ها کلسیفیه یا متخلخل باشد.

بهترین فشارسنج مچی

در صورت داشتن آریتمی قلبی و تغییرات در شریان‌های مچ دست (مثلاً به دلیل سن) نیز ممکن است اطلاعات نادرستی هنگام استفاده از فشارسنج مچی ایجاد شود. بنابراین، فشارسنج‌های مچی در مقایسه با فشارسنج‌های بازویی ممکن است اندازه‌گیری‌هایی با دقت پایین، به‌ویژه برای افراد مسن ارائه دهند. سرخرگ‌های بازو نسبت به این نوع تأثیرات حساسیت کمتری دارند. به همین دلیل، اندازه‌گیری‌های گاه‌به‌گاه روی بازو برای این افراد توصیه می‌شود.

با این‌ حال مهم نیست که فشارسنج مچی یا بازویی را انتخاب می‌کنید، ما اکیداً توصیه می‌کنیم که آن را به مطب دکتر خود ببرید تا بتوانید میزان دقت آن را اندازه‌گیری نمایید. با این کار می‌توانید از نحوه درست استفاده از فشارسنج هم اطلاع کسب کنید و مطمئن شوید از دستگاه به‌درستی استفاده می‌کنید. اگر بیمار سالخورده، کودک یا باردار است، مطمئن شوید که مدلی که انتخاب می‌کند در این شرایط تأییدشده است.

طرز کار با فشارسنج دیجیتال و نحوه خواندن فشارخون 

سخن پایانی

اکنون از تفاوت فشارسنج مچی و بازویی آگاه شده‌اید و با توجه به وضعیت بدن خود می‌دانید که فشارسنج بازویی بهتر است یا مچی و اینکه چگونه دستگاه اندازه‌گیری فشارخون یا فشارسنج مچی یا بازویی مناسب را انتخاب کرده و میزان دقت آن را تأیید نمایید. اگر برای خودتان تهیه می‌کنید، طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های سنجش فشارخون، از مدل‌های دیجیتالی خانگی گرفته تا فشارسنج‌های دستی سنتی در فروشگاه آنلاین طب تولید موجود هستند. در ادامه پیش از تهیه توصیه می‌کنیم از مشاوران کمک بگیرید تا قبل از تهیه تصمیمی آگاهانه بگیرید.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: اخبار پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
13 بازدید 0 لایک

انتخاب یک بالش طبی مناسب تأثیر چشمگیری بر کیفیت خواب و راحتی شما خواهد داشت. امروزه انواع مختلفی از این محصولات در...

مشاهده بیشتر
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
38 بازدید 0 لایک

انتخاب شیشه شیر مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در تغذیه نوزاد است. این وسیله نه‌تنها باید کاربردی و راحت باشد،...

مشاهده بیشتر
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
53 بازدید 0 لایک

عصا یکی از تجهیزاتی است که برای کمک به تسهیل حرکت کسانی که به دلایل مختلف دارای مشکلات حرکتی و تعادلی، نابینایان و...

مشاهده بیشتر
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
53 بازدید 0 لایک

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت عمومی بدن است. چون نه‌تنها از پوسیدگی و بیماری‌های لثه...

مشاهده بیشتر
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
73 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر