آموزش نشستن صحیح روی صندلی

847 بازدید 0 لایک
 

آیا شغل شما هم مستلزم این است که 6 ساعت یا بیشتر در روز روی صندلی بنشینید؟ هنگام نشستن طولانی مدت به راحتی روی میز خم می‌شوید و فشار زیادی به ستون فقرات خود وارد می‌کنید. با این حال، وضعیت نامناسب نشستن روی صندلی اداری می‌تواند عوارض جانبی نه چندان خوشایندی ایجاد کند که عبارتند از تنش یا درد در گردن، کمر، زانوها و باسن، و گردش خون ضعیف. خبر خوب این است که می‌توانید این مشکلات احتمالی را با دانستن نحوه صحیح نشستن روی صندلی، ورزش و یک صندلی اداری مناسب برطرف کنید. آنچه در این مقاله می‌آموزید:

  • نحوه صحیح نشستن روی صندلی
  • روش‌های کنترل صحیح نشستن روی صندلی با استفاده از پشت کمری
  • طرز صحیح نشستن روی صندلی کامپیوتر با استفاده از زیرنشیمنی طبی
  • سخن پایانی

 

نحوه صحیح نشستن روی صندلی

اگر طرز صحیح نشستن روی صندلی کامپیوتر را نمی‌دانید و مطمئن نیستید که چگونه می‌توانید وضعیت بدن خود را هنگام نشستن پشت میز بهبود ببخشید، روش‌های نشستن زیر را در نظر بگیرید:

کمر

برای جلوگیری از ایجاد فشار روی ستون فقرات، باید تمام تلاش خود را بکنید تا صاف بنشینید و قسمت بالایی کمر خود را صاف نگه داشته و قسمت پایین آن را به شکل صندلی منحنی کنید. اگر صندلی شما حمایت مناسبی از ستون فقرات نمی‌کند، از آوردن یک بالش کمری به محل کار خود نترسید! حمایت مناسب برای کمر بسیار مهم است، زیرا نشستن نامناسب می‌تواند منجر به کمردرد، دیسک کمر و رگ به رگ شدن از جمله کیفوز شود که به‌ عنوان «سندرم قوز کمر» شناخته می‌شود.نحوه صحیح نشستن روی صندلی

دست

آیا می‌دانستید وقتی دست‌هایتان دراز یا به سمت جلو کشیده می‌شوند، این پتانسیل را دارید که قدرت در قسمت بالای کمر خود را از دست بدهید و در نتیجه در شانه و قسمت بالایی کمر درد ایجاد کنید؟ می‌توانید با نگه داشتن بازوهای خود در زاویه 90 درجه در وضعیت راحت، از بروز این درد جلوگیری کنید. اینجاست که تکیه گاه صندلی شما به کارتان می‌آید!

طرز صحیح نشستن روی صندلی کامپیوتر

 پا

نشستن در یک مکان مشکلات خاص خود را دارد، اما قرار گرفتن پاها در موقعیت‌های خاص، مثلاً ضربدری، می‌تواند به طور جدی میزان جریان خون لازم برای عبور از بدن را کاهش دهد. آیا تا به حال در حالی که پاهای خود را روی هم قرار داده‌اید، پای شما خواب رفته است؟ اگر چنین است، قسمت بالایی پاهای خود را در زاویه 90 درجه نسبت به بدن قرار دهید. اگر قدبلند نیستید، داشتن زیرپایی بهترین راه است.

طرز صحیح نشستن روی صندلی برای دیسک کمر

سر و گردن

سر باید در مرکز قرار گرفته و مستقیماً بالای شانه‌ها و باسن قرار داده شود. گردن نیز باید شل باشد و چانه در سطح راحتی قرار بگیرد، بدون اینکه نیاز داشته باشید آن را بیش از حد بلند کنید تا مانیتور را مشاهده نمایید.

شانه‌ها

نحوه صحیح نشستن روی صندلیبه گونه‌ای است که شانه‌ها باید شل باشند و به بالا به سمت گردن بلند نشوند. در این حالت فشار زیادی روی شانه‌ها وجود نخواهد داشت و در بلند مدت دچار دیسک گردن نمی‌شوید.

چشم‌ها

ارتفاع مانیتور خود را باید به گونه‌ای تنظیم کنید که به میزان 5 تا 7 سانت از چشمان شما پایین‌تر باشد. در نتیجه کمترین فشار به گردن شما وارد می‌شود.

طرز صحیح نشستن روی صندلی جلو کامپیوتر 

روش‌های کنترل صحیح نشستن روی صندلی با استفاده از پشت کمری

برای کنترل طرز صحیح نشستن روی صندلی برای دیسک کمر می‌توانید از وسایل حمایتی مانند بالش طبی یا پشت کمری استفاده کنید. پشت کمری به گونه‌ای طراحی شده که دارای تسمه‌های قابل تنظیم برای ثابت ماندن در موقعیت مناسب روی صندلی است. این وسایل حمایتی مانع از خم شدن یک فرد نشسته به عقب یا جلو آمدن بیش از حد می‌شوند. هنگامی که به عقب خم می‌شوید، بالش در جایی که بیشتر مورد نیاز است از کمر و ستون فقرات شما پشتیبانی می‌کند. وقتی به جلو خم شوید، دیگر حمایت را احساس نخواهید کرد. این نشانه‌ای است که به شما می‌گوید باید وضعیت نشستن خود را درست کنید.

 پشت کمری چیست؟ فواید استفاده از آن

محل قرار دادن بالش کمری

بالش‌های کمری باید در پشت صندلی کامپیوتر یا صندلی ماشین قرار گرفته و در جای خود بسته شوند. وقتی می‌نشینید باید بتوانید احساس کنید که بالش کمری در موقعیت صحیح قرار دارد. انحنای محدب بالش باید در قسمت کوچک کمر قرار گیرد و از قوس در قسمت پایینی ستون فقرات پشتیبانی کند.

 طرز صحیح نشستن روی صندلی با پشت کمری

طرز صحیح نشستن روی صندلی کامپیوتربا استفاده از زیرنشیمنی طبی

استفاده از زیرنشیمنی طبی مزایای زیادی برای کنترل صحیح نشستن دارد. یکی از این مزایا توانایی آن در کمک به نشستن راحت است. نشستن طولانی مدت روی صندلی می‌تواند مانع از تأمین اکسیژن به سلول‌ها شود و منجر به درد در ستون فقرات و گردن می‌گردد. استفاده از زیرنشیمنی طبی با توزیع یکنواخت وزن بر روی صندلی، این مشکل را برطرف می‌کند و در نتیجه از فشار بیش از حد به بدن جلوگیری می‌نماید.

 زیرنشیمنی چیست ؟

سخن پایانی

همانطور که گفتیم نحوه صحیح نشستن روی صندلی به حفظ وضعیت بدنی صحیح کمک می‌کند که نه تنها باعث افزایش تمرکز و کاهش سطح استرس می‌شود، بلکه سیستم ایمنی را نیز بهبود می‌دهد. وضعیت نشستن نادرست می‌تواند به اعصاب نخاعی آسیب برساند و عملکرد کلی بدن را مختل کند. درست نشستن در ابتدا می‌تواند تا حدودی دشوار باشد، اما مطمئن هستیم که شما با گذشت زمان تفاوت را احساس خواهید کرد!

اگر قصد دارید برای حفظ سلامت ستون فقرات خود از پشت کمری و زیرنشیمنی استفاده کنید، می‌توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی طب تولید، انواع این محصولات حمایتی را از برندهای معتبر با ضمانت اصالت کالا و قیمت مناسب خریداری نمایید.

 
ارسال شده در: اخبار پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
21 بازدید 0 لایک

ترازو وزن‌ کشی یکی از ابزارهای مهم برای نظارت بر وزن و حفظ تناسب‌اندام است که در منزل، باشگاه‌های ورزشی، مراکز درمانی...

مشاهده بیشتر
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
61 بازدید 1 لایک

دوران بارداری با وجود شیرینی‌های خود، مشکلاتی را نیز برای مادر به همراه دارد. افزایش وزن، تغییرات هورمونی، درد مفاصل...

مشاهده بیشتر
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
79 بازدید 0 لایک

جوراب واریس، کالای طبی است که گردش خون در ساق پا را با اعمال فشار به این ناحیه بهبود می‌بخشد. بیماران مبتلا به...

مشاهده بیشتر
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
179 بازدید 3 لایک

امروزه بسیاری از افراد با مشکلاتی از قبیل بی‌خوابی، اضطراب و تنش‌های عصبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فشارهای زندگی...

مشاهده بیشتر
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
199 بازدید 2 لایک

کش‌های بدنسازی در دنیای ورزش و تناسب‌اندام به‌عنوان یکی از ابزارهای کاربردی و مقرون‌به‌صرفه برای تمرینات خانگی شناخته...

مشاهده بیشتر