با شستشوی گوش و روش‌های آن آشنا شوید

894 بازدید 0 لایک
 

شستشوی گوش یک روش معمولی است که برای حذف جرم اضافی یا سرومن و مواد خارجی از گوش استفاده می‌شود. گوش به طور طبیعی جرم ترشح می‌کند تا از آن محافظت نماید و آن را روغن کاری کند. این ماده همچنین برای جلوگیری از ورود زباله‌ها و جلوگیری از رشد باکتری‌ها در گوش تولید می‌شود. در شرایط عادی، بدن میزان جرم گوش را تحت کنترل ‌دارد. با این حال، جرم گوش بیش از حد یا سفت شده می‌تواند باعث انسداد آن و در نتیجه درد، زنگ زدن در گوش یا از دست دادن موقت شنوایی شود. پزشک متخصص برای رفع این مشکل از شستشوی گوش استفاده می‌کند که به صورت زیر است. آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • منظور از شستشوی گوش چیست؟
  • چرا باید گوش‌ها را شستشو دهیم؟
  • انواع روش‌های شستشوی گوش
  • مراقبت بعد از شستشو گوش
  • سخن پایانی

انواع روش‌های شستشو گوش 

منظور از شستشوی گوش چیست؟

شستشوی گوش یک روش پاکسازی گوش است که پزشک برای از بین بردن تجمع جرم گوش شما از آن استفاده می‌کند. این پاکسازی می‌تواند با استفاده از سرنگ برای وارد کردن مایع به داخل گوش و یا دستگاه ساکشن انجام شود. متخصص با بررسی شرایط گوش شما روش مناسبی را برای شستشوی آن به کار می‌برد.

 

چرا باید گوش‌ها را شستشو دهیم؟

گوش و به خصوص کانال و پرده آن بسیار حساس است. تجمع جرم در این عضو از بدن می‌تواند به مرور زمان به ساختارهای آن آسیب برساند و شنوایی شما را کم کند. از بین بردن جرم اضافی گوش با استفاده از روش شستشو یک راه مطمئن برای به حداقل رساندن خطر آسیب به گوش است.

گاهی اوقات مواد خارجی مانند غذا، حشرات یا سنگ‌های کوچک می‌توانند وارد گوش شوند. در این موارد، برای برداشتن سریع و ایمن این اجسام، قبل از اینکه به عمق گوش وارد شوند یا به کانال ظریف آن آسیب برسانند، باید گوش‌هایتان را بشویید.

 

انواع روش‌های شستشوی گوش

 اگر شنوایی شما به دلیل تجمع جرم سفت شده در گوش کم شده است یا خارش و درد دارید، چند روش برای تمیز کردن آن وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند و برخی در خانه یا در کلینیک انجام می‌شوند:

1- استفاده از قطره بی‌کربنات سدیم، هیدروژن پراکسید یا روغن پزشکی مخصوص

در این روش مایعات مخصوص داخل گوش ریخته می‌شوند و جرم آن را شل کرده یا در خود حل می‌کنند. سپس باید این مایع را از گوش خود خارج کنید. در صورتی که نتوانید به راحتی تکه‌های جرم شل شده را از گوش پاک کنید، باید به پزشک مراجعه نمایید.

فایده استفاده از این روش در این است که با شل کردن جرم گوش، خارج کردن آن را آسان می‌کند، اما ممکن است استفاده از آن باعث تحریک گوش، کهیر، سوزش، سردرد، خارش و عفونت قارچی گوش شود.

 دستگاه ساکشن برای پاکسازی گوش

2- استفاده از دستگاه ساکشن

این روش بسیار کارآمد و سریع است و تأثیر زیادی در از بین بردن جرم گوش دارد. ساکشن یک دستگاه مکش کوچک است و به آرامی و بدون مرطوب کردن گوش، جرم سرسخت را از کانال آن بیرون می‌کشد. پزشک از این ابزار در ترکیب با اتوسکوپ استفاده می‌کند تا بتواند مطمئن باشد که گوش کاملاً تمیز شده است. عوارض شستشو گوش با این روش بروز سرگیجه، سرفه، ضربه به پرده گوش و کم شنوایی موقتی است.

 

3- شستشو با آب و سرنگ

این روش خطر کمی دارد و روش انجام آن آسان است، حتی در خانه نیز قابل استفاده می‌باشد. برای تمیز کردن گوش به این روش باید ابتدا گوش را با قطره مخصوص یا روغن چرب کنید تا جرم آن شل شود. پس از گذشت یک یا دو روز از استفاده از قطره، بوسیله یک سرنگ و آب نسبتاً گرم گوش خود را بشویید. برای این منظور، باید سر خود را بالا گرفته و به عقب خم کنید تا مجرای گوش کاملاً باز شود. در انتها سر خود را به کنار خم کنید تا تمامی آب از گوش خارج گردد.

این روش برای کسانی که جراحی پرده گوش داشته‌اند توصیه نمی‌شود، زیرا می‌تواند به پرده گوش آسیب برساند. همچنین اگر از آب سرد برای شستشو استفاده کنید، ممکن است دچار سرگیجه شوید و یا در دید خود مشکل پیدا کنید.

 عوارض شستشو گوش

4- استفاده از ابزار دقیق پاکسازی گوش

پزشک متخصص در این روش از وسایل معاینه گوش و حلق و بینی و ابزار دقیقی استفاده می‌کند تا با ظرافت به قسمت بیرونی مجرای گوش برسد و قسمت‌های باقی‌ مانده موم را خارج نماید. این روش برای برداشتن اجسام خارجی از گوش بسیار مناسب است و ممکن است به عنوان مکمل روش دیگری استفاده شود. این روش شستشو به دلیل دقت بالای ابزار آن، خطر یا عارضه‌ای برای گوش ندارد.

 

مراقبت بعد از شستشو گوش

کانال گوش شما پس از شستشو در برابر عفونت آسیب پذیر خواهد بود تا زمانی که گوش جرم طبیعی تولید کند و از خود محافظت نماید. بنابراین مهم است که حداقل 4 تا 5 روز پس از درمان از هندزفری استفاده نکنید و همچنین گوش‌های خود را خشک نگه دارید.

برای خشک نگه داشتن گوش‌های خود هنگام شستن موها، دوش گرفتن، حمام کردن یا شنا کردن، گوش‌گیر یا پنبه‌ای که با ژل مخصوص پوشانده شده‌ است را در قسمت بیرونی مجرای گوش قرار دهید تا به عنوان یک مهر و موم محافظ عمل کند.

 مراقبت بعد از پاکسازی گوش

سخن پایانی

شستشوی گوش می‌تواند یک روش مؤثر از بین بردن جرم برای افرادی باشد که در یک یا هر دو گوش خود جرم گوش دارند. جرم بیش از حد در گوش می‌تواند منجر به علائمی شود که یکی از آنها کاهش شنوایی است.

اگر فردی دچار جرم گرفتگی دائمی در گوش خود است، باید با پزشک متخصص مشورت نماید تا بهترین روش شستشوی گوش را انتخاب کند. از طرف دیگر، فرد می‌تواند از قطره‌های نرم‌کننده جرم گوش یا سرنگ و آب استفاده کند و یا از پزشک خود بخواهد که با استفاده از ساکشن و یا ابزار دقیق، گوش او را بشوید.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: اخبار پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
40 بازدید 1 لایک

انتخاب یک بالش طبی مناسب تأثیر چشمگیری بر کیفیت خواب و راحتی شما خواهد داشت. امروزه انواع مختلفی از این محصولات در...

مشاهده بیشتر

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling you to phone

Thank you.
We are call you back soon.

تماس با ما