وقتی مینشینید، انرژی کمتری نسبت به زمانی که ایستادهاید یا در حرکت هستید مصرف میکنید. تحقیقات نشان داده است که عوارض نشستن طولانی مدت بر سلامتی شما تأثیر مستقیمی دارد. این عوارض عبارتند از چاقی، افزایش فشار خون، قند خون بالا، چربی اضافی بدن در اطراف کمر و سطح کلسترول ناسالم که سندرم متابولیک را تشکیل میدهند.
همچنین به نظر میرسد عوارض نشستن طولانی مدت پشت میز، خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و سرطان را افزایش میدهد. هر گونه نشستن طولانی مدت، چه پشت میز، چه پشت فرمان و یا پشت کامپیوتر میتواند مضر باشد. در ادامه 10 تا از مضرات نشستن طولانی مدت را مرور میکنیم:
1. پاها و باسن ضعیف
اگر از این اندام خود استفاده نکنید، آنها را از دست خواهید داد! اگر تمام طول روز را بنشینید، به عضلات قدرتمند پایین تنه خود وابسته نخواهید بود تا شما را سرپا نگه دارند. این وضعیت منجر به آتروفی عضلانی میشود که ضعیف شدن این عضلات است. بدون عضلات قوی ساق پا و باسن، بدن شما در معرض آسیب است.

2. افزایش وزن
حرکت باعث میشود عضلات شما مولکولهایی مانند لیپوپروتئین لیپاز را آزاد کنند که به پردازش چربیها و قندهایی که میخورید کمک میکند. بر اساس تحقیقات، زمانی که بیشتر روز خود را در حالت نشسته سپری میکنید، آزاد شدن این مولکولها کاهش مییابد و بدن شما در معرض چاق شدن قرار میگیرد. همچنین در معرض خطر بیشتری برای سندرم متابولیک هستید، حتی اگر ورزش کنید. یک مطالعه معتبر نشان داده است مردانی که بیشتر از حد معمول زمان خود را در حالت نشسته میگذرانند، وزن بیشتری در ناحیه شکم اضافه میکنند که خطرناکترین مکان برای ذخیره چربی است.
3. باسن تنگ و کمر بد
کمر شما نیز همانند ساق پا و عضلات باسن، از نشستن طولانی مدت رنج میبرد. نشستن باعث کوتاه شدن فلکسورهای لگن شما میشود و وضعیت نشستن نیز میتواند به کمر شما آسیب برساند، به خصوص اگر وضعیت بدنی بدی دارید یا از صندلی ارگونومیک استفاده نمیکنید. همچنین، وضعیت نامناسب در هنگام نشستن میتواند باعث فشرده شدن دیسکهای ستون فقرات شود و میتواند منجر به انحطاط زودرس گردد که درد مزمن به همراه دارد.
کاربرد پشت کمری
4. اضطراب و افسردگی
اثرات روحی و روانی از عوارض نشستن طولانی مدت هستند که کمتر به آنها پرداخته شده است. خطر افسردگی و اضطراب در افرادی که زیاد مینشینند بیشتر است. این امر میتواند به این دلیل باشد که وقتی فرد روز خود را به جای حرکت، در حالت نشسته سپری میکند، از فواید تناسب اندام برای سلامت روان بهره نمیبرد. اگر چنین است، این خطرات را میتوان با ورزش منظم کاهش داد.

5. خطر سرطان
مطالعات جدید نشان میدهد که نشستن طولانی مدت میتواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان ریه، رحم و روده بزرگ را افزایش دهد. البته دلایل این امر کاملاً روشن نیست.
6. بیماری قلبی
نشستن میتواند به قلب شما آسیب برساند و به طور بالقوه منجر به بیماری قلبی عروقی شود. یک مطالعه نشان داد که مردانی که بیش از 23 ساعت در هفته را صرف تماشای تلویزیون میکنند، 64 درصد بیشتر از مردانی که فقط 11 ساعت تلویزیون تماشا میکنند، در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی قرار دارند. کارشناسان می گویند افرادی که بیشتر مینشینند، 147 درصد بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته هستند.

7. خطر دیابت
یکی دیگر از عوارض نشستن طولانی مدت پشت میز دیابت است. افرادی که زمان بیشتری را به صورت نشسته میگذرانند، 112 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. محققان در یک مطالعه معتبر که به اثرات تنها پنج روز استراحت در رختخواب پرداخته بود، افزایش مقاومت به انسولین را مشاهده کردند که پیشرو دیابت است.
8. رگهای واریسی
نشستن طولانی مدت میتواند باعث تجمع خون در پاها شود. این امر میتواند منجر به رگهای واریسی یا وریدهای عنکبوتی شود که یک نسخه کوچکتر از اولی است. اگرچه معمولاً خود این شرایط مضر نیستند، اما این رگهای متورم و قابل مشاهده میتوانند ناخوشایند باشند. در موارد نادر، آنها میتوانند به شرایط جدیتری مانند لخته شدن خون منجر شوند.
9. ترومبوز ورید عمقی (DVT)
ترومبوز ورید عمقی نوعی لخته خون است که بیشتر در پاها دیده میشود. هنگامی که بخشی از این لخته میشکند، میتواند جریان خون را به سایر قسمتهای بدن مانند ریههای شما قطع کند و باعث آمبولی ریه گردد. این شرایط بسیار خطرناک است و میتواند منجر به عوارض جدیتر و یا حتی مرگ شود.DVT از عوارض نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر و حتی در یک سفر جادهای طولانی است.

10. سفت شدن شانهها و گردن
شانهها و گردن شما نیز همانند پاها، باسن و کمر از نشستن طولانی مدت رنج میبرند. این امر مخصوصاً زمانی صادق است که بیش از حد به صفحه رایانه نگاه کنید.
زیرنشیمنی چیست ؟
سخن پایانی
حال که با عوارض نشستن طولانی مدت آشنا شدید، بهتر است سعی کنید ساعات نشستن خود را تا حد امکان کم کنید. برای این منظور میتوانید هنگام صحبت کردن با تلفن همرا راه بروید؛ در مدت تماشای تلویزیون بایستید و ایستاده لباس خود را اتو بزنید؛ به جای نشستن و کتاب خواندن، هنگامی که مشغول کار خانه و یا پیاده روی هستید، پادکست گوش دهید؛ همچنین برای کاهش عوارض نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر، سطل زباله خود را دورتر از میز خود بگذارید تا مجبور شوید برای ریختن زباله درون آن بلند شوید و چند قدم راه بروید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید