نمره چشم یا همان دقت بینایی به وضوح دید شما در یک فاصله معین اشاره دارد. اپتومتریستها و چشم پزشکان این فاصله استاندارد را 6 متر در نظر گرفتهاند و پس از معاینه چشم با روشی مخصوص، این نمره به صورت عدد کسری بیان میکنند. در ادامه با نمره چشم و معنای اعداد آن بیشتر آشنا میشوید. آنچه در این مقاله میخوانید:
- نمره چشم یا نمره عینک چیست؟
- بهترین نمره چشم چقدر است؟
- بدترین نمره چشم چقدر است؟
- چرا نمره چشم بالا میرود؟
- هر چند وقت یکبار باید نمره چشم خود را اندازه بگیرید؟
- سخن پایانی

نمره چشم یا نمره عینک چیست؟
آزمایش قدرت بینایی رایجترین اندازهگیری بالینی از نحوه عملکرد چشم است. معمولاً این تست یکی از اولین آزمایشهایی است که در طول یک معاینه چشم برای تعیین وضوح دید شما انجام میشود. همانطور که گفته شد، نتیجه این تست نمره چشم است که به صورت یک عدد کسری مشخص میشود و رایجترین میزان آن 20/20 است. اگر نمره چشم شما 20/20 باشد، به این معنی است که جزئیات یک شیء را در فاصله 20 فوتی یا 6 متری دقیقاً مشابه فردی میبینید که دارای قدرت بینایی عادی و استاندارد است و در همان فاصله 6 متری از شیء ایستاده است. اگر نمره چشم شما 40/20 باشد، به این معنی است که شما جزئیات یک شیء را در فاصله 40 فوتی یا 12 متری از آن، مشابه با فردی میبینید که قدرت بینایی عادی دارد و در فاصله 6 متری از شیء قرار گرفته است.
بهترین نمره چشم چقدر است؟
بهترین نمره چشم معمولاً 20/20 در نظر گرفته میشود و به این معنی است که فردی با بینایی 20/20 میتواند در فاصله استاندارد 6 متری بدون نیاز به لنزهای اصلاحی و عینک، به وضوح ببیند. باید به این نکته توجه کنید که دید 20/20 لزوماً به معنای دید کامل در همه جنبهها نیست. این عدد فقط وضوح بینایی را در یک فاصله خاص اندازه گیری میکند. جنبههای دیگری از بینایی مانند دید محیطی، دید عمق و دید رنگ وجود دارد که برای عملکرد کلی بینایی نیز مهم هستند.
افراد میتوانند دید بهتر از 20/20 مانند 20/15 یا 20/10 داشته باشند که نشان دهنده دید واضحتر در فاصله دورتر از شیء است.

بدترین نمره چشم چقدر است؟
بدترین نمره چشم معمولاً 20/200 یا بالاتر است. اگر فردی بینایی 200/20 داشته باشد، به این معنی است که میتواند در فاصله 6 متری چیزی را ببیند که یک فرد با دید طبیعی در فاصله 60 متری میبیند. این سطح از حدت بینایی آغاز کوری در نظر گرفته میشود. در برخی موارد، افرادی که بینایی بدتر از 20/200 دارند، هنوز درجاتی از نور را میبینند و یا توانایی تشخیص نور و تاریکی را دارند، اما توانایی آنها برای دیدن جزئیات و اشیاء به شدت از بین رفته است.
چرا نمره چشم بالا میرود؟
چندین بیماری چشمی وجود دارد که میتواند باعث شود نمره چشم شما کمتر از میانگین استاندارد 20/20 باشد. این موارد عبارتند از عیوب انکساری، مانند:
- دوربینی
- نزدیک بینی
- پیرچشمی که این به عدم توانایی تمرکز بر روی اشیاء نزدیک اشاره دارد و معمولاً با بالا رفتن سن اتفاق می افتد.
- آستیگماتیسم که در این حالت، بخشی از چشم شما دارای انحنای نامنظم است.
بیماریهای دیگری نیز وجود دارند که بینایی شما را تحت تأثیر قرار میدهند و در صورت مبتلا بودن به آنها باید به طور منظم معاینه چشم داشته باشید. این بیماریها عبارتند از:
- دیابت
- اسکلروز چندگانه
- مشکلات تیروئید
- گلوکوم
- دژنراسیون ماکولا
- آب مروارید
- استرابیسم
- بیماریهایی که قرنیه شما را تحت تأثیر قرار میدهد
رتینوسکوپ چیست؟
هر چند وقت یکبار باید نمره چشم خود را اندازه بگیرید؟
انجمن بینایی سنجی آمریکا توصیه میکند که اگر کمتر از 60 سال دارید، حداقل هر 2 سال یکبار و اگر بالای 60 سال دارید هر سال یک بار معاینه چشم انجام دهید. باید بینایی و سلامت چشم خود را به طور منظم بررسی کنید، زیرا برخی از بیماریهای جدی چشم، مانند گلوکوم، علائم اولیه قابل توجهی ندارند.
چشم پزشک میتواند چشمان شما را آزمایش کند و تغییرات را زود تشخیص دهد و از کاهش بیشتر بینایی شما جلوگیری نماید. این آزمایشها سریع و بدون درد هستند و همچنین میتوانند به تشخیص بیماریهای چشمی زیر کمک کنند:
- آب مروارید
- گلوکوم
- دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن

سخن پایانی
تا اینجا با اهمیت اندازهگیری نمره چشم و میزان استاندارد آن آشنا شدید. در انتها باید به این نکته توجه نمایید که یکی از روشهای پیشگیری از بروز مشکلات چشمی و داشتن بهترین نمره چشم اینست که قند خون خود را کنترل نمایید و از مصرف دخانیات و نمک زیاد پرهیز کنید. از آنجا که چشم یکی از حیاتیترین اندام بدن است و وضوح دید شما رابطه مستقیمی با امنیت شما در رانندگی و زندگی عادی دارد، توصیه میکنیم سالیانه نمره چشم خود را بررسی کنید تا قدرت دید استاندارد خود را با استفاده از ابزار مناسب، مانند عینک و لنز، حفظ نمایید و خود و اطرافیانتان را به خطر نیندازید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید