آنچه باید درباره دستگاه سی پپ و فواید آن بدانید

803 بازدید 0 لایک
 

هنگامی‌که عمل تنفس برای فرد دشوار می‌شود، پزشک دستگاه‌های کمک تنفسی، مانند سی پپ را تجویز می‌کند تا روند بهبودی فرد بیمار طی شود. برای مثال اگر تنفس شما به حدی کم شود که نتوانید اکسیژن کافی را وارد ریه و دی‌اکسید کربن را از آن خارج کنید، به این حالت هیپوونتیلاسیون می‌گویند. اگر هیپوونتیلاسیون در هنگام خواب اتفاق بیافتد، به این معنی که چیزی راه هوایی شما را مسدود می‌کند و به آن آپنه انسدادی خواب می‌گویند. پزشک در این شرایط سعی می‌کند با تجویز این دستگاه که جزو لوازم کمک تنفسی است، به بهبود وضعیت بیمار کمک نماید.

دستگاه سی پپ (CPAP) چیست؟

نفس کشیدن عملی است که هر لحظه در حال انجام آن هستید و طی آن مقادیر زیادی اکسیژن وارد ریه شده و دی‌اکسید کربن آن خارج می‌شود. این نفس کشیدن شامل دم یا استنشاق است که اکسیژن وارد ریه‌ها می‌شود و بازدم عملی است که نفس خود را بیرون می‌دهید و حاوی مقادیر بالای دی‌اکسید کربن است.

 سی پپ چیست

دستگاه سی پپ چیست؟

دستگاه سی پپ (CPAP) یکی از رایج‌ترین دستگاه‌ها برای درمان آپنه خواب است. این دستگاه با فشردن هوای تحت فشار مداوم از طریق لوله به ماسکی که هنگام خواب روی دهان یا بینی قرار می‌گیرد، راه تنفسی بیمار را در هنگام خواب باز نگه می‌دارد تا بتوانید اکسیژن مورد نیاز بدن خود را دریافت کنید. دستگاه‌های سی پپ می‌توانند کیفیت خواب را به میزان قابل‌توجهی بهبود بخشند و خطر ابتلا به تعدادی از مشکلات سلامتی از جمله بیماری قلبی و سکته را کاهش دهند.

 

سی پپ برای چه افرادی توصیه می‌شود؟

دستگاه‌های CPAP برای درمان افراد با اختلال آپنه خواب انسدادی و مرکزی استفاده می‌شوند. در افرادی که به این اختلالات مبتلا هستند، تنفس فرد در طول چرخه خواب مکرراً قطع می‌شود. این اتفاق ممکن است صدها بار در یک شب تکرار شود و موجب کاهش اکسیژن خون و افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و سایر تهدیدات سلامتی گردد. این دستگاه با انتقال جریان مداوم هوا از طریق بینی و دهان به باز نگه‌ داشتن راه‌های تنفسی فرد بیمار کمک می‌کند.

 Cpap

کاربرد سی پپ چیست؟

با استفاده از هوای اتاق، اکسیژن را دریافت کرده، خالص‌ سازی اکسیژن را انجام داده و سپس آن را فیلتر می‌کند و در آخر با فشار مناسب، آن را از طریق یک لوله و ماسکی که روی صورت قرار می‌گیرد، به بیمار می‌رساند. جریان مداوم هوا، زبان، کام و کام نرم شما را از جابجایی بیش از حد به سمت مجرای تنفسی شما باز می‌دارد. این کار تنفس شما را تثبیت می‌کند و کیفیت کلی خواب شما را بهبود می‌بخشد.

قبل از استفاده از دستگاه ، حتماً باید نحوه راه‌اندازی و نگهداری آن را از کتاب راهنمای دستگاه مطالعه کنید. به طور کلی، دستگاه‌های سی پپ تقریباً می‌توانند برای پنج سال عمر مفید داشته باشند. اما، لوازم جانبی دستگاه مانند ماسک و فیلترها باید چند بار در سال تعویض شوند. لوازم دیگر مانند، پوشش سر، لوله‌ها و محفظه مرطوب‌کننده دستگاه هم باید بررسی شوند و در صورت لزوم تعویض گردد.

 

فواید سی پپ چیست؟

این دستگاه ، از به وجود آمدن وقفه‌های تنفسی ناشی از آپنه خواب جلوگیری می‌کند. این دستگاه‌ها همچنین عوارض جانبی مضر که در اثر آپنه خواب به وجود می‌آیند را از بین می‌برند. مزایای قابل توجه د:

  • بهبود کلی کیفیت خواب
  • کاهش احتمال خطر حمله قلبی و سکته مغزی
  • سرحالی بیشتر و کاهش خواب‌ آلودگی در طول روز با تأمین مناسب اکسیژن خون
  • بهبود وضعیت قند خون در افراد مبتلا به دیابت

 دستگاه سی پپ

آشنایی با عوارض دستگاه سی پپ CPAP

سخن پایانی

افراد مبتلا به آپنه خواب ممکن است متوجه نشوند که به این عارضه مبتلا هستند، زیرا این علائم در هنگام خواب و زمانی رخ می‌دهد که فرد هوشیاری کاملی ندارد. با این حال، وجود صدای خروپف یا نفس نفس زدن شما در خواب و همچنین وجود علائم دیگر مانند خستگی، سردرد صبحگاهی، بی‌خوابی، خشکی دهان یا تحریک‌پذیری شدید از علائم آپنه خواب هستند. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، با پزشک خود درباره‌ آن صحبت کنید تا در صورت نیاز یک دستگاه سی پپ CPAP برای شما تجویز کند. تحقیقات نشان داده است که این دستگاه ها، در درمان آپنه خواب بسیار مؤثر هستند. دستگاه سی پپ معمولاً اولین درمان برای این عارضه است، زیرا نتایج عالی به همراه دارد. اگرچه دستگاه‌های CPAP ایمن هستند و خطر کمی دارند، اما برای خرید آن به نسخه پزشک نیاز دارید.

برای خرید دستگاه‌ سی پپ می‌توانید به فروشگاه اینترنتی طب تولید و صفحه دستگاه‌های کمک تنفسی مراجعه نمایید. اتهیه یک دستگاه CPAP می‌تواند مزایای قابل‌ توجهی برای سلامت کلی شما ارائه دهد.

 

 

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
18 بازدید 0 لایک

ترازو وزن‌ کشی یکی از ابزارهای مهم برای نظارت بر وزن و حفظ تناسب‌اندام است که در منزل، باشگاه‌های ورزشی، مراکز درمانی...

مشاهده بیشتر
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
52 بازدید 1 لایک

دوران بارداری با وجود شیرینی‌های خود، مشکلاتی را نیز برای مادر به همراه دارد. افزایش وزن، تغییرات هورمونی، درد مفاصل...

مشاهده بیشتر
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
66 بازدید 0 لایک

جوراب واریس، کالای طبی است که گردش خون در ساق پا را با اعمال فشار به این ناحیه بهبود می‌بخشد. بیماران مبتلا به...

مشاهده بیشتر
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
162 بازدید 3 لایک

امروزه بسیاری از افراد با مشکلاتی از قبیل بی‌خوابی، اضطراب و تنش‌های عصبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فشارهای زندگی...

مشاهده بیشتر
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
188 بازدید 2 لایک

کش‌های بدنسازی در دنیای ورزش و تناسب‌اندام به‌عنوان یکی از ابزارهای کاربردی و مقرون‌به‌صرفه برای تمرینات خانگی شناخته...

مشاهده بیشتر