سکسکه چیست؟
شاید اولین سوالی که برایتان پیش آمده این است که سکسکه چیست و علت بروز آن چه می باشد. در قسمت پایینی شش های انسان، ماهیچه ای به نام دیافراگم وجود دارد. این ماهیچه که ناحیه تنفسی را از ناحیه های گوارشی و شکم جدا می کند بسیار حساس می باشد و در واقع با بروز کوچکترین مشکلی از خود واکنش نشان می دهد. این واکنش به این صورت است که ماهیچه های دیافراگم منقبض شده و در نتیجه همزمان با انقباض آن، تارهای صوتی نیز تاثیر می گیرند و سبب ایجاد صدایی که می شنویم می شوند. در حقیقت این صدا، صدایی شبیه به "hic" می باشد که بر اثر واکنش شدید دیافراگم و تارهای صوتی ایجاد می شود. این واکنش آلارم و هشداری برای آگاه کردن انسان می باشد تا بتواند به سادگی علت ایجاد آن را شناسایی کند.
علت سکسکه چیست؟
اما علت وقوع سکسکه و این واکنش شدید چیست؟ به طور کلی می توان گفت که اکثر سکسکه هایی که در افراد ایجاد می شوند بر اثر خوردن و یا نوشیدن مایعات و غذاهای مختلف است. به بیان بهتر، برخی از نوشیدنی ها از موادی بسیار خطرناک و آسیب زننده ساخته می شوند که در نتیجه آن، باعث تحریک این ماهیچه تنفسی شده و در نهایت سبب ایجاد سکسکه در فرد می شوند. اما این نوشیدنی ها عبارتست از نوشیدنی های الکلی، نوشیدنی های قندی و نوشیدنی های گاز دار به ویژه نوشابه. البته لازم به ذکر است که لزوما همیشه بر اثر نوشیدن این مایعات سکسکه اتفاق نمیافتد. بلکه با مصرف بیش از حد و زیاده روی در نوشیدن این مایعات، این واکنش را دریافت می کنید. در نتیجه اگر عادت به نوشیدن این نوشیدنی ها را دارید با مصرف به اندازه آنها، از بروز این بیماری جلوگیری کنید.
به علاوه نوشیدنی ها، عوامل دیگری نیز بر بروز سکسکه تاثیر گذار هستند. این عوامل عبارتند از:
- پرخوری
- بلعیدن هوا در مواقع مختلف (جویدن آدامس و ...)
- استرس (به ویژه استرس های روحی و روانی)
- اضطراب
- عصبی بودن
- هیجان
- اعتیاد به الکل و نوشیدنی های الکلی
- دیابت
- بیماری کلیوی
- مصرف آرام بخش
- اختلال الکترولیتی
- بیهوشی
- استفاده از استروئید ها
- استفاده از باربیتورات ها
هر کدام از این عوامل سبب وقوع سکسکه در بدن انسان ها می شود و می تواند در مدت زمان های متفاوت خود را نشان دهد. اما ممکن است که این سکسکه ها طولانی شوند و فرد به طور مداوم سکسکه کند.
چه عواملی بر سکسکه مداوم تاثیر گذارند؟
جالب است بدانید که سکسکه های مدارم و طولانی مدت می توانند تا ماه ها و یا سال ها به طول انجامند. البته این واکنش های طولانی مدت نیز بر اثر اختلالات و یا وجود مشکل در فرد بیمار می باشد که در اولین فرصت باید نسب به درمان آن اقدام کند. اما از عواملی که سبب بروز این واکنش طولانی مدت می شوند عبارتست از: وجود تومور در دستگاه عصبی انسان، رفلکس معده، اختلالات دستگاه عصبی انسان، کیست، تومور، گواتر، وجود اجسامی که نباید در گوش باشند، مصرف دارو، بیماری های مغزی، منژنیت، اختلالات متابولیک، آسیب های مغزی، مسائل و مشکلات روحی، جراحی(به ویژه در ناحیه شکم)، آنسفالیت، و ... .
به طور کلی می توان گفت که موارد بسیار زیادی وجود دارند که سبب سکسکه در انسان می شوند اما با آگاهی از عوامل بروز سکسکه و همچنین غذاها، نوشیدنی ها و کارهایی که سبب سکسکه در فرد می شوند، می توان به راحتی از وقوع آن ها جلوگیری کرد.
عوارض این بیماری
طبیعتا این واکنش ماهیچه ای، به خصوص واکنش های طولانی مدت، عوارضی را نیز با خود به همراه دارند. جالب است بدانید که سکسکه مداوم و طولانی مدت می تواند در غذا خوردن انسان ها تاثیر بگذارد. در واقع سکسکه می تواند مانع غذا خوردن انسان ها شود. علاوه بر این یکی دیگر از عوارض این بیماری، عدم توانایی در تکلم است. همچنین سکسکه می تواند روند بهبود زخم های پس از جراحی را کند کرده و سبب شود این روند، زمان بیشتری طول بکشد.
مراقب باشید!
همانطور که می دانید ویروس کرونا روز به روز در حال پیشرفته شدن می باشد و شکل های گوناگونی از آن ایجاد می شود. متاسفانه تحقیقات اخیری که توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفته، نشان داده که سکسکه نیز یکی دیگر از علائم ابتلا به بیماری کرونا می باشد. در واقع ممکن است هیچ کدام از علائم دیگر در فرد بیمار بروز ندهد اما تنها سکسکه مداوم و بیش از 24 ساعت، از علائم جدید این بیماری می باشد. در نتیجه بسیار مراقب باشید و حتما در صورت بروز این مشکل، سریعا به پزشک مراجعه کرده و نسبت به درمان آن اقدام کنید.
مشاهده انواع ماسک های پزشکی
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید