اوزون تراپی چیست؟

840 بازدید 9 لایک
 

اوزون تراپی 

برای پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا به معرفی اوزون بپردازیم. اوزون، نوعی گاز است که متشکل از 3 مولکول اکسیژن می باشد. این گاز، که در واقع، لایه اوزون را نیز تشکیل می دهد، نوعی گاز بی رنگ اما بو دار است. در واقع، اکسیژن، از حیاتی ترین و مهم ترین عواملی است که بدن یک انسان به آن نیاز دارد. تمامی سلول های بدن، و به ویژه اعضای بدن انسان، با وجود اکسیژن، می توانند عملکرد بهتری در خصوص سم زدایی، و همچنین تولید انرژی داشته باشد.

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، روش های بسیاری برای درمان بیماری های مختلف به ویژه بیماری های مفصلی کشف شده است. یکی از بهترین روش های درمان دردهای مفصلی، اوزون تراپی می باشد. این نوع درمان، با تزریق مقداری گاز اوزون به ناحیه ای که دجار مشکل شده است، تاثیر بسیار زیادی در درمان آن دارد. در واقع، اوزون تراپی، به منظور افزایش میزان اکسیژن در بدن انجام می دهد و به دنباله ی آن، عملکرد خوبی در بدن ایجاد می شود و سپس در بدن میزبان، فرایند درمان را شرووع می کند.

نحوه عملکرد این روش

در واقع با تزریق گاز اوزون، به بدن فرد، سلول های آن ناحیه، متوجه وجود میزان بسیار زیادی از اکسیژن می شوند و به کمک این گاز، شروع به تقویت سییستم ایمنی بدن، تحریک بدن برای تولید گلبول سفید، و همچنین کاهش التهاب می کند. البته جالب است بدانید که اوزون تراپی، تنها روشی برای درمان بیماری های التهابی نیست. بلکه با کمک این روش درمانی، می توان از پیشرفت بیماری های متعدد دیگری نیز جلوگیری کرد. این نوع درمان، بارها مورد تحقیق و بررسی دانشمندان قرار گرفته است و به گفته آن ها، یکی از معدود روش های درمانی است که عاری از هر گونه عارضه و بیماری دیگری می باشد. و همچنین اضافه کرده اند که اوزون تراپی، نه تنا روش خوبی است، بلکه به طور کلی برای بدن نیز امری مفید بوده و حتی به پیشگیری از ابتلا به انواع مختلف بیماری های دیگر جلوگیری می کند.

اوزون تراپی برای درمان چه بیماری هایی موثر است؟

همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم، این روش، علاوه بر درمان بیماری های التهاب مفصلی، بسیاری از بیماری های دیگر را نیز کنترل و درمان می کند. البته لازم به ذکر است که در برخی موارد، ممکن است درمان قطعی نباشد، اما از پیشرفت بیماری در بدن فرد، جلوگیری کرده و روند رشد آن را کند می کند. به عنوان مثال، اوزون تراپی می تواند از ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا، میگرن، سرطان، ام اس، ایدز، بیماری های قلبی، آلزایمر، بیماری های لایم، کهولت سن و .... جلوگیری کند و حتی برای درمان برخی از بیماری هایی که در موارد بالا ذکر شده است، عملکردی مفید داشته باشد و آن ها را درمان کند. علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد، جالب است بدانید که این نوع روش درمان، به ترمیم بافت بدن کمک کرده و به طور کلی، سیستم ایمنی بدن را، حمایت و تقویت می کند.

لازم به ذکر است که پزشکان، در صورتی که افراد مبتلا به موارد زیر شده باشند، اوزون تراپی را توصیه می کنند. در نتیجه اگر به بیماری هایی که در زیر اشاره شده است مبتلا شده اید، با مشورت پزشک، اقدام به انجام این روش درمانی کنید:

  •         زخم های دهانی
  •         هپاتیت مزمن
  •         عفونت های دندانی مختلف
  •         سیستیت بینایی
  •         دیابت و زخمم هایی که بر اثر دیابت بر بدن ایجاد می شوند
  •         عفونت تبحال
  •         انفارکتوس مغزی (در صورتی که از نوع حاد باشد)
  •         دژنراسیون ماکولا
  •         لنگی
  •         خستگی مزمن
  •         فتق دیسک
  •         روماتیسم
  •         فیبرومیالژی
  •         بیماری عروقی مغزی

فواید اوزون تراپی

یکی از جالب ترین ویژگی های این درمان، این است که سیستم محافظ عصبی در بدن را فعال می کند. علاوه بر این، میزان گردش خون در بدن را بهبود می بخشد و همچنین ویسکوزیته خون را تنظیم می کند. از دیگر فواید اوزون تراپی می توان به تحریک متابولیسم بدن و اکسیژن رسانی به سلول، کاهش التهاب مزمن، فعال کردن مسیر پنتوز و انسجام غشای RBC، افزایش انرژی سلولی، حمایت از سیستم ایمنی بدن، حمایت از بافت های بدن و ترمیم آن ها با آزادسازی فاکتورهای رشد، افزایش عواملی که از بین برنده ی رادیکال های آزاد هستند و تجهیزات پزشکی خانگی...

کلام آخر

به طور کلی از زمانی که این روش درمانی تصویب شد، توانست تحولی عظیم در طب و پزشکی ایجاد کند و به بهبود عملکرد بدن انسان ها کمک بزرگی کند. در صورتی که قصد انجام این روش درمانی را دارید، حتما با پزشک معالج مشورت کنید و با تایید ایشان، اقدام به انجام اوزون تراپی کنید. جلسات اوزون تراپی بسته به وخیم بودن بیماری، سلامت بدن، سن فرد، و چندین عوامل دیگر مشخص می شوند و می توانند از 1 تا 20 جلسه و در مدت زمان های مختلف وجود داشته باشد. اما همانطور که اشاره کردیم، تنها پزشک حرفه ای می تواند به شما در خصوص انجام این کار، مشاوره دهد.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: اخبار پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
18 بازدید 0 لایک

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت عمومی بدن است. چون نه‌تنها از پوسیدگی و بیماری‌های لثه...

مشاهده بیشتر
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
45 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
65 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
58 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
53 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر