۸ نکته‌ای مهم برای انتخاب و خرید انواع دستکش جراحی در مجله پزشکی طب تولید

911 بازدید 2 لایک
 

طب‌تولید- دستکش جراحی از کالای مصرفی پزشکی است. این محصول نقش مهمی در محافظت از تیم جراحی در برابر عوامل بیماری زا موجود در خون و سایر مایعات بدن دارد، بنابراین برای ایمن نگه داشتن همه تیم جراحی و جلوگیری از گسترش بیماری‌های قابل انتقال ضروری است. کیفیت دستکش‌های جراحی استریل شده‌ای که خریداری می‌شود، به عنوان اولین خط دفاعی تجهیزات حفاظت فردی کادر درمان، بسیار مهم است.

شما برای خرید دستکش یک بار مصرف پزشکی گزینه‌های متنوعی دارید که از مواد مختلفی ساخته شده‌اند؛ مثلا نئوپرن، وینیل، لاستیک نیتریل، لاتکس و غیره. هر جنسی مزایا و معایب خود را دارد و نکات دیگری نیز وجود دارد که باید هنگام خرید دستکش لاستیکی جراحی در نظر داشته باشید. به طور کلی، دستکش‌های پزشکی باید بر اساس ایمنی، هزینه و اثربخشی بالینی قبل از خرید و استفاده و ارزیابی شوند. در این مطلب شما را از ۸ نکته که باید قبل از خرید دستکش جراحی و معاینه بدانید، آگاه می‌کنیم.

دستکش جراحی چیست؟

دستکش‌های جراحی که به عنوان کالای مصرفی پزشکی طبقه‌بندی می‌شوند، بالاترین درجه کیفیت دستکش‌های یک بار مصرف پزشکی را دارند و جزء کلیدی کابینت تجهیزات تیم جراحی هستند. به عنوان یک دسته‌بندی جامع، هر زمان که احتمال تماس تیم پزشکی با پاتوژن‌های قابل انتقال از خون یا سایر آلاینده‌های محیطی وجود داشته باشد، از دستکش‌های یک بار مصرف پزشکی استفاده می‌شود. از آنجایی که خطر مرتبط با چنین رویه‌ها و محیط‌هایی بسیار زیاد است، دستکش‌های پزشکی به‌شدت آزمایش می‌شوند و باید دستورالعمل‌های مشخصی را که توسط سازمان غذا و دارو تعیین شده است، به‌ویژه مربوط به سطح کیفی قابل قبول برای سوراخ‌ها، رعایت کنند. دستکش‌های جراحی استریل دارای سطح کیفی قابل قبول سوراخ سوزنی پایین‌تری نسبت به سایر دسته‌های دستکش‌های غیر استریل هستند.

به طور کلی دستکش‌های جراحی کیفیت بالاتری نسبت به دستکش‌های پزشکی عمومی یا معاینه دارند. دستکش‌های جراحی به طور خاص برای ارائه استحکام کششی بالا، به علاوه حس لامسه، حساسیت و دقت مورد نیاز تیم‌های جراحی طراحی شده‌اند.

تاریخچه دستکش های جراحی

دستکش‌های جراحی در اوایل دهه ۱۸۴۰ در دسترس قرار گرفتند، اما بسیاری از جراحان تمایلی به پوشیدن آنها نداشتند زیرا برای مدتی ناراحت‌کننده، انعطاف‌ناپذیر و عموماً غیر کاربردی بودند. در سال ۱۸۷۸، توماس فورستر از انگلستان، حق ثبت اختراع تولید دستکش‌های مخصوص عمل‌های جراحی را دریافت کرد.

جای تعجب نیست که با بالا رفتن بیشتر آگاهی و دانش جراحان در مورد آلودگی باکتریایی، پوشیدن دستکش‌های جراحی رایج‌تر شد. سوابق تاریخی نشان نمی‌دهد که چه کسی برای اولین بار به دستکش جراحی برای همه روش‌های جراحی نیاز داشت. با این حال، چیزی که ما می‌دانیم در سال ۱۸۷۸، یک متخصص زنان در شهر نیویورک به نام تی. گیلارد توماس به اعضای منتخبی از کارکنان جراحی خود اجازه داد تا دستکش‌های جراحی بپوشند تا از دستان خود در برابر اثرات مواد شیمیایی خشن مورد استفاده برای تمیز کردن ابزار جراحی، محافظت کنند.

برای مدتی طولانی روال اینطور بود که جراحان به تیم‌های خود اجازه می‌دادند تا دستکش‌های جراحی بپوشند در حالی که خودشان دست برهنه در اتاق عمل می‌ماندند تا سطح دلخواه خود از ظرافت، لمس و حساسیت لمسی را حفظ کنند. در آن دوره، اکثر جراحان بر این باور بودند که کافی است دست‌های‌شان را خوب بشویند تا از بیماران در برابر عفونت زخم محافظت کنند. با این حال، یک مطالعه بالینی توسط دانشمند آلمانی، برنارد کرونیگ، در اواسط دهه ۱۸۹۰ نشان داد که شستن دست‌ها به تنهایی کافی نیست. جالب اینجاست که حتی با این توصیه مبتنی بر شواهد، پذیرش گسترده و بین‌المللی دستکش‌های جراحی استریل به عنوان یک ضرورت تا پس از جنگ جهانی اول اتفاق نیفتاد.

۸نکته ای که هنگام خرید دستکش جراحی باید در نظر بگیرید

۱. مواد دستکش

لاتکس

برای سال‌ها، لاتکس اولین انتخاب برای دستکش‌های جراحی یکبار مصرف بوده است. لاتکس سطح بالایی از عملکرد، راحتی و انعطاف پذیری را ارائه می‌دهد و همچنین با انواع دستکش‌ها و اندازه‌ها مناسب است. دستکش‌های لاتکس مزایای مختلفی دارند: معمولاً پوشیدن آنها برای تیم آسان است و بسیاری از مارک‌ها شامل یک پوشش پلیمری هستند که جایگزین پودر نشاسته ذرت سنتی در داخل می‌شود. بسیاری از تیم‌های جراحی گزارش می‌دهند که دستکش‌های جراحی لاتکس راحت‌ترین و انعطاف‌پذیرترین دستکش هستند و سطح بالایی از حساسیت را ارائه می‌دهند. علاوه بر این، لاتکس یک مانع مؤثر در برابر پاتوژن‌ها و آلاینده‌ها است. برخی از جراحان حتی لاتکس را «پوست دوم دست» توصیف کرده‌اند. همچنین دستکش‌های جراحی لاتکس در جراحی‌های طولانی  و پیچیده دوام می‌آورند. لاتکس یک فیبر لاستیکی بادوام و انعطاف‌پذیر است.

با این حال، از آنجایی که تشخیص داده شده بسیاری از بیماران به لاتکس آلرژی دارند بسیاری از سازمان‌ها، از جمله موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی، در حال حاضر دستکش‌های جراحی غیر لاتکس یا مصنوعی را به منظور محافظت از بیماران در برابر واکنش‌های آلرژیک احتمالی، توصیه می‌کنند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد قرار گرفتن مداوم و طولانی مدت در معرض لاتکس می‌تواند باعث ایجاد حساسیت به لاتکس شود. همینطور از آنجایی که لاتکس یک محصول طبیعی است، باید در خرید آن نوسان هزینه‌های مواد طبیعی را مد نظر داشت چرا که می‌تواند باعث شود هزینه‌های شما به طور غیرقابل پیش بینی تغییر کند.

نیتریل

برخی از تیم‌های پزشکی به سراغ دستکش‌های جراحی ساخته شده از نیتریل رفته‌اند، که یک پارچه لاستیکی مصنوعی است. آنها از لاتکس یا وینیل قوی‌تر هستند و بهترین مقاومت را در برابر چسبندگی سوزن و ساییدگی دارند. دستکش‌های نیتریل اغلب به عنوان یک جایگزین مناسب برای کسانی که به لاتکس حساسیت دارند استفاده می‌شوند. همچنین این جنس دستکش در برابر نفوذ مواد شیمیایی مقاومت بیشتری از لاتکس دارد و راحت‌تر به دست می‌نشینند.

یک دستکش نیتریل ماندگاری بسیار طولانی دارد، بنابراین می‌توانید مقدار زیادی سفارش بدهید و بدون نگرانی از منقضی شدن تاریخ مصرف‌شان انبار کنید. این جنس دستکش‌ جراحی در دو رنگ  آبی و مشکی موجود هستند. دستکش‌های رنگی به تشخیص پاره شدن یا سوراخ شدن دستکش کمک می‌کنند. تنها عیب دستکش‌های جراحی نیتریل استریل این است که در تماس با استون حل می‌شوند و همینطور دستکش‌های نیتریل یکبار مصرف در نسخه‌های بدون پودر موجود نیستند.

وینیل

دستکش‌های یکبار مصرف پزشکی ساخته شده از وینیل در دسترس هستند اما فقط برای معاینه مناسب هستند. دستکش‌های وینیل برای کسانی که به لاتکس حساسیت دارند، ارزان و بدون لاتکس هستند، اما دوام کمتری دارند و بیشتر دچار سوراخ شدن و پارگی می‌شوند. در واقع، دستکش‌های وینیل به طور کلی کمترین سطح مقاومت شیمیایی و سوراخ شدن را دارند. علاوه بر این، کشش کمتری نسبت به نیتریل یا لاتکس یکبار مصرف دارند، به این معنی که تیم پزشکی هنگام انتخاب دستکش‌های وینیل، راحتی، انعطاف پذیری و تناسب کلی را قربانی می‌کند. آنها همچنین کاربرد محدودی در یک محل جراحی دارند. این را هم مد نظر داشته باشید هنگام استفاده از دستکش‌های وینیل، تیم پزشکی به دلیل محدودیت‌های ذکر شده در بالا، نیاز به تعویض مکرر دستکش دارند.

۲.دستکش پودری در مقابل بدون پودر

تجربه نشان داده تیم‌های جراحی دستکش‌های یکبار مصرف پودری را به غیر پودری ترجیح می‌دهند. دست‌کش‌های غیر پودری معمولاً حاوی نشاسته ذرت هستند که باعث می‌شود به راحتی از روی دست لیز بخورند. در حالی که سهولت استفاده مطمئناً یکی از مزایای استفاده از دستکش های جراحی پودری است، اما خود پودر در صورت تماس با بافت در معرض در طی یک عمل یا برش جراحی می‌تواند عوارضی ایجاد کند. در برخی موارد، تماس با پودر منجر به عفونت می‌شود و روند بهبود کلی را کند می‌کند. به دلیل این چالش‌ها و ممنوعیت FDA ، تیم جراحی نیاز به دستکش بدون پودر دارند. بسیاری از تولیدکنندگان اکنون از فرآیندهای خاصی استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند که دستکش‌های بدون پودر همان حس دستکش‌های پودری را دارند.

۳. دو دستکش

برخی از تیم‌های جراحی دو دستکش برای جراحی به منظور حداکثر حفاظت می‌پوشند. این عمل می‌تواند به طور چشمگیری خطر عفونت را برای همه افرادی که در یک عمل جراحی دخیل هستند، کاهش دهد. یک مطالعه بالینی نشان داده است که استفاده از دو دستکش،‌ قرار گرفتن در معرض پاتوژن‌های خونی را تا ۸۷ درصد کاهش می‌دهد، حتی زمانی که دستکش رویی سوراخ شود. اگر تیم جراحی از دو دستکش با رنگ‌های مختلف استفاده کنند، می‌توانند از سوراخ شدن دستکش بیرونی سریع‌تر آگاه شوند. به عنوان مثال، بسیاری از تیم‌های جراحی انتخاب می‌کنند که یک جفت دستکش با رنگ روشن‌تر را زیر دستکش تیره‌تر (یا برعکس) بپوشند تا سوراخ‌ها و پارگی‌ها به‌راحتی شناسایی شوند.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و اداره ایمنی و بهداشت شغلی، به علاوه کالج جراحان آمریکا، همگی استفاده از دو دستکش را توصیه می‌کنند. اگر تصمیم به استفاده از این توصیه دارید، پیشنهاد می‌کنیم برای بیمارستان، کلینیک یا مطب‌تان سفارش عمده‌ای بدهید و آنقدر خرید کنید که از بابت پشتیبانی خیال‌تان راحت باشد.

لطفاً توجه داشته باشید که بسیاری از جراحان و کارکنان جراحی برای استفاده از دو دستکش آموزش ندیده اند، بنابراین رفتن به این سمت ممکن است شامل یک تغییر الگو برای تیم شما باشد و شما باید بر این اساس برای آموزش و تمرین برنامه‌ریزی کنید.

۴. سازگاری

باید مطمئن شوید که دستکش‌هایی که انتخاب می‌کنید با سایر محصولات جراحی موجود در اتاق عمل سازگار هستند، با همه چیز اعم  از چراغ‌های جراحی تا تیغه‌های جراحی. یک راه خوب برای انجام این کار این است که چندین دستکش جراحی را مطالعه کنید و از تیم جراحی خود بخواهید که با استفاده از تجهیزات اتاق عمل موجود، آنها را آزمایش کنند.

۵.الزامات مربوط به رویه

بسته به سختی‌ها و الزامات یک روش خاص، تیم جراحی ممکن است به نوع خاصی از دستکش نیاز داشته باشد. علاوه بر این، شما باید نیازهای منحصر به فرد هر بیمار را در نظر بگیرید، به خصوص اگر احتمال وجود حساسیت به لاتکس وجود داشته باشد.

۶.سطح حفاظت

شما باید نوع و سطح حفاظتی را که تیم جراحی شما به طور منظم به آن نیاز دارد، همراه با درک الزامات و موانع خاص مرتبط با رویه‌های مختلف، در نظر بگیرید. وقتی نوبت به انتخاب سطح حفاظت می‌رسد، می‌توانید ویژگی‌هایی مانند ضخامت، مقاومت در برابر سوراخ شدن و استحکام کششی را در نظر بگیرید تا خرید بهتری داشته باشید.

۷.تناسب و راحتی

البته مهم‌ترین ویژگی در خرید دستکش‌های جراحی استریل این است که چقدر از تیم جراحی و بیمار محافظت می‌کنند، اما نمی‌توانید تناسب اندام و راحتی را نادیده بگیرید. شما می‌خواهید که تیم شما در طول جراحی احساس اعتماد به نفس و راحتی داشته باشد. داشتن دستکش‌هایی که به خوبی مناسب و راحت هستند، به ویژه در طی جراحی‌های طولانی یا چالش برانگیز، می‌تواند به موفقیت تیم جراحی کمک کند. بسیاری از تولید کنندگان نمودار اندازه دستکش‌های جراحی را در وب سایت‌های خود ارائه می‌دهند. شما با کمک این نمودارها می‌توانید دستکش‌های مناسب تیم‌تان را انتخاب و خریداری کنید.

۸.کیفیت کلی در مقابل هزینه

هنگام انتخاب دستکش جراحی خود باید کیفیت و هزینه را در کنار هم در نظر بگیرید. شما یک دستکش خوب می‌خواهید، و این الزاما به معنی خرید گران‌ترین دستکش یا ارزان‌ترین نیست. شما باید کیفیت و الزامات کاربر نهایی را در مقابل قیمت فروش بسنجید تا بهترین ارزش خود را تعیین کنید. قبل از خرید دستکش جراحی با تیم خود صحبت کنید و بازخورد آنها را دریافت و در خریدتان اعمال کنید.

برای اطلاع از قیمت دستکش جراحی و خرید آن به بخش فروش طب‌تولید می‌توانید مراجعه کنید.

 

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: مطالب تجهیزات پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
37 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
57 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
48 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
42 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
43 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر