پزشکان و بهطور کلی کادر درمان از ابزارهای زیادی برای تشخیص و درمان استفاده میکنند. یکی از این ابزارها چراغ قوه پزشکی است که گاهی برای نجات جان بیمار بسیار حیاتی است. در این مقاله بهطور کامل درباره این محصول توضیح میدهیم و ویژگیهای یک چراغ قوه مناسب از این نوع توضیح داده میشود. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
چراغ قوه پزشکی چیست؟
پزشکان در طول روز با بیمارهای زیادی سروکار دارند و در بسیاری از موارد نیاز است که شرایط بیمار به طور دقیق معاینه و بررسی شود. برای مثال زمانی که لازم باشد گلوی بیمار معاینه شود اما برای اینکار نیاز به نور کافی است. علاوه بر شدت نور باید نوع و رنگ آن نیز مناسب باشد تا پزشک بتواند به درستی شرایط را ارزیابی کند. در این شرایط است که یکی از ابزارهای معروف پزشکی استفاده میشود. یکی از انواع چراغهای پزشکی است که برای معاینه کمک زیادی به پزشک میکند.
این نوع چراغ قوه دارای نور سفید است و علاوه بر پزشکان در اختیار کادر درمان هم هست. برای مثال تکنسینهای آمبولانس، جراح و هر شغل دیگری که نیاز به ارزیابی شرایط بیمار دارد از این کالا استفاده میکند.
کاربردهای این کالا
کاربرد اصلی این چراغ قوه برای معاینه دهان، گلو و زخم است اما میتوان از آن استفادههای دیگری هم کرد. برای مثال برای بررسی پوست لازم است نور متمرکز شود تا پزشک بتواند بهدرستی تشخیص دهد. البته برای معاینه پوستی چراغهای دیگری هم وجود دارد اما این کار هنوز هم با چراغ قوه امکانپذیر است.
یکی دیگر از کاربردهای مهم این محصول هنگام جراحی است. برای تامین نور اتاق عمل از لامپهای مخصوص استفاده میشود اما برای بررسی دقیقتر محل برش، زخمها یا درون بدن گاهی نیاز است که یک منبع نور متمرکز وجود داشته باشد. در این شرایط چراغ قوه پزشکی یک ابزار مناسب برای بررسی دقیق شرایط بدن بیمار است. از این محصول میتوان برای معاینه گوش هم استفاده کرد و بهطور کلی هر قسمت از بدن که به اصطلاح نقطه کور باشد برای معاینه نیاز به این وسیله کاربردی دارد.
انواع چراغ قوه پزشکی
برای دستهبندی این نوع چراغ قوه دو راه وجود دارد. اول اینکه برای استفاده چه روشی وجود دارد و دوم از نظر باتری محصول است. از نظر روش استفاده دو نوع ساده و هدبندی وجود دارد. نوع هدبندی روی پیشانی پزشک بسته میشود و به این ترتیب پزشک با هر دو دست خود میتواند کار کند. این قابلیت باعث شده که این نوع چراغ قوه بیشتر استفادههای حرفهای مانند اتاق عمل و معاینه بیمار در شرایط سخت (برای مثال پس از حادثه) داشته باشد.
از نظر باتری نیز دو نوع قابلشارژ و غیرقابلشارژ وجود دارد. نوع اول معمولا از باتری لیتیوم-یونی استفاده میکند و بعد از خالی شدن مانند تلفن همراه قابلشارژ است. نوع دوم نیز غیرقابلشارژ است و منبع تامین انرژی آن باتری قلمی است و بعد از تمام شدن باید یک باتری جدید درون آن قرار داد. این نوع چراغ قوه بیشتر برای استفادههای ساده است و هزینه کمتری نسبت به نمونههای دیگر دارد.
.jpg)
راهنمای تهیه
در ادامه بهتر است به چند نکته برای خرید چراغ قوه پزشکی دقت داشته باشید. توجه به این نکات باعث میشود تا محصولی مناسب چه از نظر کیفیت و چه از نظر کاربرد تهیه کنید.
میزان و حالت نور
اولین نکته این است که این دستگاه، باید به اندازه کافی نور داشته باشد تا پزشک بتواند از آن استفاده کند. هدف استفاده از این وسیله این است که نور کافی و گاهی متمرکز در اختیار تیم درمان قرار بگیرد.
دومین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که این محصول معمولا دارای چند حالت برای تابش نور است. یکی از ویژگیهای مهم این چراغ قوه این است که لنز میتواند به جلو یا عقب حرکت کند. این موضوع باعث به وجود آمدن حالتهای مختلف و جمع یا پخششدن نور میشود.
ویژگیهای فیزیکی
سومین ویژگی این است که محصول باید تا جای ممکن سبک باشد که در زمان استفاده کادر درمان اذیت نشوند. در برخی شرایط رسیدگی به شرایط بیمار حیاتی است و زمان یک موضوع مهم است؛ بنابراین هیچ عاملی نباید تشخیص و درمان را به عقب بیندازد. پیش از تهیه این محصول چه برای مطبهای خصوصی و عمومی، چه برای بیمارستان و چه هر جای دیگر باید حتما به این نکته توجه کرد.
چهارمین ویژگی استحکام محصول است. اگر قرار باشد با هر فشار و ضربه به چراغ قوه آسیب وارد شود در طولانی مدت هزینه زیادی برای استفادهکننده دارد زیرا هر مرتبه باید یک نمونه جدید تهیه کند. علاوه بر این قبلا هم توضیح داده شد که رسیدگی به شرایط بیماران حیاتی است بنابراین باید محصول در شرایط سخت هم قابل استفاده باشد و به آن آسیبی وارد نشود تا بتوان بهسرعت کار تشخیص و درمان را انجام داد.
ویژگی بعدی که حتما پیش از تهیه باید در نظر داشت باتری محصول است. این چراغ قوه با باتری کار میکند و مانند هر وسیله دیگری که باتری منبع تامین انرژی آن است باید عمر و شارژدهی باتری مناسب باشد. گاهی لازم است چند ساعت از چراغ قوه استفاده کرد و باتری باید آمادگی شارژدهی مناسب داشته باشد بدون اینکه از میزان روشنایی و کارایی آن کم شود.
هزینه این چراغ قوه چقدر است؟
فاکتورهای زیادی وجود دارد که روی قیمت چراغ قوه پزشکی تاثیر میگذارد. اولین مورد برند محصول است که معمولا برای برندهای معتبر باید هزینه بیشتری پرداخت کنید. توصیه میشود تا جای ممکن از برندهای شناخته شده تهیه کنید زیرا مسئلهای که با آن سروکار دارید جان بیماران است. البته منظور این نیست که هر محصولی که هزینه بیشتری دارد حتما از نظر کیفیت هم بهتر است.
دومین فاکتور کیفیت محصول است. درباره کیفیت به ویژگیهایی که قبلا به آنها اشاره کردیم (شدت و حالت نور، وزن و جنس محصول و کیفیت باتری) توجه داشته باشید. البته گاهی دیده میشود که حتی برندهای معتبر نیز محصولات خود را با هزینه مناسب میفروشند.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید