معرفی قطعات قابل تعویض ویلچر برقی و نحوه تهیه آنها

781 بازدید 0 لایک
 

گاهی اوقات قطعات تجهیزات توانبخشی مانند ویلچر برقی در حادثه‌ای آسیب می‌بینند و یا به مرور زمان فرسوده می‌شوند. در این صورت نیاز است تا آن را تعمیر و یا بطور کلی تعویض کنید. این صندلی‌های چرخدار معلولین طول عمر زیادی دارند، اما در صورت تعویض نکردن برخی از قطعات، به طور کلی از کار می‌افتند.

برای خرید لوازم ویلچر برقی  می‌توانید هم به صورت حضوری و هم مجازی اقدام کنید. هر یک از این روش‌ها دارای مزایا و معایبی است. اما برای کسانی که وقت و توان کافی برای گشتن در فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی ندارند، بهتر است به صورت مجازی این قطعات را تهیه کنند. در این مقاله از وبلاگ طب تولید، به معرفی ساختار و انواع لوازم ویلچر برقی و نحوه‌ی تعویض آن پرداخته شده است. اگر قصد تهیه قطعاتی برای وسیله حرکتی خود دارید، مطالعه‌ی این مقاله برای شما سودمند است. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

ویلچر برقی

معرفی ساختار ویلچر

این محصول یک صندلی چرخدار است که برای جابجایی افراد ناتوان و کم توان استفاده می‌شود. از ابتدا تا کنون این صندلی دچار تغییراتی شده است و هر یک دارای اجزای منحصر بفردی هستند. به طور کلی این وسیله از 4 چرخ تشکیل شده که دو عدد در قسمت جلو و دو عدد در قسمت عقب نصب شده‌اند. چرخ‌ها در انواع توپر و توخالی، در سایزهای مختلف تولید می‌شوند و توسط دو شاخه به بدنه اصلی وصل می‌شوند. چرخش این چرخ‌ها توسط بلبرینگ امکان پذیر است.

انواع ولیچرهای برقی با موتور کار می‌کنند و انرژی خود را از باتری می‌گیرند. گاهی ممکن است این موتور و باتری‌ها از کار بیفتند و از حرکت آن جلوگیری کنند. معمولاً ولتاژ موتورها 24 ولت است و به جعبه دنده چرخ‌های بزرگ وصل است. برخی این تجهیزات که دارای سرعت بالایی هستند، به کنترل نیز مجهزند. کنترل‌ها در هر مدل صندلی شکل مختلفی دارند و برای تغییر جهت، کنترل سرعت و ترمز استفاده می‌شوند. 

این محصول و دسته‌های آن در هر وسیله‌ای برای نشستن بیمار و محافظت از آن ساخته شده‌اند. میزان راحتی، شکل و جنس این بخش در هر وسیله متفاوت است و طول عمر متفاوتی دارند. در برخی از این تجهیزات امکان تنظیم اندازه و ارتفاع صندلی و دسته‌ها وجود دارد. زاویه پشتی صندلی نیز قابل تغییر است. وجود کمک فنر به عنوان ضربه گیر در این محصولات ارتوپدی از وارد کردن ضربه به بدن بیمار در ناهمواری‌ها جلوگیری می‌کند. همه اجزای این صندلی‌ها که در این بخش معرفی شدند قابل تعویض هستند. 

خرید قطعات یدک ویلچر برقی

انواع قطعات قابل تعویض ویلچر برقی

امروزه انواع مختلفی از ویلچر برقی در بازار وجود دارد و هر یک دارای قطعات یدک مختلفی هستند، اما برخی از این اجزا در همه‌ی انواع این وسایل مشترک‌اند، مانند چهار چرخ، قسمت نشیمنگاه، تکیه گاه صاف، محل قرارگیری دست‌ها و پاها‌. برخی از این محصولات قابل تعویض هستند و در بازار به صوت مجزا با برندهای خارجی و ایرانی به فروش می‌رسند. این لوازم یدکی تجهیزات پزشکی شامل دو شاخه چرخ جلو، زیر پایی، تشک و پشتی، زیر دستی، چرخ و رینگ جلو عقب و غیره می‌شود.

مرکز فروش انواع ویلچرهای برقی در تهران کجاست؟

نحوه تعویض قطعات خراب ویلچر برقی

برای تعویض برخی از قطعات یدک ویلچر برقی نیاز است از یک متخصص کمک بگیرید و گاهی نیز می‌توانید خودتان به راحتی آن را تعویض کنید. برای مثال تعمیر چرخ‌های سوراخ تو خالی با چسپ برطرف می‌شود، اما برای خرابی چرخ‌های توپر باید به کل چرخ را تعویض کرد. تعویض باتری‌ها نیز بسیار آسان است و فقط نیاز است باتری جدید را در محل باتری قدیمی جایگزین کنید.

طول عمر این وسیله ارتوپدی بین دو تا پنج سال متغیر است و اگر از آن به درستی نگهداری کنید، زودتر خراب می‌شود. در صورتی که با تعویض قطعات نیز نتوانستید مثل همیشه از این کالای توانبخشی استفاده کنید، بهتر است یک محصول نو تهیه نمایید. بهتر است پیش از خرابی دستگاه، نکاتی درباره نحوه نگهداری درست این وسیله پرکاربرد بدانید. 

نگهداری از ویلچر برقی

نحوه نگهداری ویلچر برقی

رعایت نظافت وسایل پزشکی علاوه بر جلوگیری از انتقال بیماری، باعث افزایش طول عمر آن می‌شود. حفظ سلامت باتری هم از عواملی است که موجب دیرتر خراب شدن آن می‌شود، با کنترل مدت زمان شارژ و شارژ شدن باتری در حالت نرمال، سلامت باتری حفظ می‌شود.

برای از پیشگیری از خراب شدن چرخ‌ها نیز باید از سرعت خود هنگام عبور از سطح ناهموار بکاهید و به آرامی و با دقت از این مسیرها عبور کنید. همچنین بهتر است از مکان‌هایی با چمن‌های بلند و شن و ماسه‌های سست و روان دوری کنید. چرخیدن در این مکان‌ها باعث افزایش اصطکاک می‌شود و کم کم بلبرینگ و چرخ‌ها را درگیر می‌کند. با خرابی رخ و بلبرینگ‌ها نیاز به چرخ‌های جدید دارید.

راهنمای تهیه ویلچر برقی دست دوم

سخن پایانی

طول عمر این دستگاه‌های حرکتی با رعایت همه نکات، روزی تمام می‌شود و در صورت نیاز باید یک مدل جدید را تهیه کنید. در صورت خرابی اجزا نیز باید قطعات را عوض کنید و برای نصب آن از فردی خبره در این زمینه کمک بگیرید. مطالعه این مقاله نیز با ارائه نکاتی برای نحوه نگهداری مناسب کمک می‌کند.

اگر مشکلی برای وسیله شما پیش آمده است و نیاز دارید که برخی از قطعات این صندلی را تعویض کنید، می‌توانید انواع این قطعات را از فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی طب تولید تهیه کنید. برای این کار ابتدا به صفحه مورد نظر فروشگاه طب تولید مراجعه کنید و بعد در دسته بندی کالا، تجهیزات ارتوپدی و حرکتی را انتخاب نمایید. در صفحه محصول می‌توانید مشخصات و هزینه محصول مورد نظر را بخوانید و آن را به سبد تهیه بیافزایید.

 
ارسال شده در: مطالب تجهیزات پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

آیا استفاده طولانی‌مدت از گردنبند طبی خطرناک است؟
آیا استفاده طولانی‌مدت از گردنبند طبی خطرناک است؟
48 بازدید 0 لایک

گردنبند طبی وسیله‌ای کمکی است که می‌توانید از آن برای کاهش درد گردن ناشی از آسیب‌های مختلف استفاده کنید و به صاف و...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه فشارسنج بازویی با دقت بالا و عملکرد مطمئن
راهنمای تهیه فشارسنج بازویی با دقت بالا و عملکرد مطمئن
50 بازدید 2 لایک

فشارسنج بازویی به‌عنوان یکی از ابزارهای اساسی در پایش سلامت افراد، نقشی حیاتی در تشخیص و مدیریت بیماری‌های قلبی -...

مشاهده بیشتر
استفاده صحیح از آنژیوکت برای کاهش درد بیمار
استفاده صحیح از آنژیوکت برای کاهش درد بیمار
89 بازدید 3 لایک

استفاده درست و حرفه‌ای از آنژیوکت یکی از مهارت‌های اساسی در مراقبت‌های پزشکی است که نقش بسیار مهمی در کاهش درد و...

مشاهده بیشتر
انتخاب گان مناسب اتاق عمل و بخش ایزوله
انتخاب گان مناسب اتاق عمل و بخش ایزوله
95 بازدید 1 لایک

گان یکی از مهم‌ترین محصولات در بیمارستان‌ها و فضاهای درمانی است که برای مراقبت از بیماران و راحتی آن‌ها طراحی شده...

مشاهده بیشتر
تفاوت توالت فرنگی تاشو و ثابت، کدام کاربردی‌‌تر است؟
تفاوت توالت فرنگی تاشو و ثابت، کدام کاربردی‌‌تر است؟
120 بازدید 1 لایک

توالت فرنگی یکی از پرکاربردترین تجهیزات بهداشتی است که در تمام کشورها از جمله ایران مورداستفاده قرار می‌گیرد و در...

مشاهده بیشتر