مشخصات گردنبند طبی

2809 بازدید 6 لایک
 

کاربردهای گردنبند طبی

گردنبندطبی در چند مدل طراحی و تولید می­شوند که هر کدام با توجه به میزان آسیب وارد شده به گردن مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالت کلی گردنبندهای طبی وظایف مشخصی دارند. این وظایف شامل حفاظت از گردن در برابر آسیب بیشتر از طریق آتل کردن، حمایت کننده گردن برای جلوگیری از پیشرفت آسیب، نوعی وسیله درمانی برای پیشگیری از درد بیشتر و کمک به بهبود آسیب‌های گردنی می‌شود.

انواع درمان به وسیله گردنبند طبی

این وسیبه برای درمان بیماری‌هایی که در حالت کلی به ستون فقرات و گردن مربوط می­شوند استفاده می‌شود. این بیماری‌ها می‌تواند شامل بدشکلی ستون فقرات مانند انحرافات مهره­های کمر که در نهایت منجر به آسیب به مهره­های گردن باشد. همچنین اگر انحرافات ستون فقرات مورد جراحی قرار بگیرند در طول دوره درمان، نقش حفاظت از گردن را بر عهده دارد. حفاظت از گردن پس از عمل یکی از مهم‌ترین فاکتورهای بهبود جراحی است.

اگر در اثر حادثه‌ای آسیب جزئی و خفیف به گردن وارد شود در دوره درمان باید از گردنبند طبی برای جلوگیری از آسیب‌های بیشتر و کمک به بهبود بیمار استفاده شود. همچنین از موارد دیگری که در درمان آن از ایم محصلول استفاده می‌شود کمک به افزایش قدرت عضلات گردن است. در این مورد گردنبند با حمایت از عضلات گردن به رفع ضعف آن‌ها کمک می­کند.

از موارد دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد بیماری دیسک و آرتروز گردن است. در این بیماری‌ها این محصول با نگه‌داشتن وزن سر بیمار بر روی خود از فشار وارده به گردن کاسته و در نهایت موجب تسکین درد آن می­شود.

انواع گردنبند طبی:

گردنبندهای طبی با توجه به نوع استفاده بیمار در چند مدل طراحی و تولید می­شوند. هنگام انتخاب نوع گردنبند باید با پزشک بیمار مشورت شود، در غیر این صورت ممکن است با انتخاب گردنبند اشتباه آسیب‌های بیشتری به گردن بیمار وارد شود. انواع گردنبند طبی عبارت‌اند از:

1. گردنبند طبی نرم: این نوع از گردنبند دارای بافت نرم و اسفنجی است. دارای کمترین میزان محدودکنندگی حرکات سر و گردن است. نقش اصلی این نوع حمایت و گرم‌کنندگی عضلات گردن و کمک به کاهش درد است. هنگان استفاده از این مدل ستون فقرات در وضعیت طبیعی و آناتومیک قرار می­گیرد و حداقل کنترل را بر روی حرکات گردن دارد.

بهترین گردنبند طبی برای دیسک گردن، کاهش درد گرفتگی عضلات، جلوگیری از حرکات بیش از حد در نواحی حساس، جلوگیری از کشیدگی خفیف رباط‌ها را به همراه دارد و همچنین باعث کمک به بهبود بیمار در هنگام آسیب‌های جزئی می شود. همچنین از این محصولات طی درمان آسیب گردن در مدت زمان جوش خوردن ستون فقرات و مهره‌های مربوط به گردن استفاده می­شود. مدت زمان استفاده از گردنبند طبی توسط پزشک معالج مشخص می­گردد.

2. گردنبند طبی نیمه سخت: این مدل از گردنبندها از ترکیب دو جنس تولید شده است. یک قسمت پلاستیکی که همان آتل گردنبند است و یک قسمت اسفنجی و نرم و قابل انعطاف که باعث اندکی محدود کردن حرکات گردن می­شود. آتل پلاستیکی این نوع از گردنبندها باعث محدودیت حرکات گردن و ثبات مهره­های آن می­شود.

از این نوع آتل برای درمان بیماری‌های گردن مانند آرتروز و دیسک گردن استفاده می­شود. همچنین بخش نرم و اسفنجی این نوع، برای درمان صدمات به بافت نرم و عضلانی گردن کاربرد دارد. این نوع از گردنبندها از چهار هفته تا شش ماه با تجویز پزشک معالج استفاده می­شوند.

3. گردنبند طبی سخت: جنس سخت این گردنبند ،از پلاستیک فرم داده شده است. قسمت بیرونی و محافظ گردنبند دارای جنس پلاستیکی سخت است و درون آن دارای پدهایی برای جلوگیری از ایجاد مشکل هنگام تماس با گردن است. کاربرد آن، سخت در پشتیبانی از گردن و کمک به روند بهبود ناشی از آسیب‌های جدی است. این نوع از گردنبند بیشتر برای افرادی است که جراحی ستون فقرات داشته­اند و یا در اثر حادثه­ای آسیب جدید دیده­اند.

این نوع گردنبند، ویژه مواقعی است که ستون فقرات و مهره ­های گردن آسیب جدی دیده­ اند و دچار شکستگی، دررفتگی و یا لغزش پس از جراحی شده­اند. گردنبندهای سخت زمانی که بیماری‌های مانند بیرون‌زدگی حاد دیسک گردن و آرتروز به وجود آمده باشد به عنوان حمایتی برای گردن به شمار می­روند.

گردنبندهای طبی سخت در دو مدل چانه دار و بدون چانه تولید می­شوند که هرکدام مخصوص یک نوع از مشکلات هستند. مدت ‌زمان استفاده این نوع از گردنبندها معمولاً کوتاه است و توسط پزشک تعیین می­شود ولی به طور معمول بیشتر از ده روز استفاده نمی­شوند.

نکات استفاده از این محصول :

1. اگر از گردنبند نرم استفاده می‌کنید دیگر نیازی به استفاده از بالشت نیست، در صورت استفاده از بالشت همگام خواب گردنبند را باز کنید.

2. گردنبند باید به گونه­ای بسته شود که نه خیلی سفت و محکم باشد و نه خیلی آزاد و بدون محدودیت حرکات گردن باشد.

3. در مدل چانه دار گردنبندهای طبی چانه نه خیلی بیرون زدگی داشته باشد و نه خیلی داخل فضای گردنبند باشد.

4. لبه پایینی گردنبند باید کاملاً در تماس با بدن بیمار باشد.

5. پوست گردن قبل از بستن گردنبند باید تمیز و خشک باشد و از پودرها و لوسیون­ها استفاده نشود تا پوست دچار التهاب و خارش نشود.

6. پدهای موجود در قسمت نرم گردنبند را به صورت روزانه و تنها با آب ولرم و صابون بشویید.

7. در صورتی که موهای شما بلند است آن‌ها را خارج است گردنبند قرار دهید.

8. هنگام خرید گردنبند طبی حتماً به سایزبندی آن دقت کرده و سایز متناسب با گردن خود را انتخاب کنید.

9. اگر در هنگام استفاده از گردنبند مجبور به استفاده از کامپیوتر هستید صفحه مانیتور را به گونه­ای تنظیم کنید که هم سطح چشم باشد.

 

 مشخصات و انواع گردنبند طبی

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
39 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
59 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
51 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
46 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
45 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر