کاربرد و انواع تخت بیمارستانی در مجله پزشکی طب تولید

211 بازدید 2 لایک
 

آشنایی با انواع تخت بیمارستانی و روش استفاده درست از آن‌ها نقش مهمی در آسایش و ایمنی هرچه‌تمام‌تر بیماران دارد. این وسیله به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین تجهیزات پزشکی به‌منظور فراهم‌کردن شرایط مناسب برای استراحت، معاینه و درمان بیماران در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و حتی در منزل مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این محصولات در مدل‌های متنوعی طراحی و ساخته می‌شوند و هر یک ویژگی‌ها و کاربردهای خاصی دارند. در این مقاله به بررسی انواع مختلف آن‌ها و کاربردهایشان خواهیم پرداخت. پس همراهمان بمانید.

تخت بیمارستانی یا تخت بیمار چیست؟

تخت بیمار نوعی تخت تخصصی است که برای مراقبت و راحتی بیماران در محیط‌های درمانی مانند بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و حتی منازل طراحی شده است.

این محصولات چند ویژگی کلیدی دارند که آن‌ها را از مدل‌های معمولی متمایز می‌کند. مهم‌ترین تفاوت این وسایل با نمونه‌های عادی این است که قسمت‌های مختلف آن‌ها مانند ارتفاع قسمت بالا و پایین تخت به طور کامل قابل‌تنظیم است.

در دو طرف این وسایل معمولا ریل‌هایی نصب شده است که وظیفه آن‌ها جلوگیری از افتادن بیمار از تخت است. این ریل‌ها قابل‌حرکت به سمت بالا و پایین هستند.

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این محصولات، صفحه کنترل یا کنترل پنل است که بالای تخت نصب می‌شود. این پنل به کادر درمان کمک می‌کند تا تنظیمات موردنظر خود را روی تخت اعمال کنند. بیمار نیز از طریق آن می‌تواند هنگام نیاز پرستار را صدا بزند.

شما می‌توانید برای شناخت جامع‌تر این محصول مقاله تخت بیمارستانی چیست؟ آشنایی با این تخت ها را مطالعه کنید.

تخت بیمارستان

انواع تخت بیمارستانی

قیمت تخت بیمارستانی بسته به نوع و ویژگی‌های آن متفاوت است. این محصول در دسته‌های گوناگونی قرار می‌گیرد که هر یک برای نیازهای خاص و شرایط درمانی متفاوتی طراحی شده‌اند. از جمله:

بر اساس نوع سیستم کنترل

این محصولات بر اساس میزان اتوماسیون و قابلیت‌های ویژه، به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند.

مکانیکی یا دستی

این محصولات به‌صورت دستی و با استفاده از اهرم‌ها و چرخ‌دنده‌ها تنظیم می‌شوند. تنظیم ارتفاع و تغییر زاویه قسمت‌های مختلف تخت باید به شکل دستی انجام شود.

نیمه برقی

این وسایل ترکیبی از قابلیت‌های دستی و برقی دارند. تنظیم بعضی قسمت‌های تخت به‌صورت برقی انجام می‌شود؛ اما تنظیم ارتفاع به‌صورت دستی است.

برقی

مدل‌های برقی مجهز به سیستم‌های تمام الکترونیک هستند و همه تنظیمات آن‌ها مانند ارتفاع و زاویه سر و پا به‌صورت خودکار و با استفاده از کنترل پنل انجام می‌شود.

بر اساس تعداد قسمت‌های تغییر زاویه (شکن)

یکی دیگر از معیارهای دسته‌بندی تخت‌ها، تعداد بخش‌های قابل‌تنظیم برای تغییر زاویه این وسیله است. این بخش‌ها با نام شکن شناخته می‌شوند.

تک شکن

در این محصول تنها قسمت سر آن قابل‌تنظیم است و امکان تغییر زاویه فقط برای ناحیه سر وجود دارد.

دو شکن

در این وسایل هم قسمت سر و هم قسمت پای تخت قابلیت تنظیم دارند.

سه شکن

این محصولات علاوه بر قابلیت تنظیم زاویه سر و پا، یک قسمت متحرک دیگر در میانه تخت دارند. به همین دلیل آن‌ها کارآمدتر و راحت‌تر از مدل‌های دیگر هستند.

چهار شکن

این مدل‌ها علاوه بر قسمت‌های متحرک در سر و پای تخت یک بخش متحرک دیگر در وسط دارند که خود نیز دارای یک شکن اضافی است.

بر اساس عملکرد و کاربردها

تخت بیمارستانی بر اساس نوع عملکردی که دارد به دسته‌های زیر نیز تقسیم می‌شود:

تخت معاینه

تخت‌های معاینه معمولاً دو شکن دارند و پایه‌های آن‌ها از فلز ساخته شده است. سطح روی این وسایل از چرم یا فوم پوشیده شده است. بیشتر آن‌ها به‌صورت مکانیکی تنظیم می‌شوند؛ اما انواع الکترونیکی نیز موجود است.

تخت اورژانس

این وسایل دارای چرخ‌های بزرگ برای جابه‌جایی سریع و آسان بیمار در مواقع اورژانسی هستند. برای محافظت از بیمار هنگام جابه‌جایی نیز محافظ‌هایی در اطراف تخت تعبیه شده است. از ویژگی‌های دیگر آن‌ها باید به قابلیت اتصال کپسول اکسیژن، کنترل‌های هیدرولیکی، ضربه‌گیرها و تسمه‌های مخصوص برای ثابت نگه‌داشتن بیمار اشاره کنیم.

تخت بستری

این محصولات در انواع مختلفی تولید می‌شوند و علاوه بر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی برای استفاده در منزل نیز مناسب هستند. تخت‌های بستری امکانات مختلفی دارند.

تخت بستری اطفال

این وسایل با بدنه‌ای بسیار محکم و مقاوم ساخته می‌شوند و برای ایمنی کودکان سایدهای نرده‌ای دارند. سطح آن‌ها معمولا یک شکن، دو شکن یا سه شکن است.

تخت سی پی آر (CPR)

یکی از ویژگی‌های مهم این مدل‌ها رسانای جریان الکتریکی نبودن آن‌ها است. زیرا دستگاه‌های شوک الکتریکی که برای احیای بیماران استفاده می‌شوند، حامل جریان برق هستند. همچنین این محصولات باید توانایی تحمل فشاری را که هنگام عملیات احیا وارد می‌شود، داشته باشند.

تخت ریکاوری

این نمونه‌ها مجهز به پایه‌های چرخ‌دار هستند تا جابه‌جایی بیمار پس از عمل جراحی به اتاق بستری به‌آسانی انجام شود. حفاظ‌های بلند، ضربه‌گیرها، پایه سرم و سبد نگهداری وسایل بیمار از اجزای اصلی آن‌ها هستند.

تخت معاینه زنان و زایمان یا ژنیکولوژی

طراحی این محصولات به شکلی است که تمامی حالت‌های مختلف زایمان طبیعی را پوشش می‌دهند. تخت‌های ویژه زایمان از سه بخش اصلی شامل تکیه‌گاه، محل نشستن و درازکشیدن و محل قرارگیری پاها تشکیل شده‌اند.

تخت دیالیز

این وسایل امکان تغییر به حالت صندلی را دارند و دارای چرخ هستند. از جمله ویژگی‌های مهم آن‌ها باید به ثابت ماندن بیمار هنگام دیالیز و راحتی پرستار اشاره کنیم.

تخت ارتوپدی

این مدل‌ها قسمت‌هایی برای ثابت نگه‌داشتن و تنظیم صحیح دست یا پای شکسته در نقاط مختلف خود دارند و از سایر امکانات تخت‌های بستری نیز برخوردار هستند.

کاربرد تخت بیمارستانی

این محصولات نقش مهمی در تسهیل مراقبت‌های پزشکی ایفا می‌کنند و به کادر درمان امکان می‌دهند تا به‌راحتی به بیمار دسترسی داشته باشند و اقدامات لازم مانند تزریق، تعویض پانسمان و معاینات را انجام دهند.

آن‌ها با قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه بخش‌های مختلف، راحتی بیمار را تضمین می‌کنند. همچنین با ویژگی‌هایی مانند تنظیم فشار و تشک‌های مخصوص، مانع بروز زخم بستر در بیمار می‌شوند. بعضی از مدل‌ها به چرخ مجهز هستند که فرایند جابه‌جایی بیمار را آسان‌تر کرده و با داشتن نرده‌های محافظ، ایمنی او را تضمین می‌کنند.

کاربرد تخت بیمارستانی

سخن پایانی

تخت‌های بیمارستانی از مهم‌ترین وسایل مراکز درمانی هستند و نقش مهمی در راحتی بیماران دارند. این محصولات با ویژگی‌های متنوعی به کادر درمان در مراقبت بهتر از بیماران کمک می‌کنند. بنابراین زمان تهیه آن‌ها باید دقت کنید. فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی طب تولید، مرکز معتبری برای تهیه تخت بیمارستانی باکیفیت و قیمت مناسب است و به‌راحتی نیازهای مراکز درمانی و بیماران را تأمین می‌کند.

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
13 بازدید 0 لایک

انتخاب یک بالش طبی مناسب تأثیر چشمگیری بر کیفیت خواب و راحتی شما خواهد داشت. امروزه انواع مختلفی از این محصولات در...

مشاهده بیشتر
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
38 بازدید 0 لایک

انتخاب شیشه شیر مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در تغذیه نوزاد است. این وسیله نه‌تنها باید کاربردی و راحت باشد،...

مشاهده بیشتر
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
53 بازدید 0 لایک

عصا یکی از تجهیزاتی است که برای کمک به تسهیل حرکت کسانی که به دلایل مختلف دارای مشکلات حرکتی و تعادلی، نابینایان و...

مشاهده بیشتر
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
53 بازدید 0 لایک

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت عمومی بدن است. چون نه‌تنها از پوسیدگی و بیماری‌های لثه...

مشاهده بیشتر
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
73 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر