آشنایی با عوارض دستگاه سی پپ Cpap

4063 بازدید 10 لایک
 

دستگاه سی پپ Cpap که اختصار شده ی کلمه Continuos Positive Airway Pressure (فشار جریان هوای مثبت دایمی) است یکی از زیر مجموعه های دستگاه کمک تنفسی بوده و امروزه از آن به منظور باز کردن راه تنفسی بسیاری از بیمارانی که دچار اختلال تنفسی هستند استفاده می شود. شاید تا به حال برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که در هنگام تنفس، دچار مشکل در نفس کشیدن شده باشید. عمومی این اختلالات در هنگام خواب اتفاق می افتد. زمانی که خواب هستید و نمی توانید به راحتی و به درستی تنفس داشته باشید. به وجود آمدن این اختلال تنفسی می تواند بسیار خطرناک باشد و در نهایت، مشکلات بسیار جدی را برای شما به همراه داشته باشد. به همین سبب، بهترین گزینه برای افرادی که دچار این مشکل هستند، مراجعه به پزشک معالج است.

چرا که با انجام این کار، می توانید به راحتی و آسانی، اقدام به برطرف کردن این مشکل تنفسی نمایید. یکی از بهترین و مناسب ترین گزینه ها برای درمان بیماری های اختلال تنفسی، استفاده از دستگاه است. این دستگاه به گونه ای ساخته شده است که می تواند به سادگی، راه تنفسی بیمار را باز کرده و در نهایت، مشکلات تنفسی او را برطرف نماید. اما متاسفانه باید اشاره کنیم که مانند هر روش درمانی دیگری، این روش نیز می تواند مشکلاتی را برای فرد به همراه داشته باشد. در واقع باید اشاره کنیم که با توجه به این که با انجام این روش، یکی از مهم ترین و اساسی ترین مشکلات بیمار بر طرف می شود، اما چندین عوارض جانبی نیز برای او همراه است.

دستگاه سی پپ که به نام فشار پیوندی پبوسته نیز شناخته می شود، موضوعی است که در ادامه این مطلب، به آن خواهیم پرداخت. اگر درباره دستگاه اطلاعات چندانی ندارید و یا با عوارض و مشکلاتی که پس از استفاده از این روش درمانی به وجود می آید آشنایی ندارید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.

سی پپ

سی پپ چیست؟ موثرترین راه درمانی برای بیمارانی با مشکلات تنفسی

دستگاه سی پپ یا Cpap دستگاهی است که در دنیای پیشرفته امروزه، به عنوان بهترین و عالی ترین گزینه درمانی شناخته شده است. بدون شک، با وجود گزینه های متعددی که برای درمان بسیاری از بیماری ها به ویژه بیماری های تنفسی وجود دارد، بهره مندی از دستگاه سی پپ برای درمان بیماری تنفسی بهترین و ایده آل ترین گزینه است. و امروزه در تمامی کشور ها و جوامع از این دستگاه به منظور بهبود حال بیماران استفاده می شود.

طریقه عملکرد دستگاه سی پپ

دستگاه سی پپ، دستگاهی است که از یک لوله خرطومی، یک ماسک، و یک پمپ تشکیل شده است. این لوله خرطومی، عاملی است که می تواند هوای فشرده شده که از طریق پمپ و بدنه اصلی دستگاه ایجاد می شود را به راحتی وارد دستگاه تنفسی انسان کند. هوای موجود در محیط، توسط بدنه یا تربوفن دستگاه، فشرده شده و وارد خرطومی می شود. سپس این هوا، از طریق بینی و دهان، وارد مجاری تنفسی و راه هوایی بالایی فرد می شود. این فشار هوا سبب می شود تا مجاری فرد، بسته نشده و در نهایت، دچار اختلال در تنفس نشود و خوابی راحت را تجربه نماید.

مشکلات استفاده از دستگاه سی پپ

همانطور که در مطالب بالا نیز اشاره کردیم، همانند هر روش درمانی دیگر، استفاده از دستگاه سی پپ نیز با مشکلات و عوارضی همراه است. اما این کشکلات چه چیزهایی هستند؟ در لیست زیر تمامی این مشکلات را ذکر کرده ایم.

  1. خون ریزی و خشکی بینی

یکی از متدوال ترین مشکلاتی که پس از استفاده از دستگاه سی پپ به وجود می آید خشکی بینی است. اما باید اشاره کنیم که امروزه، راه های بسیار زیادی برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل وجود دارد. یکی از آن ها، استفاده از گزینه رطوبت دستگاه است. میزان رطوبت دستگاه قابلیت تنظیم شدن را دارد و در نتیجه می توانید میزان خشکی بینی را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. همچنین باید اشاره کنیم که ساتفاده از اسپری تیروئیدی  بینی می تواند به شما در کاهش خشکی بینی کمک کند.

دستگاه-سی-پپ

  1.       خشکی دهان

از دیگر عوارض سی پپ، خشکی دهان است. امروزه، آمار بالایی از انسان ها با دهانی باز می خوابند. و این مساله باعث خشکی دهان و به ویژه گلو شود. اما باید اشاره کنیم که پس از استفاده از دستگاه، این میزان خشکی دهان و گلو بیشتر و شدید تر می شود. همانند راه حلی که در بالا ارائه دادیم، برای برطرف نمودن خشکی دهان نیز می توان به راحتی، مرطوب کننده دستگاه را تنظیم نمود.

  1.      درد در ناحیه شکل

یکی دیگر از عوارض و مشکلاتی که دستگاه سی پپ با خود به همراه دارد، درد در ناحیه شکم است. در واقع باید اشاره کنیم که این درد، به شکل نفخ و همچنین درد در ناحیه معده ایجاد می شود. البته باید اشاره کنیم که به وجود آمدن این مشکل، به دلیل تنظیم نبودن و مناسب نبودن فشار هوا است. به همین سبب، می توان این مشکل را با پزشک معالج در میان گذاشت تا در نهایت بتواند به حل این مشکل بپردازد.

 

مشاهده و خرید انواع سی پپ Cpap

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: مطالب تجهیزات پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
37 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
57 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
48 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
42 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
43 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر