اخبار پزشکی هفته دوم دی ماه ۱۴۰۰

521 بازدید 24 لایک
 

اخبار عمومی پزشکی هفته دوم دی ماه سال ۱۴۰۰

حوزه درمان و سلامت یکی از تأثیرگذارترین حوزه‌ها در سبک زندگی و سلامت ما است. برای مثال ویروس کرونا و گسترش آن نه‌تنها حوزه درمان بلکه اقتصاد، سیاست و ... را تحت‌تأثیر خود قرار داد. علاوه بر این به‌روز بودن در دنیای امروز نقش مهمی دارد و جهان امروز دنیای اخبار و اطلاعات است. این مطلب را تا انتها دنبال کنید تا تعدادی از عمومیت های پزشکی هفته ای که گذشت را بررسی کنیم. اطلاع از این اخبار و اطلاعات باعث می‌شود که دانش بیشتری پیرامون جهانی که در آن زندگی می‌کنیم داشته باشید.

آمار کرونا

بر اساس گزارش وب‌سایت worldometer که آخرین آمار کرونا را پوشش می‌دهد، در هفته‌ای که گذشت شمار افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شدند به 281 میلیون و 877 هزار و 774 نفر رسید. در این میان، 5 میلیون و 423 هزار و 191 نفر نیز جان خود را ازدست‌داده‌اند.

کشور آمریکا با 23 میلیون و 790 هزار مبتلا در جایگاه نخست است که از این میان 839 هزار و 605 مرگ ثبت شده است. هند با 34 میلیون و 799 هزار و 22 هزار مورد ثبت شده و پس از آن برزیل با 22 میلیون و 246 هزار مبتلا در جایگاه‌های دوم و سوم هستند.

از نظر تعداد مرگ‌ومیر، برزیل با 618 هزار نفر در جایگاه دوم و هند با 480 هزار نفر در جایگاه سوم قرار گرفته است. پس از آن کشورهای روسیه، مکزیک، پرو، بریتانیا، اندونزی، ایتالیا و ایران قرار دارند.

از نظر تعداد افراد بهبودیافته، آمریکا با 41 میلیون و 200 هزار مورد در جایگاه نخست قرار دارد. هند نیز با 31 میلیون و 243 هزار و 945 نفر در جایگاه دوم قرار گرفته است. رتبه سوم نیز متعلق به برزیل با 21 میلیون و 414 هزار و 318 مورد بهبودیافته است. بریتانیا، روسیه، ترکیه، آلمان، ایران، آرژانتین و اسپانیا نیز در جایگاه چهارم تا دهم این لیست هستند.

ویروس کووید-19، خطر ابتلا به دیابت را افزایش مید‌هد

یکی دیگر از عمومیت های پزشکی هفته ای که گذشت، ارتباط بین کرونا و سایر بیماری‌ها است. بر اساس گزارش سایت medscape، یافته‌های پژوهشگران نشان‌دهنده این است که بین ابتلا به ویروس کرونا و بیماری دیابت ارتباط وجود دارد. علاوه بر این، ویروس کرونا می‌تواند شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نیز افزایش دهد.

 یافته‌ها نشان می‌دهد تا 1 سال پس از ابتلا شانس بروز دیابت بالا است. همچنین بروز بیماری‌های قلبی و عروقی نیز تا 3 ماه پس از ابتلا به ویروس کرونا بیشتر می‌شود.

برای این آزمایش از داده‌های مراکز درمانی بریتانیا استفاده شده که شامل 20 میلیون نفر (13 درصد از جمعیت بریتانیا) است. این نتایج حاصل 8 ماه بررسی مبتلایان به ویروس کرونا بوده که نشان می‌دهد شانس ابتلا به دیابت به مقدار چشمگیری بیشتر از قبل می‌شود.

افزایش آمار اومیکرون

به گزارش باشگاه خبرنگاران، بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به ویروس اومیکرون در کشور به 34 نفر رسیده و 8 مورد مشکوک نیز وجود دارد که در حال بررسی است. به نقل از محمد هاشمی 15 مورد در شهر تهران، 5 مورد در مشهد، 5 مورد در استان هرمزگان، 2 مورد در شیراز، 2 مورد در بوشهر و یک مورد نیز در شهرهای اراک، کرج، اصفهان، ارومیه و بابل شناسایی شده است.

وی خاطرنشان کرد که تزریق دوز سوم واکسن می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به این ویروس مؤثر باشد. همچنین لازم است دستورالعمل‌های بهداشتی نیز توسط افراد رعایت شود تا شمار مبتلایان کمتر شود.

هشدار درباره سویه جدید ویروس کرونا

کرونا نقش زیادی در عمومیت های پزشکی هفته ای که گذشت دارد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، موج جدید ویروس کرونا در حال گسترش است. دو نوع سویه دلتا و اومیکرون که مسری‌تر و جهش‌یافته هستند می‌توانند با یکدیگر ترکیب شوند. نتیجه این ترکیب نوعی سویه جدید به نام دلمیکرون است که در ایالات متحده آمریکا و اروپا در حال افزایش است.

در حال حاضر بیشترین عفونت‌های رایج در ایالات متحده آمریکا به دلیل ویروس اومیکرون است. این ویروس در انگلستان نیز در حال افزایش است. این ویروس علائم خفیف‌تری دارد و احتمال اینکه بیمار نیازمند بستری شدن باشد کمتر است. اومیکرون اولین‌بار در آفریقای جنوبی مشاهده شد و سرعت گسترش آن نیز زیاد است اما از نظر علائم و مرگ‌ومیر خفیف‌تر از سویه دلتا است.

درصورتی‌که ویروس دلتا و اومیکرون هم‌زمان فردی را آلوده کنند ابرسویه جدیدی به نام دلمیکرون ایجاد می‌شود. داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض ابتلا به این دو نوع ویروس (اومیکرون و دلتا) هستند.

فعالیت جسمانی در دوران پیری طول عمر را بیشتر می‌کند

طبق نتایج پژوهشگران، فعالیت جسمانی باعث می‌شود تا سرعت تحلیل رفتن اعضای بدن کاهش پیدا کند که باعث افزایش طول عمر می‌شود. فعالیت جسمانی در این دوره امکان ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت را هم کاهش می‌دهد.

دنیل لیبرمن، زیست‌شناس دانشگاه هاروارد معتقد است که بر خلاف تصور عموم که دوران بازنشستگی دورانی است که باید کمتر فعالیت داشته باشیم اشتباه است. پیامی که برای شما داریم این است که هرچه سن شما بالاتر می‌رود باید از نظر جسمانی نیز فعال‌تر باشید.

محققان معتقد هستند که فعالیت جسمانی به دو روش باعث افزایش سلامت و طول عمر می‌شود. ازیک‌طرف از آسیب و روندهایی مانند افزایش چربی که برای بدن مضر هستند جلوگیری می‌کند. از سمت دیگر نیز باعث افزایش سرعت ترمیم و رشد بدن می‌شود که نتیجه آن افزایش طول عمر است.

واکسینه شدن موش‌ها در برابر آلزایمر توسط محققان

بهتر است در میان عمومیت های پزشکی هفته ای که گذشت نگاهی هم به پژوهشگران داشته باشیم. گروهی از محققان اروپایی در تحقیقات خود راهی برای واکسینه شدن موش‌ها در برابر بیماری آلزایمر پیدا کردند. در این روش آن‌ها گروهی از پروتئین‌ها که نقش اصلی در بروز این بیماری دارند را هدف قرار گرفته‌اند. پیش‌ازاین روش کار پژوهشگران هدف قراردادن بتا آمیلوئید در مغز بود.

روش جدید که توسط دانشمندان آلمانی و بریتانیایی ارائه شده، پروتئینی که تصور می‌شود مرتبط با بیماری است بررسی می‌شود. این پروتئین در مایعات بدن وجود دارد و می‌تواند در ارتباط با سلول‌های عصبی باعث بروز بیماری شود.

پژوهشگران در آزمایش‌های خود توانستند نوعی پروتئین به نام بتا آمیلوئید کوتاه شده را هدف قرار داده و آن را خنثی کنند. نتیجه این آزمایش نوعی آنتی‌بادی است که در دست پژوهش و آزمایش است و انتظار می‌رود نسخه مناسب برای انسان آن بتواند در پیشگیری از آلزایمر مفید باشد.

در حال حاضر بیش از 44 میلیون نفر در دنیا به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و انتظار می‌رود در این دهه تعداد آن‌ها دوبرابر شود.

تولید واکسن ضد پیری

در ادامه عمومیت های پزشکی هفته ای که گذشت سری به ژاپن می‌زنیم. گروهی از پژوهشگران ژاپنی توانستند واکسنی تولید کنند که سلول‌های مضر را از بین می‌برد. این سلول‌ها با افزایش سن متراکم شده و سلول‌های مجاور خود را از بین می‌برند. آزمایش روی موش‌ها انجام شده که نتیجه آن کاهش تعداد این نوع سلول‌های مخرب معروف به سلول زامبی است.

تورو مینامینو که در دانشگاه جونتندو توکیوی ژاپن مشغول به فعالیت است اعتقاد دارد که می‌توان این واکسن را برای بیماری‌هایی مانند دیابت و سفتی عروق که با پیری مرتبط هستند استفاده کرد. مجله Nature Aging نتیجه پژوهش این گروه را به چاپ رسانده است.

در پژوهش‌های انجام شده، واکسنی روی موش‌ها آزمایش شد که توانسته با تحریک بدن باعث ایجاد پادتن‌هایی شود که روند فعالیت سلول‌های مخرب را کنترل کند. داروهایی که در بازار برای ازبین‌بردن سلول‌ها مخرب استفاده می‌شود داروهای ضدسرطان است که عوارض زیادی دارد. این واکسن جدید طبق ادعای تیم سازنده آن عوارض کمتری دارد و از سمت دیگر تأثیر آن نیز بیشتر است.

در سال گذشته نیز یک تیم بین‌الملل تحقیقاتی درباره جلوگیری از رشد سلول‌های پیری انجام داده بود. دکتر سالوادور که عضوی از این تیم است اعتقاد دارد که فرایند پیری بسیار پیچیده است بنابراین در حال حاضر تنها می‌توان آن را کند کرد نه اینکه کاملاً متوقف یا معکوس شود.

او می‌گوید: «برخی معتقد هستند که بر اساس شرایط انسان حداکثر طول عمر ما به 130 سال (تقریبی) می‌رسد اما برخی دیگر نیز می‌گویند جاودانه شدن امکان‌پذیر است.»

هر چند که عمومیت های پزشکی هفته ای که گذشت بیشتر پیرامون کرونا بود اما نباید کار پژوهشگران در حوزه‌های دیگر را فراموش کرد. ممکن است در سال‌های آینده شاهد تغییر باشیم. در حال حاضر هم تحقیقات در این زمینه زیاد است و ممکن است در سال‌های آینده همه چیز تغییر کند. 

توزیع کیت‌های تشخیص اومیکرون در مراکز تشخیص

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا و به نقل از سید حسین صفوی، در ابتدا به‌اندازه کافی کیت‌های تشخیص در کشور وجود نداشت. به همین دلیل ابتدا تصمیم به واردات گرفته شد و سپس شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی اقدام به تولید کیت کردند. در حال حاضر تعداد کافی از کیت‌های تشخیص وجود دارد و در مراکز مختلف در سراسر کشور توزیع شده است. رئیس صرفه‌جویی ارزی معالجه بیماران افزود که در کشور روزانه بیش از 150 هزار تست انجام می‌شود و تعداد کیت‌های موجود در کشور به‌اندازه کافی موجود است.

وی همچنین افزود که الگوی گسترش بیماری هم اهمیت دارد به همین دلیل لازم است که تعداد کیت‌ها به‌اندازه کافی باشد تا در آینده کمبودی از این نظر وجود نداشته باشد.

با تأمین ارز دارو کمبودهای دارویی کمتر می‌شود

به گزارش خبرگزاری تسنیم، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های روزانه در سازمان غذا و دارو کنترل و پایش دارو در کشور است تا کمبودی از این نظر وجود نداشته باشد. به همین دلیل در جلسات متعدد این موضوع بررسی شده و توسط وزیر بهداشت دستورات لازم ابلاغ می‌شود.

بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرده که با دستور رئیس‌جمهور ارز موردنیاز برای تأمین دارو در اختیار نهادهای مسئول قرار گرفته و کمبود دارو نسبت به سال قبل کمتر شده است. وی همچنین تصریح کرد که اولویت برای تهیه داروهایی است که ظرفیت نگهداری آن‌ها کمتر و در حدود یک ماه است. در حال حاضر 40 تا 50 کمبود دارو به‌ازای هر ماه وجود دارد. وی خاطرنشان کرد که با وجود مسائل ارزی و انتقال آن جای نگرانی وجود ندارد و تأمین دارو و مواد اولیه تحت کنترل است.

 

حفظ سلامتی به روش ایسلندی‌ها

یکی از عمومیت های پزشکی هفته ای که گذشت یک گزارش جالب از سایت healthline است. طبق این گزارش کشور ایسلند همیشه در میان کشورهای شاد و سالم قرار داشته است. مردم این کشور بر اساس شاخص  OECD در رتبه دوم شادترین مردم دنیا قرار دارند. آب در بین مردم این کشور جایگاه ویژه‌ای دارد و یکی از رمزهای سلامتی مردم این کشور است. آن‌ها پیش از نهار در رستوران 15 دقیقه وارد دیگ‌های آب داغ در فضای آزاد می‌شوند. سپس نهار خود را صرف می‌کنند. زمانی که قصد دارند وارد شهر دیگری شوند ابتدا برنامه استخرهای آب گرم را بررسی می‌کنند تا بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

بازنشستگان نیز هر روز صبح در وان یا استخر آن هم در فضای باز شنا می‌کنند. به‌طورکلی چشمه‌های آب گرم و استفاده از آب به‌عنوان یک روش درمانی در این کشور بسیار معروف است.

دکتر لیخت، استاد ارشد فیزیولوژی ورزشی در یکی از دانشگاه‌های انگلستان، پس از یک بازدید از یک مدرسه در ژاپن که مانند ایسلند آب‌درمانی نقش مهمی داشت شروع به تحقیق در این زمینه کرد. در سال 2018 لیخت و تیم او غوطه‌ور ماندن در آب گرم می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن شود. همچنین محققان به این نتیجه رسیدن که قرارگرفتن در آب باعث بهبود سلامت روان نیز می‌شود.

لیخت اعتقاد دارد که این افراد از سلامت روانی بهتری برخوردار هستند و خواب بهتری هم دارند. او معتقد است که دلیل موضوع حرکت جریان خون در رگ است. وی اظهار کرد: «زمانی که در آب گرم قرار می‌گیرید رگ‌های خونی شما باز می‌شود. این کار باعث می‌شود تا قلب شما کمی سخت‌تر کار کند و سطح آدرنالین افزایش پیدا کند.» چنین تجربه‌ای مانند دویدن و عجله کردن برای چیزی است و می‌توان آن را با ورزش‌کردن مقایسه کرد.

 نتیجه‌گیری عمومیت های پزشکی هفته ای که گذشت

در این مطلب تعدادی از عمومیت های پزشکی و تازه های تجهیزات پزشکی هفته‌ای که گذشت بررسی شد. ازآنجایی‌که بیشتر اخبار و تحولات دنیای امروز پیرامون ویروس کرونا و بیماری‌های ناشی از سویه‌های مختلف آن است، ابتدا اخبار این حوزه پوشش داده شد. در ادامه نیز تعدادی از جالب‌ترین و به‌روزترین اخبار از خبرگزاری‌های معتبر و مختلف در سراسر دنیا جمع‌آوری و برای شما ارائه شد. دقت داشته باشید که تمامی مطالب تنها نقل‌قول از خبرگزاری‌های دیگر است و تحلیل و نظر شخصی نیست.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: اخبار پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
13 بازدید 0 لایک

انتخاب یک بالش طبی مناسب تأثیر چشمگیری بر کیفیت خواب و راحتی شما خواهد داشت. امروزه انواع مختلفی از این محصولات در...

مشاهده بیشتر
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
38 بازدید 0 لایک

انتخاب شیشه شیر مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در تغذیه نوزاد است. این وسیله نه‌تنها باید کاربردی و راحت باشد،...

مشاهده بیشتر
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
53 بازدید 0 لایک

عصا یکی از تجهیزاتی است که برای کمک به تسهیل حرکت کسانی که به دلایل مختلف دارای مشکلات حرکتی و تعادلی، نابینایان و...

مشاهده بیشتر
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
53 بازدید 0 لایک

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت عمومی بدن است. چون نه‌تنها از پوسیدگی و بیماری‌های لثه...

مشاهده بیشتر
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
73 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر