نکات مهم در انتخاب فشارسنج عقربه ای و معرفی بهترین برندها در فشارسنج عقربه ای

3374 بازدید 11 لایک
 

معرفی و بررسی فشارسنج عقربه ای

فشار خون یکی از بیماری های شایع در سراسر دنیاست که در صورت عدم کنترل عواقب جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. فشار خون اصطلاحی است که برای مقیاس فشاری که خون در هنگام حرکت در بدن به دیواره رگ ها وارد می کند، به کار گرفته می شود. در صورتی که این میزان پایین تر یا بالا تر از حد طبیعی باشد، فرد به بیماری فشار خون مبتلا شده است. بروز سکته قلبی و مغزی، تصلب شرایین، آمبولی شدن ریه، پاره شدن رگ ها خصوصا در چشم، ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، از کار افتادن کلیه ها و مواردی از این قبیل، تنها بخشی از پیامد های عدم درمان فشار خون می باشد.

مطمئن ترین راه برای کنترل و تنظیم فشار خون، علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده از جانب پزشک، استفاده از دستگاه فشارسنج در منزل و بررسی روزانه فشار خون است. البته باید این نکته را به خاطر بسپارید که چک نمودن فشار خون در چند نوبت روز، موجب استرس و اضطراب شده و توصیه نمی شود. به طور کلی دستگاه فشار خون در انواع مختلفی مانند: جیوه ای، دیجیتالی و عقربه ای تولید می شوند که استفاده از نوع عقربه ای آن در منازل متداول تر است. با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب شما را با مشخصات دستگاه فشارسنج عقربه ای بیشتر آشنا کنیم.

قطعات و اجزای فشارسنج عقربه ای

این دستگاه همانند سایر موارد مشابه خود از چندین قطعه مختلف تشکیل شده است که از این میان میتوان به:کاف، پمپ،کیسه هوا، لوله لاستیکی، گوشی پزشکی، پیچ تنظیم هوا، مانومترو... اشاره کرد.

  • کاف: نام دیگر این قسمت بازوبند است که از چندین لایه پارچه مخصوص تشکیل شده و به هنگام بررسی میزان فشار خون افراد به دور بازوی آن ها پیچیده می شود. این قطعه فاقد خاصیت کشسانی است که برای دو گروه سنی کودک و بزرگسال، به صورت مجزا در نظر گرفته شده است.

  • پمپ: پوار و یا پمپ باد توسط یکی از لوله های اتصال فشار سنج به کیسه هوا وصل می شود که دارای یک دریچه کنترل است و میزان خروج هوا را تنظیم می کند.

  • کیسه هوا: کیسه ای است قابل انبساط که از لاستیک تهیه شده و در قسمت داخلی بازوبند قرار گرفته است. این کیسه هوا دیده نمیشود و توسط بازوبند پوشیده شده است.

  • لوله لاستیکی: از درون کیسه هوا دو لوله مجزا خارج می شود که یکی از آن ها به پمپ و دیگری به صفحه مانومترمتصل است. جنس لوله ها نیز همان طور که از نامشان پیداست از لاستیک بوده و تقریبا حالت پذیر هستند.

  • گوشی پزشکی: به قطعه ای که وظیفه ارسال صدای فشار سنج از طریق لوله های اتصال به گوش پزشک را دارد، گوشی پزشکی یا استتوسکوپ نام دارد. این وسیله میزان فشار خون افراد را از طریق آلارم بسیار آرامی به گوش پزشک می رساند.

  • پیچ تنظیم هوا: اگر نگاه دقیقی به فشار سنج های عقربه ای بیاندازید متوجه یک پیچ نسبتا کوچک در کنار پمپ هوا خواهید شد. از این پیچ برای تخلیه فشار درون دستگاه استفاده می شود که با بستن آن امکان خروج هوا به صفر می رسد. در واقع میتوان گفت که وظیفه اصلی این پیچ تنظیم هوای درون فشار سنج است.

  • مانومتر: مانومتر نوعی صفحه نمایشگر است که در فشار سنج های عقربه ای، ظاهری شبیه به ساعت دارد و میزان فشار خون بیمار را به نمایش می گذارد. لازم به ذکر است که شکل این قطعه در انواع فشار سنج متفاوت است.

مزایا و معایب فشار سنج عقربه ای

همان طور که میدانید هر وسیله ای در کنار فواید بیشمار خود، دارای تعدادی عیب نیز هست که فشار سنج عقربه ای نیز از قاعده مستثنی نیست. به طور مثال می توان

  • قابلیت حمل آسان

  • وزن سبک

  • مقاوم در برابر آسیب دیدگی

  • استفاده راحت

  • هزینه مناسب

و... را از مزایای فشار سنج عقربه ای دانست. در مقابل

  • دقت اندازه گیری کمتر نسبت به نوع جیوه ای و دیجیتال

  • دارای محدودیت شنوایی به علت استفاده از گوشی

  • نیازمند کالیبرهشدن متعدد

و... از معایب فشار سنج عقربه ای محسوب می شوند. به خاطر داشته باشید که هر نوع فشار سنجی به مرور زمان و با استفاده مکرر، دقت اندازه گیری اش کاهش می یابد و به طور متوسط میبایست هر شش ماه یکبار نسبت به رفع این مشکل اقدام کرد، در اصطلاح به چنین عملی کالیبره کردن می گویند. در چنین شرایطی فشارسنج به حالت نرمال باز می گردد و به طرز چشمگیری از بروز خطا میکاهدبهترین برند فشارسنج عقربه ای هم نیاز به کالیبره کردن پس از استفاده مداوم دارد.

نحوه کار با فشارسنج عقربه ای

به منظور اندازه گیری دقیق میزان فشار خون میبایست چندین نکته را در نظر داشت، در غیر این صورت نتیجه مطلوبی به دست نخواهد آمد. بهترین قسمت برای قرار دادن بازوبند فشار سنج عقربه ای، حدود 2الی 3سانت بالا تر از خط آرنج است. کاف باید به طوری دور بازو بپیچد که به اندازه یک انگشت فضای کافی مابین بازو و آن حفظ شود. از گره نخوردن لوله های دستگاه اطمینان حاصل کنید و بازوبند را به گونه ای تنظیم کنید که جهت لوله ها به سمت پایین دست هدایت شوند، سپس بخش انتهایی گوشی پزشکی را در ناحیه گودی آرنج قرار دهید. قبل از شروع به اندازه گیری، پیچ تنظیم هوا را باز کنید تا در صورت امکان هوای اضافی تخلیه شود.برای اینکه از کالیبرهبودن دستگاه فشارسنج عقربه ای اطمینان حاصل کنید، پیش از شروع به کار به عقربه مانومتر توجه نمایید، در صورتی که عدد صفر را به نمایش گذاشت، دستگاه کاملا سالم است، در غیر این حالت، فشارسنج باید کالیبره شود. حالا میتوانید پمپ دستگاه را فشار دهید و تا زمان افزایش فشار بازوبند به این کار ادامه دهید. سپس به آرامی پیچ تخلیه هوا را باز کنید، هر زمان که آلارم دستگاه را از طریق گوشی پزشکی دریافت کردید، میزان فشار خون را خواهید دانست. توجه داشته باشید که به یکباره پیچ را باز نکنید، چرا که در دریافت آلارم دقیق موفق نخواهید شد. در صورتی که از فشارسنج عقربه ای به درستی بهره بگیرید، طول عمر، بازده و کارایی آن را افزایش خواهید داد.

قیمت فشارسنج عقربه ای بستگی به برند سازنده و کیفیت اجزای تشکیل دهنده آن دارد . برای تهیه فشارسنج عقربه ای می توانید به صورت آنلاین و حضوری با اطمینان خاطر از طب تولید تهیه نمایید.

 

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: مطالب تجهیزات پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
37 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
57 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
48 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
42 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
43 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر