انواع لارنگوسکوپ و کاربرد آن

13114 بازدید 7 لایک
 

لارنگوسکوپ چیست

این وسیله پزشکی در شکل اولیه آن طی سال‌های 1805-1905 توسط مانوئل گارسیا مورد استفاده قرار گرفت. دستگاه ابداعی وی متشکل از دو آیینه بود که در انتهای دهان فرد قرار می‌گرفت و از نور خورشید به عنوان منبع نوری آن استفاده می­شد. دستگاه‌های لارنگوسکوپ امروزی در طراحی‌های متفاوت برای مشاهده تارهای حنجره استفاده می‌شود که به آن حنجره بین نیز می­گویند.

این وسیله ابزار مهمی برای دسترسی به راه هوایی بیماران است. این ابزار پزشکی داسی شکل با لوله گذاری صحیح منجر به دید شفاف و واضح  از مسیر تنفسی بیمار می­شود. لوله‌گذاری به اقدامی گفته می­شود که با قرار دادن لوله تراشه در نای بیمار به تنفس او کمک می­شود.

خرید و قیمت انواع لارنگوسکوپ

اجزاء دستگاه لارنگوسکوپ

این دسته در انواع آن از دو قسمت تشکیل شده است. این دستگاه دارای دو بخش دسته و تیغه است. دسته این دستگاه در بعضی مدل‌های آن جایگاه باطری برای تأمین نور دستگاه است و در مدل دیگر نیز دسته‌های سیم‌های فیبر نوری را درون خود قرار می‌دهد. این دسته اهرمی برای نگه‌داشتن تیغه و جایگذاری دقیق آن است.

قسمت دوم دستگاه تیغه آن است که بر روی پایه قرار می‌گیرد. تیغه دستگاه وارد حنجره فرد شده و مجرای تنفسی را باز کرده و امکان دیدن حنجره را فراهم می‌کند. تیغه به وسیله دسته درون دهان بیمار قرار می‌گیرد. لامپ‌های موجود در این دستگاه بر روی تیغه آن قرار دارند. تیغه‌های دستگاه در دو نوع منحنی و صاف طراحی و تولید می­شوند. تیغه‌های این دستگاه در دو سایز کودکان و بزرگسالان وجود دارند. تیغه­ های دستگاه­ های ویژه کودکان دارای سایز کوچکتر و متناسب با دستگاه تنفسی کودکان طراحی شده­اند، تیغه­ های بزرگسالان در ابعاد بزرگتری هستند.

انواع دستگاه لارنگوسکوپ از نظر نور

از لحاظ ساختار نوری به دو صورت تولید می‌شوند. انواع آن‌ها عبارت‌اند از:

1. مدل استاندارد: نور این نوع از دستگاه به وسیله باطری تأمین می­شود. باطری مورد نیاز درون دسته دستگاه قرار می­گیرد و از طریق انرژی تولید شده نور مورد نیاز لامپ وجود در ابتدای تیغه تأمین می­شود. نور به درون دستگاه تنفسی و حنجره بیمار تابیده می‌شود و تصویر واضحی از آن نمایش می­دهد.

2.مدل فیبر نوری: به این نوع ، فایبر اپتیک نیز گفته می­شود. لامپ موجود بر روی تیغه این مدل به وسیله دسته‌ای از سیم‌های فیبر نوری که درون دسته آن قرار دارد روشن می­شود. نور این نوع از دستگاه‌ها بیشتر بوده و با تمرکز بیشتری بر روی عضو مورد نظر می­تابد.

انواع لارنگوسکوپ از نظر ساختار

1. مدل آینه ای: این مدل از دستگاه دارای یک آیینه کوچک مخصوص است که در عقب دهان در زاویه نور مستقیم قرار داده می­شود. نور پس از تابیدن به آینه درون حنجره فرد بازتاب می‌شود و نمای روشنی از آن نمایش می‌دهد. برای استفاده از این نوع به بی حسی موضعی نیاز است.

2.مدل سخت: در این مدل از دستگاه منبع نوری داخل یک لوله سخت قرار دارو تیغه موجود در دستگاه وارد حنجره بیمار شده و به وسیله ابزار بزرگنمایی خود تصویر بزرگ و واضحی از حنجره را نمایش می­دهد. دستگاه بزرگنمایی و منبع نوری هر دو درون لوله سخت قرار دارند. منبع نوری دستگاه بر روی تیغه آن تعبیه شده است.

3. مدل منطعف: در این مدل دستگاه بزرگنمایی و منبع نوری درون لوله نرم و قابل انعطافی قرار دارد. از این دستگاه برای مشاهده فازوفاکس، کام نرم، حلق و پشت زبان استفاده می­شود. برای استفاده از این دستگاه نیز به بی‌حسی موضعی نیاز است.

انواع کاربرد این دستگاه

این دستگاه در موقعیت‌های بسیاری در دنیای پزشکی قابل استفاده است. در واقع وجود دستگاه در هر مرکز پزشکی و بیمارستان‌ها و آمبولانس‌ها ضروری و انکارناپذیر است. این دستگاه در موقعیت‌های زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله این موقعیت‌ها می‌توان به زمان لوله‌گذاری برای بیماران نیازمند بیهوشی و یا ناتوان تنفسی، استفاده در اتاق عمل و حین جراحی، استفاده از دستگاه حین احیای قلبی و ریوی اشاره کرد. به کمک این دستگاه حنجره بیماران دیده می­شود و به راحتی می‌توان راه تنفسی آن‌ها را مورد بررسی قرارداد تا در صورتی که مسئله­ای سلامت بیماران را تهدید کرد بتوان به موقع نسبت به رفع آن اقدام کرد.قیمت لارنگسکوپ با توجه به کاربرد و برند آن میتواند متفاوت باشد.

چه افرادی از این دستگاه استفاده می­کنند؟

استفاده از این دستگاه نیازمند تخصص و مهارت خاص خود است و افراد عادی بدون آموزش قادر به استفاده از دستگاه نیستند. از جمله افرادی که توانایی استفاده از این دستگاه را دارند پزشکان بیهوشی، تکنسین­های هوشبری، فوریت‌های پزشکی و پرستاران بخش اورژانس بیمارستان‌ها هستند. این افراد پیش از استفاده از دستگاه لارنگوسکوپ آموزش‌های لازم را برای نحوه استفاده از دستگاه خواهد دید. استفاده از این دستگاه بدون آموزش امکان‌پذیر نیست.

شیوه استفاده از دستگاه لارنگوسکوپ

برای استفاده از این دستگاه نیاز به آموزش اصولی است. درصورتی‌که فردی بدون آموزش مستقیم اقدام به استفاده از آن کند می­تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد. دستگاه ابتدا در دست چپ فرد آموزش دیده قرار می‌گیرد. محل قرارگیری دست در محل اتصال دسته و تیغه قرار دارد. تیغه را به‌گونه‌ای وارد دهان بیمار کنید که به سمت راست دهان متمایل شود. در حین ورود تیغه به دهان زبان به سمت چپ دهان متمایل شود. زبان باید از مجرای تیغه دور باشد. تیغه توسط متخصص در امتداد محور دسته بالا برده می‌شود. در این هنگام با فشار وارده از سوی متخصص بافت نرم به عقب رفته و حنجره مشخص می­شود.

ضروری است که حین خرید لارنگوسکوپ  از دستگاه کلیه نکات ایمنی را رعایت کنید تا آسیبی به حنجره و تارهای صوتی و دستگاه تنفسی بیمار نرسد.

 

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
31 بازدید 1 لایک

ترازو وزن‌ کشی یکی از ابزارهای مهم برای نظارت بر وزن و حفظ تناسب‌اندام است که در منزل، باشگاه‌های ورزشی، مراکز درمانی...

مشاهده بیشتر
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
66 بازدید 1 لایک

دوران بارداری با وجود شیرینی‌های خود، مشکلاتی را نیز برای مادر به همراه دارد. افزایش وزن، تغییرات هورمونی، درد مفاصل...

مشاهده بیشتر
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
84 بازدید 1 لایک

جوراب واریس، کالای طبی است که گردش خون در ساق پا را با اعمال فشار به این ناحیه بهبود می‌بخشد. بیماران مبتلا به...

مشاهده بیشتر
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
183 بازدید 3 لایک

امروزه بسیاری از افراد با مشکلاتی از قبیل بی‌خوابی، اضطراب و تنش‌های عصبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فشارهای زندگی...

مشاهده بیشتر
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
204 بازدید 2 لایک

کش‌های بدنسازی در دنیای ورزش و تناسب‌اندام به‌عنوان یکی از ابزارهای کاربردی و مقرون‌به‌صرفه برای تمرینات خانگی شناخته...

مشاهده بیشتر