باید ها و نباید های مراقبت های بعد از عمل جراحی در منزل

1089 بازدید 7 لایک
 

همانطور که می دانید، عمل های جراحی بسیار خطرناک بوده و از آن مهم تر، مراقبت های بعد از عمل جراحی می باشد که با کوچک ترین خطایی، خسارات بسیار زیاد و حتی گاهی اوقات زیان باری را به بدن فرد وارد می کند. به همین سبب، توصیه می کنیم مراقبت های بعد از عمل جراحی را جدی بگیرید و با آن ها آشنا باشید.

مراقبت های بعد از عمل جراحی در چندین مرحله انجام می شود و هر کدام از مراحل، به نوبه ی خود دارای اهمیت بسیار ویژه ای می باشند. اما یکی از این مراحل که نقش بسیار مهمی را دارد، مراقبت های بعد از عمل جراحی در منزل می باشد. در حقیقت، با توجه به وجود زخمی عمیق بر روی بدن بیمار، احتمالات بسیار زیادی وجود دارد که سبب می شود بیمار با مشکل مواجه شود. و در نتیجه بیمار باید از همه لحاظ تحت مراقبت قرار گیرد.

در ادامه این مطلب، همه چیز را در خصوص مراقبت های بعد از عمل جراحی در منزل بیان کرده ایم. و تمامی نکات ها، و باید ها و باید های عمل جراحی را در این خصوص بیان کرده ایم. اگر بیماری دارید که قرار است تحت عمل جراحی قرار گیرد و یا حتی اگر خودتان وقت عمل دارید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید تا با قوانین و باید ها و نباید های مراقبت های بعد از عمل جراحی در منزل آشنا شوید و با دستورات مهم در این خصوص آشنا شوید.

مختصری درباره مراحل مراقبت های بعد از عمل جراحی

اولین مرحله مراقبت های بعد از عمل جراحی، هنگامی صورت می گیرد که بیمار از اتاق ریکاوری خارج می شود. در واقع این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بیمار باید در حدود 1 ساعت تحت مراقبت جدی قرار گیرد تا از عملکرد مناسب و مطلوب قلب و سایر اعضای بدن اطمینان حاصل شود. مرحله ی بعد مراقبت های بعد از عمل جراحی، هنگامی است که بیمار وارد بخش شده است. در این مرحله نیز بیمار نیاز به مراقبت های مهم دارد تا در صورت بروز هر گونه مشکل و درد، مسکن ها و داروهای مناسبی را دریافت کند.

علاوه بر این، مهم است بدانید که پس از عمل باید مراقب مواد غذایی و مایعاتی که بیمار لازم دارد باشید و با پزشک معالج در خصوص زمان ارائه مایعات به بیمار صحبت کنید. عموما تا چند ساعت پس از عمل، بیمار اجازه خوردن و آشامیدن هیچگونه مواد غذایی ندارد.

اما پس از چند ساعت و سر حال شدن بیمار، نوع مراقبت متفاوت می شود. مرحله بعدی مراقبت های بعد از عمل جراحی، هنگامی است که بیمار مرخص شده و در این جا، نیاز به مراقبت های بعد از عمل جراحی در منزل دارد.

باید ها و نباید های مراقبت های بعد از عمل جراحی در منزل

پس از مرخص شدن بیمار، باید به موارد بسیار زیادی توجه کنید. در ادامه لیستی کامل از باید ها و نباید های مراقبت های بعد از عمل در منزل ذکر شده است.

باید ها

• باید با پزشک معالج بیمار صحبت کنید و دستورالعمل های لازم را به طور دقیق و واضح از ایشان دریافت کنید.

• باید با تمامی دارو ها و نسخه های ارائه شده به بیمار آشنا باشید و تمام دارو ها را در زمان دقیق و مشخص شده به او بدهید.
• باید قرار های ملاقات را با پزشک معالج به طور مرتب و سر وقت تنظیم کنید تا پزشک معالج، کاملا از زخم و وضعیت بهبود آن در جریان باشد.
• باید ویتامین ها، پروتئین ها، کربوهیدرات و مواد قندی و به طور کلی، مواد مغذی ای که بدن برای بهبود نیاز دارد را به بیمار ارائه دهید.
• باید نحوه فعالیت بیمار را از پزشک معالج دریافت کنید و در صورتی که پزشک به ایشان دستور استراحت مطلق داده، به هیچ عنوان اجازه تحرک ندهید. و همچنین اگر پزشک به بیمار اجازه می دهد که تحرک های روزمره خود را شروع کند، باید به او کمک کنید و او را برای ادامه دادن به تحرک تشویق کنید. البته به خاطر داشته باشید که بهتر است در انجام اینکار میانه روی کنید و کاملا مراقب بیمار باشید.

نباید ها

• تحرک و یا سکون بیش از اندازه می تواند برای بیمار خطرناک باشد و حتی گاهی اوقات سبب زخم بستر شود.

• نباید در ارائه دارو به بیمار زیاده روی کنید و از مسکن ها و دارو های آرامش بخش زیاد از حد استفاده کنید. این امر می تواند بسیار خطرناک باشد و به همین دلیل، خطرات بسیار زیادی را با خود به همراه آورد.
• نباید تعویض پانسمان بیمار را به تعویق بیاندازید. در مراقبت های بعد از عمل در منزل، نحوه ی پانسمان و زمان پانسمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در صورت عدم رعایت این مساله، ممکن است زخم بیمار عفونت کند.
• در صورتی که به بیمار رژیم غذایی ارائه شده، نباید در ارائه غذاهای توصیه شده به بیمار نا پرهیزی کنید و غذاهای ناسالم را به آن ها بدهید.

در هنگام تعویض پانسمان دقت کنید!

به خاطر داشته باشید که اگر در منزل بیماری دارید، نباید در مراقبت های بعد از عمل جراحی در منزل کوتاهی کنید. تعویض پانسمان از عملیات های مهم برای مراقبت از بیمار می باشد. در این مرحله مراقب باشید که هدف اصلی شما، تمیز نگه داشتن محیط اطراف زخم است و باید به طور مداوم، زخم را طبق اصول تعیین شده پانسمان کنید و از انجام این کار نیز نترسید. اصول کلی پانسمان برای مراقبت از هر زخمی یکسان می باشد و توصیه می کنیم در خصوص ان اطلاعات لازم را کسب کنید.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: اخبار پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
11 بازدید 0 لایک

انتخاب یک بالش طبی مناسب تأثیر چشمگیری بر کیفیت خواب و راحتی شما خواهد داشت. امروزه انواع مختلفی از این محصولات در...

مشاهده بیشتر
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
36 بازدید 0 لایک

انتخاب شیشه شیر مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در تغذیه نوزاد است. این وسیله نه‌تنها باید کاربردی و راحت باشد،...

مشاهده بیشتر
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
53 بازدید 0 لایک

عصا یکی از تجهیزاتی است که برای کمک به تسهیل حرکت کسانی که به دلایل مختلف دارای مشکلات حرکتی و تعادلی، نابینایان و...

مشاهده بیشتر
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
53 بازدید 0 لایک

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت عمومی بدن است. چون نه‌تنها از پوسیدگی و بیماری‌های لثه...

مشاهده بیشتر
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
72 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر