انواع سرنگ تزریق کدام است؟

179 بازدید 0 لایک
 

سرنگ ابزار ضروری است که روزانه در پزشکی، صنعتی، دارویی و دامپزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرد. این وسیله انواع مختلفی دارد که هر کدام برای هدف خاصی استفاده می‌شوند. در سال 1650 اختراع شد و با پیشرفت‌های فناوری انواع تخصصی آن هر روز وارد بازار می‌شوند که برای یک یا چند کاربرد خاص ایده‌آل هستند. ا

سرنگ چیست و از چند قسمت تشکیل شده است؟

سرنگ ده‌ها سال است که وجود دارد و به‌طور گسترده در پزشکی استفاده می‌شود. اگر تابه‌حال برای معاینه یا به علت بعضی از درمان‌های پزشکی به بیمارستان یا آزمایشگاه مراجعه کرده باشید، احتمالاً با آن آشنایی دارید. مثلاً یکی از کاربرد‌هایش در آزمایشگاه برای جمع‌آوری خون از رگ بیماران است.

همچنین این محصول برای تزریق دارو‌ها به شکل وریدی، عضلانی و زیرجلدی کاربرد دارد. مانند هر وسیله دیگری از اجزایی تشکیل شده که یکی از آن‌ها محفظه یا بدنه است که دارو قبل از تزریق در آن نگهداری می‌شود. این بخش از پلی پرولین ساخته شده و معمولاً شفاف است. در نتیجه به فرد تزریق‌کننده کمک می‌کند تا اگر حباب هوا در سرنگ باشد، باخبر شود.

دومین قسمت پیستون و گسکت است که برای کشیدن یا تزریق دارو‌ها استفاده می‌شود. در صورت کشیده‌شدن این قسمت، مایع به داخل محفظه مکیده می‌شود. اگر این قسمت فشار داده شود، مایع از داخل آن بیرون می‌آید. پیستون نیز از پلی‌پروپیلن ساخته شده است.

گسکت ماده پلاستیکی است که به انتهای پایینی پیستون متصل شده است. این قسمت از برگشت، نشت مایع یا گاز در حین فشار‌دادن یا کشیدن پیستون جلوگیری می‌کند. این قسمت می‌تواند از لاتکس یا مواد بدون لاتکس ساخته شده باشد. ازاین‌رو استفاده از انواع بدون لاتکس برای بیمارانی که به لاتکس حساسیت دارند، توصیه می‌شود. غیر از این دو قسمت، بخش دیگر این محصول سوزن آن است. بدون سوزن زیر پوستی، انفوزیون به بافت انسانی یا محل تزریق نمی‌تواند نفوذ کند.

سرنگ چیست؟

در نتیجه، محتویات آن را نمی‌توان به محل موردنظر خود منتقل کرد. این قسمت نیز از سه بخش هاب، کانولا و در پوش تشکیل شده که جنس هاب از پلی‌پروپیلن است و در بالای این وسیله قرار می‌گیرد. کانولا یک سوزن بلند لوله مانند توخالی است که از فولاد ضدزنگ ساخته شده است. در پوش نیز از پلی‌پروپیلن ساخته شده است که برای محافظت از کانولا در برابر آلودگی استفاده می‌شود.

انواع سرنگ و کاربرد آن ها

قبل از تهیه آن باید هدفتان از استفاده از آن را مشخص کنید. چون انواع مختلفی از این وسیله در بازار وجود دارند. از جمله:

سرنگ یکبار مصرف

یکی از انواع آن، یکبار مصرف و رایج‌ترین نوع این محصول در مراکز بهداشتی است. از آن فقط یکبار می‌توانید استفاده کنید و در اندازه‌های مختلف معمولاً از 1 میلی‌لیتر تا 50 میلی لیتر تولید می‌شود.

سرنگ ۵ سی سی

مدل ۵ سی سی یا همان 5 میلی لیتر بیشترین اندازه‌ای است که در امور پزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرد. این محصولات اغلب برای اهدافی مانند تزریقات معمولی، واکسیناسیون و استخراج خون کاربرد دارند.

سرنگ انسولین

این محصول سوزن ظریف‌تری دارد و به‌طور خاص برای تجویز انسولین طراحی شده‌ است. سرنگ انسولین طوری کالیبره شده‌اند تا امکان تزریق دوز دقیق‌تری از انسولین را فراهم کنند که به افراد مبتلا به این بیماری کمک می‌کند تا قند خون خود را کنترل کنند.

سرنگ لوئرلاک

این محصول ایمنی بالا‌تری در اتصال دارد. همچنین نیاز به سوزن دارد که روی آن پیچیده و قفل می‌شود و از سرخوردن و افتادن سوزن به این روش جلوگیری می‌شود. بیشتر پزشکان برای اطمینان از اینکه سوزن بیرون نیاید، ترجیح می‌دهند از مدل لوئرلاک استفاده کنند.

اگر می‌خواهید با این محصول بیشر آشنا شوید، مقاله معرفی سرنگ لوئرلاک و مزایای آن را مطالعه کنید.

سرنگ لوئر اسلیپ

در این وسیله سوزن به‌راحتی روی سرنگ قرار می‌گیرد. این محصول معمولاً ارزان‌تر است و برای تزریق سریع استفاده می‌شود.

انواع سرنگ

سرنگ‌ ایمنی

یکی دیگر از انواع این محصول، مدل  ایمنی است که یک پیشرفت قابل‌توجه در صنعت مراقبت‌های بهداشتی به‌شمار می‌رود. این وسیله مکانیزم‌هایی دارد که از صدمات تصادفی ناشی از سوزن جلوگیری می‌کند و خطر عفونت و بیماری‌های انتقالی از خون را به حداقل می‌رساند. از آن بیشتر در اورژانس، کلینیک‌ها و سایر محیط‌های پرخطر استفاده می‌کنند.

سرنگ توبرکلین

این محصول در صنعت پزشکی به علت توانایی خود در تجویز دقیق دوز‌های کوچک محبوب است. این وسیله که برحسب دهم و صدم میلی‌لیتر کالیبره شده‌ است در آزمایش و درمان سل مورداستفاده قرار می‌گیرد.

سرنگ نوک کاتتر

نوک این محصول خارج از مرکز است و معمولاً برای ورید‌های سطحی یا تزریق شریان استفاده می‌شود.

سرنگ گاواژ

این محصول برای کسانی استفاده می‌شود که مشکل تغذیه دارند و نمی‌توانند خودشان غذا بخورند. این وسیله با اتصال به سوند معده کمک می‌کند تا غذا از این طریق وارد مری و معده شود و برای شستشوی گوش و غذادادن به حیوانات خانگی نیز استفاده می‌شود. از دیگر کاربرد‌های آن گرفتن نمونه مایعات از معده است و برای کم‌کردن استفراغ بعد از جراحی نیز کاربرد دارد.

سخن پایانی

در هنگام خرید سرنگ باید نکاتی را در نظر بگیرید. مثلاً ابتدا باید مشخص کنید برای چه هدفی می‌خواهید از آن استفاده کنید. دومین نکته درباره قیمت آن است. قیمت سرنگ طبق نوع، تولیدکننده و اندازه آن متفاوت است. معمولاً نوع یکبار مصرف از انواع دیگر این محصول ارزان‌تر است. فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی طب تولید مرکز معتبری برای خرید این محصول و بررسی انواعش است که پس از تهیه این وسیله آن را در کمترین زمان ممکن برای شما ارسال خواهد کرد.

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
40 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
60 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
53 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
46 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
46 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر