جوراب واریس یا فشاری، از جمله کالاهای طبی است که نقش مهمی در درمان نارساییهای وریدی مانند رگهای عنکبوتی و بیماری واریس دارد. این محصول علائم این بیماری را کاهش میدهد و باعث افزایش جریان خون در پاها میشود. از جمله افرادی که باید از آن استفاده کنند، زنان باردار هستند. در این مقاله علت و مزایای این تصمیم را بررسی میکنیم. پس همراهمان بمانید.
جوراب واریس چیست؟
جوراب واریس به انگلیسی Varicose socks یا Compression stockings نام دارد. این محصول ساقبلند متفاوت با انواع معمولی این پاپوش است و روی مچ پا فشار وارد کرده و رگهای سطحی را برای حمایت از جریان خون سالم به قلب، فشرده میکند. اگر مبتلا به نارسایی مزمن وریدی یا ترومبوز ورید عمقی هستید، تهیه این جوراب را توصیه میکنیم.
برای آشنایی بیشتر با این محصول، مقاله همه چیز درباره جوراب واریس را مطالعه کنید.

دلایل ایجاد واریس پا در بارداری
زنان باردار به دلایل مختلفی واریس را تجربه میکنند. از جمله:
• در دوران بارداری حجم خون برای حمایت از مادر و جنین او افزایش مییابد. نتیجه آن اعمال فشار بیشتر روی رگهای بدن، بهخصوص رگهای پا، برای مقابله با نیروی جاذبه و بازگرداندن خون مازاد به قلب است.
• در این دوران رحم نیز بزرگ میشود و فشار زیادی بر بزرگ سیاهرگ زیرین اعمال خواهد شد. درنتیجه میزان فشار در رگهای ساق پا بالا میرود.
• یکی دیگر از دلایل بروز این بیماری در دوران بارداری افزایش سطح هورمون پروژسترون است؛ بنابراین دیواره رگهای خونی شل میشوند.
• داشتن سابقه خانوادگی؛
• بارداری در سن بالا یا بارداری پشت سرهم؛
• داشتن اضافهوزن
• بارداری چند قلویی؛
• ایستادن بیش از حد.
پوشیدن جوراب واریس در بارداری؛ اقدامی مناسب برای حفظ سلامت
استفاده از این پاپوش در دوران بارداری ورم، درد و خستگی پاهای شما را کاهش میدهد. همچنین در جلوگیری از لختهشدن خون در پاها مفید است و خطر زخمهای پوستی در پاها را کم میکند. این محصول به بهبود علائم واریس و جلوگیری از سرعت پیشرفت آن نیز کمک میکند. زنان باردار با پوشیدن جوراب واریس و کاهش فشار بر رگهایشان، میتوانند با مشکلات گردش خون و ورم پاها مقابله کنند. با استفاده از این کالای طبی میتوانید زمان انجام کارهای روزانه بیشتر احساس راحتی کنید و وضعیت پاهایتان بهبود یابد.
چگونه از واریس پا در بارداری پیشگیری کنیم؟
روش قطعی برای جلوگیری از این بیماری در این دوران وجود ندارد. بااینحال اقدامات زیر احتمال آن را کاهش میدهند:
• فعالیت بدنی و ورزش منظم؛
• حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی در مراحل مختلف بارداری؛
• بالا نگهداشتن پاها در سطح قلب یا بالاتر هر موقع که امکان آن بود.
• گذاشتن پاها زمان نشستن روی یک صندلی؛
• قراردادن پاها بالاتر از سطح بدن زمان خواب با بالش؛
• ننشستن روی پاها یا مچ پا و خودداری از ایستادن طولانی.
• پوشیدن جوراب فشاری طبق توصیه پزشک؛
• خوابیدن به طرف چپ بدن.
مزایای پوشیدن جوراب واریس در بارداری
طبق تحقیقات استفاده از این جوراب توسط زنان باردار به نسبت کسانی که در این دوران از آن استفاده نمیکنند، ورم ناحیه پشت ساق یا مچ پا را به شکل قابلتوجهی کاهش میدهد. این محصول همچنین در تسکین دردهای رایج دوران باردار بهخصوص درد پا و پیشگیری از واریس نقش مفیدی دارد.
زنان باردار با پوشیدن جوراب فشاری میتوانند از حالت تهوع و حتی سرگیجه شایع در دوران حاملگی خود خودداری کنند. این محصول ممکن است علائم حالت تهوع و استفراغ را نیز کم کند. از جمله دیگر مزایای این محصول بهبود گردش خون، کاهش ورم و ناراحتی، کاهش علائم خستگی، جلوگیری از رگهای واریسی و غیرتهاجمی بودن آن است.
در چه شرایطی در دوران بارداری جوراب واریس پا نباید پوشید!
بعضی مواقع استفاده از این محصول در دوران بارداری توصیه نمیشود. مثلاً زمانی که با پوشیدن جوراب فشردهسازی قسمتی از پای شما قرمز شد و احساس کردید حرارت آن بخش بیشتر شده است یا ورم ناگهانی را دیدید، باید به پزشک مراجعه کنید. در صورت ابتلا به عوارضی مانند ترومبوز سیاهرگی عمقی و پرهاکلامپسی نیز نباید از این پاپوش استفاده کنید.
علاوه بر این، زنان باردار مبتلا به عفونت یا کسانی که به جنس این محصول حساسیت دارند باید از استفاده از آن خودداری کنند. توصیه میکنیم قبل از تهیه بهترین مارک جوراب واریس خارجی یا داخلی با پزشک خود مشورت کنید و خودسرانه اقدامی انجام ندهید.
انواع جوراب واریس در بارداری
قیمت جوراب واریس به نوع آن بستگی دارد و به روشهای مختلف میتوانید این محصولات را دستهبندی کنید. از جمله:
بر اساس طول
بعضی از این محصولات زیر زانو را میپوشانند و برای واریسهای خفیف تا متوسط در قسمت ساق پا توصیه میشوند. تعدادی دیگر تا بالای زانو را در برمیگیرند و دسته آخر نیز شبیه به جورابشلواریاند و تمام پا از مچ تا کمر را میپوشانند.
بر اساس جنس
این محصولات در بازار جنسهای مختلف دارند مانند نخی، میکروفیبر و ترکیبی.
بر اساس فشار
انواع جوراب فشاری را از نظر نوع فشاری که بر پاها اعمال میکنند، در کلاسهای یک تا چهار قرار میدهند. دسته اول و برای درمان واریس خفیف دسته دوم برای واریسهای متوسط مناسب هستند و کلاس سه (مقدار نیز واریسهای شدید را درمان میکند. محصولات کلاس چهارم فشار بالایی وارد میکنند و برای درمان لنف ادم شدید و شرایط شدید وریدی کاربرد دارند. مقدار فشار وارد شده کلاسهای یک تا چهار عبارتاند از 15 تا 20 میلیمتر جیوه، 20 تا 30 میلیمتر جیوه، 30 تا 40 میلیمتر جیوه و 40 تا 50 میلیمتر جیوه.
انتخاب بهترین جوراب واریس در بارداری
اگر میخواهید از انتخاب خود مطمئن باشید، زمان تهیه این محصول به نکات زیر دقت کنید:
• پیش از هر چیزی با پزشک خود مشورت کنید تا مدل مناسب آن را به شما پیشنهاد دهد.
• خرید خود را از مراکز معتبر مانند طب تولید انجام دهید تا از کیفیت و اصالت انتخاب خود مطمئن باشید.
• بهترین مارک جوراب واریس خارجی یا داخلی را تهیه کنید تا دچار مشکل نشوید.
• بر اساس نظر پزشک کلاس فشاری و ارتفاع جوراب را انتخاب کنید.
• اندازه این محصول باید دقیقاً مطابق با اندازه پاهای شما باشد تا بهترین نتیجه را از آن بگیرید.

سخن پایانی
جوراب فشاری یکی از محصولات مهم پزشکی برای درمان بیماری واریس است که از شدت علائم آن کم میکند. این محصول جریان خون در پاها را بهبود میبخشد و با اعمال فشار به رگها در این قسمت از بدن، باعث میشود که خون در شریانها بهسادگی خلاف جهت جاذبه زمین حرکت کنند و به قلب برسند. شما میتوانید برای خرید جوراب واریسی از فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی طب تولید اقدام کنید و از کیفیت و قیمت مناسب آن مطمئن باشید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید