بررسی دستگاه فشار خون بازویی و راهنمای چگونگی استفاده از این دستگاه

1533 بازدید 25 لایک
 

فشارخون از رایج‌ترین بیماری‌هایی است که اکثر افراد را با بالا رفتن سن درگیر می‌کند. این بیماری عوارض بسیاری دارد و حتما باید توسط دستگاههای پیشرفته اندازه‌گیری و کنترل شود. در این راستا شرکت‌های سازنده لوازم و تجهیزات پزشکی انواع مختلفی از دستگاه‌های فشارسنج را تولید و به بازار روانه کرده‌اند که یکی از آنها دستگاه فشار خون بازویی است. این دستگاه نسبت به مدل‌های دیگر از دقت بالاتری برخوردار است و برای خرید گزینه بهتری محسوب می‌شود. در هنگام استفاده از دستگاه فشار خون بازویی باید دست خود را صاف نگه داشته و آن را دو سانتیمتر بالاتر از آرنج و روی بازو ببندید و بدین‌ صورت با کمک دستگاه فشار خود را اندازه‌گیری کنید.

فشار‌خون چیست و بالا رفتن آن چه عوارضی دارد؟

فشارخون یا به انگلیسی Blood Pressure به فشاری اطلاق می‌شود که توسط خون موجود در رگها به دیواره رگ وارد می‌شود و از علائم حیاتی به‌شمار می‌آید. فشارخون نرمال باید از 120/80 کمتر باشد. اگر این عدد بین 120/80 تا 139/899 باشد، شخص در معرض فشارخون بالا قرار دارد. افزایش فشارخون در سنین بالا بسیار شایع است و درمیان افراد بالای 45 سال به‌وفور دیده می‌شود.

فراوانی این بیماری تا 65 سالگی در مردان بیشتر است اما از 65 سالگی به بعد این روند برعکس می‌شود و تعداد خانمهایی که به فشارخون مبتلا هستند بیشتر می‌شود. علاوه‌بر افزایش سن عوامل دیگری مثل سیگار کشیدن، افزایش وزن، مصرف مشروبات الکلی، کم‌تحرکی، استرس و مصرف زیاد نمک می‌توانند از دلایل محیطی افزاینده فشارخون باشند‌.

عوامل ژنتیکی، اختلالات خواب، بیماری‌ کلیوی، تیروئید و کمبود ویتامین دی از دیگر عوامل افزاینده فشارخون به‌شمار می‌آیند. معمولا فشارخون بالا در طی چندین سال به‌وجود می‌آید و هیچ علامتی از خود نشان نمی‌دهد و به بیماری خاموش شهرت دارد. با این‌حال این بیماری می‌تواند در طی سال‌ها به عروق خونی، قلب، مغز، کلیه و چشم آسیب جدی وارد کند. فشارخون بالا عوارضی مانند سرگیجه، سردرد، تغییرات دید، وجود خون در ادرار، تنگی نفس، خون دماغ و درد قفسه سینه را به همراه دارد و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.

چگونگی اندازه‌گیری فشار خون با دستگاه فشار خون بازویی

دستگاه فشارخون یا فشارسنج ابزاری است که جهت سنجش میزان فشارخون افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه فشار خون بازویی از جدیدترین انواع فشارسنج است که نسبت به سایر مدل‌ها دقت و عملکرد بهتری را از خود نشان می‌دهد. برای استفاده از این دستگاه پیشنهاد می‌کنیم ابتدا دفترچه راهنمای آن را مطالعه کنید.

در اولین قدم اطمینان حاصل کنید که کاملا راحت هستید و هیچگونه اضطرابی ندارید. چرا که هرگونه استرس و اضطراب می‌تواند در روند اندازه‌گیری اختلال ایجاد کند و نتایج نادرستی را به شما ارائه دهد. در قدم دوم کاف دستگاه را حدودا دو سانتیمتر بالاتر از بازو ببندید. دقت کنید که کاف نه خیلی سفت باشد که دست را اذیت کند و نه خیلی نرم و شل که از دور بازو جدا شود.

در ادامه دکمه دستگاه را فشار داده و آن را روشن کنید. خواهید دید که کاف دستگاه به‌تدریج از هوا پر شده و متورم می‌شود. پس از مدت زمان کوتاهی باد درون کاف به‌طور خودکار خالی می‌شود‌. پس از این مرحله اعدادی بر روی صفحه دستگاه نمایش داده می‌شود که می‌توان آنها را به سه بخش تقسیم‌بندی کرد.

عدد اول نشان‌دهنده فشارخون بالا یا سیستولیک است و عدد پایین فشار‌خون پایین یا دیاستولیک است که باید مقدار آن از سیستولیک کمتر باشد. عددی که از نظر فونت و اندازه از سایر اعداد کوچکتر است ضربان قلب شما را نشان می‌دهد. در شرایطی که در دستگاه فشار خون بازویی چراغ قرمز رنگ نمایان شود نشان‌دهنده آن است که فشارخون شما بالا و در محدوده‌ی خطرناکی قرار دارد.

چراغ نارنجی بیانگر فشارخون خفیف و چراغ سبز بیانگر فشارخون نرمال و طبیعی است. در در ادامه در هر دو دقیقه فشار خود را اندازه‌گیری کرده و سپس میانگین آن را به‌دست آورید. این عدد نشان‌دهنده فشارخون شما خواهد بود. 

blood pressure readings chart.jpg

نکات مهم هنگام استفاده از دستگاه فشار خون بازویی

از آنجایی که فشارخون متغیر است و در طول روز چندین بار عوض می‌شود، به کسانی که با بیماری فشارخون بالا مبتلا هستند توصیه می‌کنیم حتما یک دستگاه فشار خون بازویی را در منزل داشته باشند .

اولین نکته‌ای که هنگام استفاده از دستگاه فشارسنج باید به آن توجه کنید این است که حداقل 5 دقیقه قبل از اندازه‌گیری فشار خود استراحت کنید. همچنین حداقل 30 دقیقه قبل از استفاده از دستگاه از مصرف چای، قهوه، سیگار و سایر مواد کافئین‌دار امتناع کنید. پس از هربار اندازه‌گیری حتما فشار خود را همراه با تاریخ ثبت نمایید تا بتوانید به روند درمان خود کمک کنید.

همچنین توجه داشته باشید که در این عمل از هرگونه وسواس دوری کنید و بیش از یکبار در روز فشارخون خود را نگیرید. این‌کار تنها موجب افزایش استرس و اضطراب شما خواهد شد. برای گرفتن فشار، دست حتما باید عریان باشد و در سطح قلب قرار بگیرد تا بهترین و دقیق‌ترین نتیجه حاصل شود.

علاوه‌بر این، برای اندازه‌گیری فشار خون با فشار سنج بازویی می‌توانید فرد را روی تخت بخوابانید و بازوی او را در کنار بدن روی تخت قرار دهید. برای اولین مرتبه هم فشار دست چپ و هم فشار دست راست خود را اندازه بگیرید و پس از آن دستی را که فشارخون بیشتری دارد مبنای اندازه‌گیری خود قرار دهید. سعی کنید هنگام گرفتن فشار بدن خود را در یک حالت راحت و آزاد قرار دهید و از حرف زدن پرهیز کنید.

تهیه دستگاه فشار خون بازویی

با وجود اینکه از گذشته مراجعه و خرید حضوری از فروشگاه‌ها مرسوم است اما امروزه با توجه به شیوع ویروس کرونا و افزایش مشغله‌های زندگی افراد خرید غیرحضوری و اینترنتی را به مراجعه حضوری ترجیح می‌دهند. در همین راستا اغلب فروشگاه‌ها از جمله فروشگاه‌های لوازم و تجهیزات پزشکی به فروش اینترنتی روی آورده‌اند.

فروشگاه‌ها و برندهای معروف تجهیزات پزشکی محصولات خود از جمله انواع فشارسنج را در سایت‌ فروشگاه قرار می‌دهند و شما با مراجعه به سایت می‌توانید محصولات موردنیاز خود را تهیه کنید و نسبت به خرید دستگاه فشار خون  اقدام کنید. جهت خرید و اطلاع از قیمت بهترین دستگاه فشار خون می‌توانید به وبسایت ما مراجعه کنید. 

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
40 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
60 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
53 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
46 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
46 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر