پرخوری!
معده انسان به گونه ای ساخته شده که می تواند روزانه حجم بیشتری را در ناحیه شکم اشغال کند. به این معنا که هرچه غذای بیشتری به واسطه پرخوری وارد بدن شود، معده نیز با کش آمدن سعی بر جا دادن غذاهای بیشتر درون خود دارد. در واقع پس از مدتی، فرد به مرحله ای می رسد که برای سیر شدن نیاز به خوردن مقدار و حجم بسیار زیادی از غذا دارد که عموما این حجم از غذا و پرخوری، عوارض بسیار زیادی را با خود به همراه دارد. پرخوری بسیار خطرناک است و می تواند تا بی نهایت ادامه پیدا کند. همچنین اضافه وزنی که به واسطه پرخوری ایجاد می شود می تواند تاثیرات بسیار مخربی بر بدن انسان داشته باشد.
کنترل این مساله بسیار مهم می باشد و در واقع اولین قدم برای جلوگیری از شیوع عوارض بیش از حد پرخوری، شروع به کم کردن حجم غذا و ورزش کردن می باشد. اما برای درک بیشتر، بهتر است با عوارض اضافه وزن و پرخوری آشنا شویم.
آشنایی با عوارض و خطرات اضافه وزن و پرخوری
پرخوری مزمن است و در واقع هرچه فرد بیشتر پرخوری کند میل او به خوردن غذا نیز بیشتر می شود. این اضافه وزن تا جایی ادامه پیدا می کند که خطراتی که در ادامه ذکر شده است، بدن فرد را تهدید کند:
-
ابتلا به دیابت
دیابت بیماری ای بسیار خطرناک می باشد که در صورت عدم کنترل آن، خسارات جبران ناپذیری را برای افراد به همراه دارد. یکی از مهم ترین عوارض و خطرات اضافه وزن و پرخوری در افراد، مبتلا شدن به دیابت نوع 2 می باشد. این نوع از دیابت بسیار خطرناک بوده و فرد برای درمان این وضعیت خود باید هرچه سریع تر اقدام کند.
-
فشار بالا
متاسفانه مشکلی که افراد بسیاری که اضافه وزن دارند به آن دچار می شوند، فشار خون بالاست. با افزایش پرخوری، چربی های بیشتری در بدن انسان ایجاد می شود. این چربی ها در تمام نقاط بدن پخش می شوند و سبب می شوند تا فرد به طور غیر طبیعی ای چاق شود. افزایش چربی ها همچنین سبب می شود که بدن احتیاج پیدا کند خون بیشتری به تمامی نقاط آن برسد. برای رساندن سریع تر خون، سرعت انتقال خون در بدن بسیار بالا تر می رود و این عمل در نهایت سبب می شود تا فرد مبتلا به ضربان قلب بالا شود که می تواند خطرات بسیار زیادی را برای این فرد به همراه داشته باشد.
-
عروق کرونر
این بیماری بسیار خطرناک می باشد و عموما سبب می شود تا افرادی که اضافه وزن دارند، دچار سکته ی قلبی شوند. در واقع افزایش چربی در بدن، علاوه بر اینکه سبب می شود تا فرد دچار افزایش ضربان قلب شود، بلکه همچنین سبب می شود تا کلسترول بسیار زیادی در رگ ها به ویژه رگ های کرونر انباشته و رسوب شود. این رسوب هایی که در رگ صورت می گیرد سبب می شوند که خون در رگ ها به خوبی جریان نداشته باشد که در نهایت سبب سکته قلبی و درد در ناحیه سینه می شوند.
-
سکته مغزی
یکی دیگر از مهم ترین و خطرناک ترین عوارض و خطرات ناشی از اضافه وزن و چاقی بیش از حد، سکته مغزی می باشد. در واقع چربی ها حتی در رگ های سر نیز انباشته شده و سبب تنگ تر شدن رگ های خونی می شوند. در نتیجه تنها کافیست تا یک لخته خون ایجاد شود و در رگ های باریک بدن فرد بیمار گیر کند. فرد دچار سکته مغزی می شود و در واقع خطر جدی ای ایشان را تهدید می کند.
-
سرطان
یکی از تاثیر گذار ترین مسائل برای مبتلا شدن به سرطان، اضافه وزن و چاقی بیش از حد می باشد. متاسفانه افراد بسیار زیادی که وزن بالایی دارند در خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان می باشند. خطرات ناشی از اضافه وزن و چاقی را جدی بگیرید و هرچه سریع تر برای کاهش وزن خود اقدام کنید تا بتوانید از خطرات بسیار متعددی که با خود به همراه دارد در امان باشید.
سایر خطرات اضافه وزن و چاقی بیش از حد
از دیگر عوارض این بیماری می توان به بیماری هایی مانند کبد چرب، بیماری کیسه صفرا، سایش مفاصل، اختلال چربی های خون، ناتوانی در تنفس در هنگام خواب، و ... اشاره کرد. این بیماری بسیار خطرناک بوده و می تواند خسارات جبران ناپذیری را با خود به همراه داشته باشد. با جدی گرفتن این بیماری می توانید از مبتلا شدن به خطرناک ترین بیماری ها و عوارض چاقی در امان باشید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید