انواع دستگاه اکسیژن ساز و معرفی مدل های مختلف آن از پرتابل تا ثابت

7786 بازدید 13 لایک
 

کاربرد دستگاه اکسیژن ساز

اکسیژن یکی از ضروریات مهم در ادامه حیات اندام های مختلف بدن و بخصوص مغز می باشد. همه ما اکسیژن را به صورت طبیعی از راه تنفس وارد بدن و جریان خون می کنیم. اما در صورتی که مقدار اکسیژن موجود در بدن انسان به زیر 10 درصد کاهش پیدا کند، باعث ایجاد تورم در مغز و در صورت رسیدن سطح اکسیژن به پایین تر از 6 درصد، فرد در معرض خطر حتمی مرگ قرار خواهد گرفت. به این منظور دستگاهی ساخته شده است که در پیشگیری از آسیب های ناشی از کاهش اکسیژن در بدن بسیار ضروری و موثر است، این دستگاه که امروزه نوع خانگی آن نیز تولید شده است دستگاه اکسیژن ساز نام دارد. این دستگاه و مزایای استفاده از آن برای درمان آسیب های احتمالی به بافت های بدن، مورد تایید تمام پزشکان واقع شده است.

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

دستگاه اکسیژن ساز، دستگاهی است که به جهت غنی سازی اکسیژن هوا استفاده می گردد. این دستگاه یک نوع دستگاه با کاربرد پزشکی است که وظیفه آن متمرکز ساختن اکسیژن موجود در هوای محیط است و به این وسیله اکسیژن غنی شده را برای بیماران تامین می کند.

عملکرد دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز، وسیله ای برای انتقال اکسیژن به بیماران و افراد دچار اختلال تنفسی می باشد. این دستگاه با داشتن فیلترهای مخصوص، عملیات جداسازی نیتروژن از هوای محیط را با هدف تولید اکسیژن خالص و رساندن آن به بیماران انجام می دهد.

انواع دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز در دو نوع اکسیژن ساز ثابت و قابل حمل یا پرتابل تولید شده است. اکسیژن سازهای خانگی، معمولا از نوع ثابت بوده و  برای تولید اکسیژن مورد نیاز بیمار، به‌صورت مداوم و یا پالسی، قابل استفاده می باشند. نوع متحرک یا پرتابل دستگاه های اکسیژن ساز، برای سهولت در انتقال طراحی شده‌اند و تنها به‌صورت پالسی تولید اکسیژن می‌کنند. برای دریافت بیشترین بهره از اکسیژن تراپی، استفاده از لوازم جانبی این دستگاه همچون فیلتر، مرطوب ساز، لوله‌ی اکسیژن و... توصیه می گردد. امروزه فرایند درمانی اکسیژن تراپی با استفاده از نمونه های مختلف و متنوع دستگاه اکسیژن ساز، آسان و بدون مشکل می باشد. قیمت دستگاه اکسیژن ساز بستگی به حجم و امکاناتی که دارا میباشد دارد.

انواع دستگاه اکسیژن ساز

اکسیژن تراپی چیست؟

اکسیژن تراپی یک روش درمانی بسیار موثر برای افرادی است که میزان اکسیژن موجود در بدن آنها از حد استاندارد و معمول کمتر می باشد. در هنگام استفاده بیمار از دستگاه اکسیژن ساز، درصد اکسیژن تنفس شده توسط فرد مبتلا، به حدود ۱۰۰ درصد می رسد که این مقدار به طور تقریبی پنج برابر از درصد اکسیژن موجود در هوا بیشتر است. همچنین این روش باعث انتقال ۱۵ برابر اکسیژن به بیمار خواهد شد که این میزان اضافی دریافت اکسیژن از راه ریه ها در پلاسمای خون حل و سپس توسط خون به تمام بخش های مختلف بدن فرستاده می شود. استفاده از دستگاه اکسیژن ساز می تواند زندگی بیمار را نجات داده و در برخی موارد باعث درمان و تسریع در بازسازی بافت ها خواهد شد.

نحوه کار دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز، با استفاده از تکنیک بسیار ساده ای اکسیژن مورد نیاز بیمار را فراهم می نماید. این دستگاه، با کمک یک پمپ مخصوص، هوای داخل محیط را مکیده و از درون محفظه‌های پودر زئولیت عبور می‌دهد. این پودر اکسیژن موجود در هوای ورودی را از سایر گازهای موجود در هوا مجزا نموده و به سایر محفظه‌های دستگاه هدایت می‌کند. در دستگاه اکسیژن ساز، کمپرسور هایی وجود دارد که فشار و درصد اکسیژن موجود در محفظه‌ها را افزایش داده و باعث می شود که خلوص اکسیژن داخل این محفظه ها به 94 درصد و فشار آن‌ به حدود 230 میلیمتر جیوه برسد. این اکسیژن خالص از داخل محفظه نگهداری به پشت فلومتر جلوی دستگاه هدایت و از نازل مخصوص به سمت بینی و دهان بیمار منتقل می‌شود.

موارد استفاده از دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز یکی از تجهیزات ضروری پزشکی برای بیمارانی محسوب می شود که از آمفیزم، بیماری مزمن انسداد ریه و یا سایر بیماری‌های تنفسی رنج می‌برند. همچنین افراد مبتلا به مشکلات حاد ریوی، پونومی، آسمی، قلبی و حتی افرادی که در سلامت کامل به سر می برند نیز می‌توانند برای کاهش خستگی‌های روزانه خود از دستگاه اکسیژن ساز استفاده نمایند. در بیماران نیازمند به اکسیژن تراپی و به منظور تامین دائمی اکسیژن، استفاده از این دستگاه در محیط خانه بسیار مفید و موثر خواهد بود

انواع اکسیژن ساز

مزایای استفاده از دستگاه اکسیژن ساز

   در برخی افراد مانند کودکان و سالخوردگان- تصفیه و تنظیم گردش خون

  • کاهش خطر بیماری های قلبی و جلوگیری از افزایش فشارخون
  • کاهش و مقابله با مشکلات تنفسی
  • انتقال خون به بافت های مختلف بدن و تنظیم اکسیژن خون
  • کمک به رشد و سلامت سیستم عصبی در جنین
  • بهبود عملکرد ریه در افراد سیگاری
  • افزایش جریان خون در زیر پوست، ایجاد شفافیت و تاخیر در روند پیری
  • بهبود روند فعالیت مغز و حافظه
  • پیشگیری از استرس و تنش های روزمره
 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: مطالب تجهیزات پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
37 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
57 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
48 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
42 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
43 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر