پارکینسون چیست؟
پارکینسون یا PD نوعی بیماری است که بر اثر اختلال در تولید دوپامین در یکی از ناحیه های خاص در مغز انسان ها ایجاد می شود. در واقع پارکینسون با نورون های عصبی ارتباط مستقیم دارد. دوپامین نام ماده ای است که حرکات بدن را تنظیم می کند. و اختلال در به وجود آمدن دوپامین، تاثیر بسیار زیادی بر بروز این بیماری دارد و در حقیقت سبب می شود تا فرد به طور دائم، با لرزش عضلات رو به رو شود. پارکینسون سبب کند شدن در انجام حرکات می شود و حتی لرزش های ناشی از آن، در زمان های سکون بدن نیز رخ می دهد. در مغز انسان ها، سلول هایی وجود دارند که وظیفه آن ها تولید دوپامین است. گاهی اوقات در روند انجام کار این سلول ها اختلال ایجاد می شوند و در نتیجه آن، تولید دوپامین نیز با مشکل مواجه می شود.
علائم بیماری پارکینسون
پارکینسون علائم بسیار زیادی دارد. در واقع علائم این بیماری به این گونه خود را نشان می دهند که در ابتدا یک سمت بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. سپس با پیشرفت این بیماری، سمت دیگر بدن او نیز تحت تاثیر قرار گرفته و در نهایت، هر دو سمت بدن او، دچار لرزش های بدون وقفه ی حاصل از بیماری پارکینسون می شود. قبل از بیان نشانه های ابتلا به بیماری پارکینسون، باید اشاره کنیم که گاهی اوقات ممکن است برخی از پزشکان در تشخیص این بیماری مردد شوند. اما باید اشاره کنیم که اگر حداقل 2 مورد از علائم این بیماری را مشاهده کردید، باید بدانید که این بیماری به طور قطعی شما را درگیر کرده است. از علائم بیماری پارکینسون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لرزش و ارتعاش دست و پا
- لرزش تمامی اندام های بدن
- کاهش عکس العمل های طبیعی بدن انسان
- ثابت ماندن حالت صورت
- کاهش شدید انعطاف پذیری در بدن
- سفت شدن عضلات
- خشکی مفاصل
- اختلال در برقراری تعادل
- اختلال حافظه
- بروز مشکل در بلعیدن
- بی نظمی در حرکات بدنی
- خیرگی چشم
- اختلال در تکلم
- آبریزش دهان
- اختلال در حس بویایی
- افسردگی
- مشکلات روحی
- اختلال در خلق و خو
- افزایش فاصله ی بین دو پا
جالب است بدانید که یکی از بهترین راه ها برای اطمینان از مبتلا به پارکینسون اسکن مغز است.
راه های درمان پارکینسون چیست؟
پارکینسون نوعی بیماری است که چندین سال است که شیوع پیدا کرده است. اما با گذشت این همه سال، هنوز راه های قطعی و مطمئنی برای درمان آن یافت نشده. اما راه ها و روش های بسیار زیادی وجود دارد که به کاهش علائم این بیماری کمک می کند. یکی از بهترین و مهم ترین راه های درمان و کاهش این بیماری، فیزیوتراپی است. راه های توانبخشی، کمک بسیار زیادی در درمان و کاهش علائم این بیماری می کنند. علاوه بر این، داروی هایی وجود دارد که از آن ها می توان به سلژیلین، بی پریدن، و همچنین لوودوپا آمانتادین اشاره کرد. این دارو ها نیز تاثیراتی را در بهبود علائم افرادی که مبتلا به بیماری پارکینسون هستند دارد و می توان از آن ها برای کاهش این علائم استفاده کرد.
در برخی از موارد، با مشورت پزشک و تشخیص او، می توان عمل جراحی را برای درمان پارکینسون انجام داد. البته انجام این روش برای درمان بسیار به ندرت پیشنهاد می شود. زیرا عمل جراحی آن بسیار حساس است و به طور کامل با اعصاب و نورون ها مرتبط است. اما به طور کلی می توان گفت که این دو روش جراحی و دارویی، تنها روش درمانی بیماری پارکینسون هستند. یکی از بهترین راه ها برای کنترل پارکینسون استفاده از رژیم های غذایی است. به طور کلی بیماری پارکینسون با رعایت کامل غذایی قابل کنترل است و ورزش نیز یکی از تاثیرگذار ترین عوامل بر کنترل این بیماری می باشد.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید