چطور در مقابل اخبار بد و ناگوار از کودکان محافظت کنیم

751 بازدید 41 لایک
 

طب‌تولید-چطور باید در مقابل اخبار بد و ناگوار مثل حوادث تلخ اجتماعی، جنگ، مرگ و ... از کودکان محافظت کنیم که کمترین آسیب روانی را ببینند. این سئوال برای خیلی از شما مطرح است و دغدغه آن را دارید.در این گزارش چند نکته ابتدایی و ساده را شرح می‌دهیم که کار را برای‌تان آسان‌تر می‌کنند.

۱.جلوی بچه‌ها اخبار نگاه نکنید

دیدن تصاویر خشن مثل جنگ، سانحه، سوگواری و ... برای بچه‌های زیر ۷ سال از آن چه ما فکر می‌کنیم ترسناک‌تر است. جلوی بچه‌های زیر ۷ سال اخبار نگاه نکنید وبه رادیو گوش نکنید و حواس‌تان به موبایل‌تان باشد که بچه‌ها صفحه آن را نبینند یا صدایی از ویدیو و صوتی جلوی آنها پخش نشود. بچه‌ها از آن چه شما فکر می‌کنید تیزتر و حواس جمع‌تر هستند و در حالیکه بازی می‌کنند یا مشغول تماشای کارتون هستند، دنیای اطراف‌شان را هم زیر نظر دارند و حواس‌شان به شما است. بنابراین اگر فکر می‌کنید مشغول بازی است یا تلویزیون می‌بیند و به صحبت‌های شما پای تلفن و موبایل و ... گوش نمی‌کند سخت در اشتباه هستید. در مقابل بچه‌ها درباره این دست اخبار با دیگران صحبت نکنید. همچنین روزنامه را جایی بخوانید که بچه‌ها کنارتان نباشند. تا آنجا که ممکن است جلوی نشت اخبار بد و ناگوار را به بچه‌ها بگیرید.

۲.مطمئن‌شان کنید که شما در خطر نیستید

به بچه‌ها تاکید کنید که همیشه حواس‌تان به آنها هست و خودتان سالم هستید و مشکلی ندارید. بچه‌ها در این سن نگران هستند که مادر و پدرشان دیگر کنارشان نباشند. نگرانی و احساس عدم امنیت‌شان را بی‌اهمیت جلوه ندهید. برای همین به آنها اطمینان بدهید که مراقب خودتان هستید و لازم نیست که نگران شما باشند. همینطور به آنها بگویید که مراقب‌شان هستید و حواس‌تان به همه امور آنها از جمله غذا، مدرسه، سلامت و دیگر مسائل‌شان هست و اصلا جای نگرانی نیست.

۳.به بعد مسافت اشاره کنید

اگر خبر بد در کشور یا شهر دیگری اتفاق افتاده یک نقشه جلوی بچه بگذارید و روی آن بهش نشان بدهید که آنجا دورتر از خانه شما است. اگر حادثه در همان محل زندگی شما اتفاق افتاده و خطر همچنان وجود دارد با توجه به سن بچه توصیه‌های ایمنی بهش بکنید که کجا بماند که امن‌تر باشد. اگر اتفاقی که در اخبار اعلام شده مثلا واژگونی یک اتوبوس است بچه نگران می‌شود که ممکن است ماشین شما هم واژگون شود یا تصادف کند بنابراین به او بگویید که نگران نباشد و شما قرار نیست تصادف کنید. به او اطمینان بدهید که راننده خوبی هستید، گواهینامه دارید ، همه موارد ایمنی را با دقت رعایت می‌کنید و حواس‌تان به سرعت است که بتوانید اتومبیل‌تان را به خوبی کنترل کنید.

۴.برنامه روزانه کودک را عوض نکنید

بچه‌ها ممکن است در این شرایط کارهایی بکنند که متناسب با سن‌شان نباشد مثلا اینکه مدام بخواهند تو بغل شما بیایند و به شما بچسبند یا حتی انگشت شان را بمکند و شب ادراری کنند. در این شرایط باید صبور باشید و بهشان محبت کنید. پژوهش‌ها نشان دادند که نگه داشتن نظم و روتین روزانه موئثرترین راه برای بالا بردن احساس امنیت در کودکان است. اینکه سر یک ساعت مشخصی بیدارشان کنید و سر ساعت‌های مشخص بهشان غذا بدهید و وقت مشخصی برای بازی کردن یا کتاب خوانده و ... داشته باشید و سر یک وقت مشخصی شام بهشان بدهید و بخوابانیدشان.

۵.به آسیب دیدگان حادثه کمک کنید

مثلا اگر خبر بد این است که زلزله در یکی از استان‌ها اتفاق افتاده شاید یک کار خوبی که بشود انجام داد این باشد که به بچه‌ها کمک کنید وسایلی که نیاز ندارند یا وسایل نو را جمع کنید و ببرید به جاهایی که کمک‌های مردمی را جمع آوری می‌کنند و به زلزله زدگان اهدا کنید. یا مثلا اگر در شهری درگیری‌ها باعث زخمی شدن گروهی از افراد شده به کودکان توضیح بدهید که به سازمان اهدا خون می روید و خون اهدا می‌کنید. برداشتن یک قدم مثبت در همدلی و همراهی با آسیب‌دیدگان به کودکان احساس آرامش می‌دهد.

۶.آرامش خودتان را حفظ کنید

در جواب به این سئوال که چرا آدم‌ها این کارهای بد را می‌کنند اصلا وارد جزئیات نشوید و فقط کلی توضیح بدهید که بعضی اوقات برخی آدم‌ها بلد نیستند کارهای خوب بکنند یا نمی‌دانند کاری که می‌کنند کار بدی است یا چقدر بد است یا چقدر در زندگی دیگران تاثیر دارد.

۷.مفهوم مرگ را به زبان ساده توضیح بدهید

سعی کنید تا آنجا که می‌توانید مفهوم مرگ را ساده و شفاف برای کودکان توضیح دهید. با جملات ساده به آنها بگویید وقتی کسی می‌میرد دیگر نمی‌تواند نفس بکشد، نمی‌تواند غذا بخورد، نمی‌تواند بخوابد، تشنه‌اش نمی‌شود و گرسنه‌اش هم نمی‌شود ولی از آن سو دیگر درد هم نمی‌کشد.

۸.نشان بدهید که در کنارشان هستید

موئثرترین کار این است که در این شرایط با بچه‌ها وقت بیشتری را بگذرانید. کارهای جمعی در خانواده به بچه‌ها احساس امنیت می‌دهد و فرصت خوبی است که ازشان بخواهید احساسات‌شان را بیان کنند. مثلا دسته جمعی بازی کنید، به پیاده‌روی یا استخر بروید، فیلم ببینید یا آشپزی کنید.

۹.مراقبت از خودتان را فراموش نکنید

در این شرایط یادتان نرود که مراقب سلامت روان خودتان هم باشید. حتی شده چند دقیقه در روز را اختصاص به خودتان بدهید و مثلا مراقبه کنید، کتاب بخوانید، فیلم کمدی ببینید یا با افرادی معاشرت کنید که حال دل‌تان را خوب می‌کنند.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: اخبار پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
مقایسه بالش‌های طبی مموری فوم و لاتکس
14 بازدید 0 لایک

انتخاب یک بالش طبی مناسب تأثیر چشمگیری بر کیفیت خواب و راحتی شما خواهد داشت. امروزه انواع مختلفی از این محصولات در...

مشاهده بیشتر
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
39 بازدید 0 لایک

انتخاب شیشه شیر مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در تغذیه نوزاد است. این وسیله نه‌تنها باید کاربردی و راحت باشد،...

مشاهده بیشتر
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
53 بازدید 0 لایک

عصا یکی از تجهیزاتی است که برای کمک به تسهیل حرکت کسانی که به دلایل مختلف دارای مشکلات حرکتی و تعادلی، نابینایان و...

مشاهده بیشتر
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
54 بازدید 0 لایک

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت عمومی بدن است. چون نه‌تنها از پوسیدگی و بیماری‌های لثه...

مشاهده بیشتر
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
73 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر