سرطان پوست چیست؟
همانطور که در مطالب بالا نیز اشاره کردیم، سرطان پوست از شایع ترین و خطرناک ترین نوع بیماری در پوست می باشد که افراد بسیاری در طول زندگی خود به آن ها مبتلا می شوند. این بیماری به قدری شایع است که طبق آمار، از هر سه نفر 1 نفر آن به این سرطان مبتلا می شود. در نتیجه باید این بیماری را جدی گرفت و اقدامات بسیاری برای جلوگیری از ابتلا به آن انجام داد. این نوع سرطان به علت رشد بیش از حد و کنترل نشده سلول های پوستی ایجاد می شود. در واقع با ایجاد تغییرات ژنی در هسته ی سلول های پوستی، این سلول ها به شکل نا بهنجاری رشد می کنند.
یکی از عواملی که می تواند روند رشد این سلول های نابهنجار را بیشتر کند، عدم توانایی گولبول های سفید برای درمان این سلول ها می باشد. در نتیجه به طور کلی می تواند باعث ایجاد ناهمواری و زشتی بر روی پوست به ویژه پوست صورت شود. از نگران کننده ترین عوامل در خصوص این بیماری این است که مهم نیست جوان هستید یا پیر، در هر صورتی هر فردی در هر سنی که باشد امکان ابتلا به این بیماری را دارد و در نتیجه همه ی افراد در هر سنی باید از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری کنند.
انواع سرطان های پوستی
جالب است بدانید که این بیماری دارای انواع مختلفی می باشد و هر کدام از آن ها به گونه های مختلفی از رشد سلولی و نابهنجاری های آن سبب می شوند. دانشمندان به طور کلی این نوع سرطان را به 3 نوع تقسیم بندی کرده اند. سرطان های پوستی سلولی پایه، سرطان های پوستی سلولی سنگفرشی و ملانوموس. اما باید بدانید که این سرطان دارای انواع دیگری مانند سارکوم کاپوسی، تومور های آدنکس پوست، انواع مختلفی از سارکوم، لنفوم پوستی، کارسینوم سلول مرکل می باشد و هر کدام از آن ها به تنهایی بسیار خطرناک می باشد.
باید اشاره کرد که در صورتی که هر گونه لکه های پوستی در پوست و یا بدن شما ایجاد شد و همچنین اگر علائمی مشکوک را بر روی پوست خود مشاهده کردید توصیه می کنیم سریعا به پزشک معالج مراجعه کرده و اقدام به درمان آن کنید. اما علائم ابتلا به سرطان پوست چیست؟
علائم ابتلا به سرطان پوست چیست؟
به طور کلی می توان گفت که علائم ابتلا به این بیماری ایجاد زخم در سطح پوست می باشد. در واقع مهم نیست که در کجای سطح پوست باشد. ممکن است زیر ناخن، روی گردن، صورت، دست، و به طور کلی، از سر تا نوک پا ایجاد شود. با آگاهی از نشانه های ابتلا به سرطان پوست آگاه باشید و این نوع نشانه ها را بشناسید، در کوتاه ترین زمان می توانید این بیماری را شناسایی کنید و در اسرع وقت به پزشک معالج، مراجعه کنید. در صورتی که هر گونه لکه پوستی، خال، زخم، پوسته پوسته شدن نواحی مختلف پوست، توده ای متورم، و ... باید به دکتر مراجعه کنید و سریعا اقدام به درمان کنید.

جلوگیری از ابتلا به سرطان های پوستی
در صورتی که علائم این بیماری را در سطح پوست خود مشاهده کردید نگران نباشید. زیرا اگر این علائم به تازگی روی سطح پوست شما نمایان شده باشند آن چنان خطرناک نیستند و به سادگی می توانید اقدام به درمان سرطان پوست کنید. اما راه های بسیار زیادی در خصوص جلوگیری از ابتلا به این سرطان وجود دارد. از خطرناک ترین عوامل که احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می یابد، اشعه ی UV موجود در نور خورشید است. با استفاده از کرم های ضد آفتاب به ویژه کرم ضد آفتاب UVA+++ به سادگی می توانید از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری کنید.
اما یکی دیگر از مهم ترین عوامل که به جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست کمک می کند، سیگار نکشیدن است. در واقع با مصرف سیگار، خطر ابتلا به این سرطان بسیار بالا می رود و در نتیجه برای جلوگیری از ابتلا به آن حتما از کشیدن سیگار خودداری کنید. یکی دیگر از راه های جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست، ورزش کردن است. با ورزش کردن هم می توانید از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری کنید و هم می توانید به سلامتی بیشتر پوست خود کمک کنید و پوستی زیبا داشته باشید.
کلام آخر
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم، سرطان پوست از بیشترین آمار های ابتلا به سرطان می باشد و همه روزه، درصد بسیار زیادی از جمعیت کره زمین به این بیماری مبتلا می شوند. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید با علائم آن و همچنین راه های جلوگیری از آن به خوبی آشنا باشید. در نتیجه امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید راه های جلوگیری از این بیماری را یاد بگیرید و در مورد این بیماری شناخت بیشتری داشته باشید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید