همه چیز راجب کیسه ادرار

910 بازدید 1 لایک
 

کیسه ادرار یک محفظه پلیمری استریل و شفاف است و در بیشتر موارد هنگامی مورداستفاده قرار می‌گیرد که بیمار به دلایلی مثل جراحی توانایی حرکتی لازم را برای تخلیه ادرار به‌صورت معمول ندارد. در یک طرف کیسه یک سوند مخصوص قرار گرفته است که وارد مثانه بیمار شده و ادرار از طریق آن به کیسه منتقل می‌شود. این محصولات انواع مختلفی دارند که شناخت آن‌ها به شما امکان می‌دهد تا مناسب‌ترین نوع را باتوجه‌به نیازها و شرایط خاص بیمار انتخاب کنید. برای آشنایی بیشتر با این کالای طبی، کاربردها و انواع آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کیسه ادرار چیست؟

این محصول که با نام Urine Bag نیز شناخته می‌شود، کیسه‌ای استریل، شفاف و مدرج است که برای تسهیل دفع ادرار در بیمارانی با شرایط خاص مثل ناتوانی حرکتی مورداستفاده قرار می‌گیرد. این ویژگی‌ها امکان مشاهده رنگ ادرار بیمار و اندازه‌گیری میزان دفع را میسر می‌کنند. اجزای متصل شده به این کیسه شیر یک‌طرفه، محل اتصال گیره نگهدارنده، محل عبور نوار نگهدارنده و شیر صلیبی را شامل می‌شوند.

برای استفاده از این محصول باید در مرحله اول محل اتصال کیسه به سوند و انتهای سوند را ضدعفونی کنید و یک حوله زیر کیسه و پورت قرار دهید تا از نشت ادرار جلوگیری شود. پس از کسب اطمینان از بسته‌بودن دریچه خروجی، کیسه را به بخش انتهایی سوند وصل کنید و رابط را داخل پورت قرار دهید. قراردادن کیسه در ارتفاعی پایین‌تر از مثانه به تسهیل عمل دفع منجر می‌شود. برای آشنایی بیشتر با سوند و کاربردهای آن مقاله سوند چیست؟ همه چیز درباره آن را مطالعه کنید.

این محصولات در دو نوع یکبار مصرف و چند بار مصرف تولید می‌شوند که این موضوع به طور مستقیم با تعیین قیمت کیسه ادرار در ارتباط است. در صورت چند بار مصرف بودن آن کافی است، به‌منظور تخلیه کیسه را داخل ظرف مخصوص قرار دهید، دریچه خروجی را باز کرده و پس از تخلیه کامل این قسمت را به‌وسیله الکل ضدعفونی کنید. معمولاً لوله این کیسه‌ها را با استفاده از چسب روی ران یا ساق پا محکم می‌کنند. بعضی از انواع آن نیز از قابلیت متصل‌شدن به کمر برخوردارند.

موارد استفاده از کیسه ادرار

این کیسه‌ها را به‌وسیله سوند به بیماران دچار بی‌اختیاری ادرار، دفع ناقص یا احتباس ادرار و افراد دارای ناتوانی یا کم‌توانی حرکتی متصل می‌کنند. از دیگر موارد استفاده آن باید به انسداد مجاری ادراری، سنگ کلیه، آسیب‌دیدگی مثانه، مشکل پروستات و وجود کیست یا تومور در دستگاه ادراری اشاره کنیم. تخلیه مثانه قبل، بعد و هنگام عمل‌های جراحی یا زایمان، تزریق دارو به مثانه و جمع‌آوری ادرار با اهدافی مثل انجام آزمایش، مشاهده رنگ و اندازه‌گیری میزان آن از دیگر کاربردهای این وسیله به‌حساب می‌آیند.

ماهیچه‌های مثانه به دلایلی مانند شکستگی استخوان در قسمت پایین‌تنه یا افزایش سن ضعیف می‌شوند. در این مواقع یا در زمان بروز عفونت ادراری، سرطان، تکرر ادرار، وجود تومور در دستگاه تولیدمثل و آسیب‌های عصبی و نخاعی نیز از این کالای طبی استفاده می‌کنند.

انواع کیسه ادرار

این محصول در انواع مختلف و با کاربردهای گوناگونی تولید می‌شود که آشنایی با آن‌ها امکان تشخیص و انتخاب بهترین گزینه را برای شما فراهم می‌کند.

کیسه متصل به پا

این کالای طبی به‌سادگی به ران پا متصل می‌شود و مزایای فراوانی دارد که امکان انجام فعالیت‌های روزانه بدون بروز مشکل، پنهان‌شدن زیر لباس و تولید در ابعاد و اندازه‌های مختلف از آن جمله‌اند.

کیسه ادرار متصل به پا

کیسه ۲ لیتری

کیسه دو لیتری یکی دیگر از انواع کیسه ادرار است و معمولاً در مواقعی استفاده می‌شود که بیمار نیاز به بستری‌شدن دارد یا باید برای مدتی طولانی روی تخت دراز بکشد. همچنین در مواردی که دفع ادرار در برخی بیماران به دلیل مصرف داروهای خاص بیشتر از حالت عادی است، از کیسه‌های ۲ لیتری استفاده می‌کنند. قابلیت اتصال به تخت و تخلیه آسان از ویژگی‌های مفید این محصول به شمار می‌روند.

کیسه ادرار زنانه

کیسه‌های ادرار زنانه متناسب با ساختار دستگاه ادراری بانوان طراحی می‌شوند. طول سوندهایی که برای اتصال این کیسه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند، در مقایسه با نوع مردانه آن کوتاه‌تر و قطر آن‌ها کمتر است.

کیسه ادرار مردانه

به دلیل وجود پروستات در مسیر مجاری ادراری مردان، امکان استفاده از سوندهای خشک و قطور برای اتصال این کیسه وجود ندارد.

کیسه نوزاد

این کیسه‌ها بر حسب جنسیت نوزاد در دو نوع دخترانه و پسرانه طراحی و تولید می‌شوند و معمولاً برای نمونه‌گیری، انجام آزمایش و تشخیص بیماری‌های عفونی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

کیسه ادرار مسافرتی

از نوع مسافرتی این کیسه‌ها برای تسهیل دفع ادرار در زمان سفر استفاده می‌شود. همچنین این محصول برای افراد دارای ناتوانی و کم‌توانی حرکتی، بیماران نیازمند به بستری در بخش اورولوژی و دیالیز یا قسمت‌های ایزوله شده در بیمارستان‌ها و اورژانس‌ها کاربرد دارد. معمولاً به‌منظور جذب ادرار یک دستمال جاذب ضخیم داخل آن‌ها قرار می‌دهند.

کیسه ادرار مسافرتی

سخن پایانی

بسیاری از بیماران با مشکل حرکتی، سرطان و ضعف عضلات ماهیچه‌های مثانه نیاز دارند تا برای تسهیل دفع ادرار از این کیسه‌ها استفاده کنند. این محصولات در انواع مختلف و با کاربردهای گوناگون تولید می‌شوند که نوع مسافرتی، زنانه، مردانه و متصل به پا از آن جمله به شمار می‌روند.

در این مقاله این محصول و موارد استفاده انواع آن را به شما معرفی کردیم. توصیه می‌کنیم که در زمان خرید کیسه ادرار از فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی طب تولید به تناسب ویژگی‌های آن با نیازها و شرایط بیمار توجه کنید.

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
39 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
59 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
51 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
46 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
45 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر