بسیاری از وقایع و حوادث روزانه ممکن است به شما و افراد خانوادهتان آسیب بزنند. وجود لوازم پزشکی ضروری در منزل کمک میکند تا در چنین شرایطی اقدامات اولیه را در زمان درست انجام دهید. در این مقاله میگوییم چرا باید لوازم مصرفی پزشکی را تهیه کرده و چطور از آنها مراقبت کنید. همراهمان بمانید.
لوازم پزشکی اورژانسی چیست و چرا در منزل اهمیت دارد؟
سبک زندگی ناسالم و وقایع غیرمترقبه، سلامت بدنی بسیاری از افراد را تهدید میکند. لوازم پزشکی ضروری شامل دماسنج، پتوی اضطراری، قطرههای نمک و ویتامین b12، آتل، قطره چشم و انواع پمادها میشوند که برای تشخیص، درمان و توانبخشی چنین افرادی مورد استفاده قرار میگیرند.
داشتن این تجهیزات در منزل کمک میکند تا از آنها در مواقع اضطرار برای ارزیابی اولیه سلامت بیمار استفاده کنید. همچنین برای پیشگیری از بیماریهایی از قبیل فشارخون و چاقی بهتر است با کمک لوازم پزشکی به صورت هفتگی و منظم بر وضعیت سلامت خود و افراد خانوادهتان نظارت داشته باشید. بهتر است به شکل منظم به دمای بدن، فشارخون، ضربان قلب، سطح قند خون، میزان تنفس و تغییرات وزنی خود توجه کنید.

معرفی لوازم مصرفی پزشکی ضروری در مواقع اضطراری
زمان تهیه لوازم مصرفی پزشکی میتوانید از بین محصولات زیر انتخاب کنید که بهتر است در کیت کمکهای اولیه شما وجود داشته باشند.
موچین
یکی از لوازم ضروری موچین است. درصورتیکه خار و خاشاک، نیش حشرات گزنده یا شیشه و دیگر مواد تیز و برنده در پوست شما فرو بروند، میتوانید با یک موچین ضدعفونی شده با الکل آنها را خارج کنید.
پماد ضد خارش و ضدالتهاب
تهیه کرم هیدرو کورتیزون 1درصد را برای تسکین درد و خارش ناشی از گزیدگی توصیه میکنیم.
مواد ضدعفونیکننده
ضدعفونی نبودن دستها و تجهیزات پزشکی، بیمار را با مشکلات ثانویه نیز روبرو میکند. بنابراین باید قبل از شروع به اقدامات اولیه، دستهای خود، محل آسیبدیدگی و تجهیزات پزشکی موردنیازتان را با مواد ضدعفونیکننده تمیز کنید. بتادین، دستمالهای الکلی، ژل یا اسپری ضدعفونیکننده به همراه دستکش لاتکس از جمله محصولاتی هستند که میتوانید استفاده کنید.
مسکن
انواع مسکن و تببر باید در هر کیت کمکهای اولیهای وجود داشته باشند. قبل از استفاده از مسکنهایی مانند آسپرین، شرایط مصرف آنها را برای افراد مختلف بررسی کنید.
لوازم پانسمان
باند، گاز استریل و چسب از جمله لوازم پانسمان هستند که برای محلهای بریدگی و خراشها مورد استفاده قرار میگیرند. با محکم نگهداشتن گاز جلوی خونریزی را بگیرید و با کمک چسب و باند، محل آسیبدیدگی را ببندید.
پماد آنتیبیوتیک
آنتیبیوتیک از دیگر لوازم پزشکی ضروری موجود در کیف کمکهای اولیه است. استفاده از کرمهای آنتیبیوتیک در شرایطی که احتمال عفونتکردن زخمها و محل جراحت وجود دارد، کاربردی است.
داروهای آلرژی
واکنشهای آلرژیک از دیگر اتفاقهای شایعی هستند که برای بسیاری از افراد رخ میدهند. افرادی که درگیر آلرژیهای سطحی و سنگین میشوند به داروهایی مانند آنتیهیستامین و اپینفرین نیاز دارند.
از مراکز فروش لوازم پزشکی میتوانید محصولات زیر را نیز تهیه کنید:
• پماد مخصوص جراحی؛
• داروهای ضددرد؛
• دستمال مرطوب؛
• لوازم بخیه؛
• اسپری ضددرد و التهاب؛
• سرنگ و سوزن؛
• ماسک.
اگر جزو کادر درمان هستید، به کمک مقاله ۱۰ محصول فوریتهای پزشکی برای تیم اورژانس با تجهیزات تخصصی آشنا شوید.
نحوه استفاده صحیح از لوازم مصرفی پزشکی
هرکدام از تجهیزات و لوازم مصرفی که برای درمان مورد استفاده قرار میگیرند، طرز استفاده متفاوتی دارند. بااینحال به نکات زیر توجه کنید:
• تجهیزات را پیش از استفاده استریل و ضدعفونی کنید.
• توضیحات روی جعبه وسایل را برای آگاهی از نحوه استفاده از آنها بخوانید. همچنین از این محصولات مطابق با دستورالعملها نگهداری کرده و استفاده کنید.
• قبل از شروع به کار دستهای خود را بهخوبی بشویید، ضدعفونی کرده و خشک کنید.
• تا حد ممکن از لوازم یکبارمصرف استفاده کنید و سپس آنها را دور بیندازید.
• نسبت به سالمبودن داروها و تجهیزات اطمینان پیدا کنید.
• قبل از تهیه جعبه کمکهای اولیه با پزشک خود درباره انتخاب داروها و پمادهای مناسب مشورت کنید.
چگونه یک جعبه کمکهای اولیه کامل تهیه کنیم؟
لوازم مصرفی پزشکی را به همراه جعبهها و کیفهای آماده میتوانید از تمامی مراکز فروش لوازم پزشکی مانند داروخانهها و فروشگاههای تجهیزات پزشکی تهیه کنید. بااینحال بهتر است بهجای کیتهای آماده، لوازم مورد نیازتان را باتوجهبه نیازهای خانوادگی و شرایط سلامتی خود تهیه کنید. قیمت لوازم پزشکی که در کیف کمکهای اولیه قرار میگیرند چندان زیاد نیست و میتوانید با کمترین هزینه، یک کیف استاندارد تهیه کنید.
نکات مهم در نگهداری لوازم پزشکی اورژانسی
لوازم پزشکی اورژانسی پراستفاده نیستند و معمولاً کاربرد آنها در مواقع اورژانسی است. بنابراین اهمیت دارد تا با درنظرگرفتن نکات نگهداری، احتمال سالمبودن لوازم را در زمان مناسب افزایش دهید. از جمله:
نگهداری در مکان مناسب
احتمال آسیبدیدن تجهیزات و لوازم کمکهای اولیه در مکانهای گرم و مرطوب افزایش پیدا میکند. بنابراین آنها را در یک مکان سرد و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. توجه داشته باشید جعبه کمکهای اولیه باید دور از دسترس کودکان باشد.
بررسی تاریخ انقضا و اقلام مصرف شده
تجهیزات پزشکی عمر مشخصی دارند و باید از آنها در بازه زمانی 6 ماه الی 1 سال استفاده کنید. همچنین درصورت مصرف هریک از اقلام موجود در جعبه، آنها را جایگزین کنید.
ساماندهی اقلام
ساماندهی نحوه مرتب کردن محصولات مختلف مانند داروها، باندها، ضدعفونیکنندهها و دیگر تجهیزات کمک میکند تا در زمان لازم بهراحتی به آنها دسترسی داشته باشید. ازطرفی بهتر است فهرستی از اقلام موردنیاز خود تهیه کرده و آن را دائما بهروز کنید تا مطمئن باشید تمامی آنها در کیت وجود دارند.
توجه به شرایط نگهداری داروها
هرکدام از داروها را باید در شرایط و دمای مناسب نگهداری کنید. بهتر است آنها را برای جلوگیری از آسیبدیدن و کاهش قدرت اثربخشی در محدوده دمایی تعیین شده و در مکانی مقاوم به رطوبت نگهداری کنید.

سخن پایانی
در هر منزلی باید کیت کمکهای اولیه شامل تجهیزات پزشکی ضروری وجود داشته باشد. با استفاده از این محصولات میتوانید در صورت بروز اتفاقهای ناخواسته در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم را انجام دهید. توصیه میکنیم برای خرید لوازم پزشکی از فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی طب تولید اقدام کنید، چون انواع این محصولات را با هزینه مناسب در اختیار شما میگذارد.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد شوید