معرفی انواع تجهیزات اورژانس و موارد کاربرد آن ها در مجله پزشکی طب تولید

2463 بازدید 48 لایک
 

از اولویت‌های اصلی و مهم نظام سلامت ارائه خدمات به هنگام و با کیفیت به بیماران اورژانس است. اورژانس بیمارستان یکی از مهم‌ترین مراکز درمانی است که بیماران بد حال ابتدا به این قسمت مراجعه می‌کنند. برای خدمت‌رسانی بهتر و هماهنگی بهتر کادر درمان برای نجات جان بیماران لازم است عوامل مختلفی دست‌به‌دست یکدیگر داده تا کارها درست پیش بروند. یکی از این عوامل تجهیزات اورژانس مناسب و باکیفیت است. در کنار تجهیزات مناسب باید از نیروی انسانی متخصص و فضاهای فیزیکی مناسب نیز بهره برد تا کادر درمان بهترین عملکرد خود را به انجام برساند.

اورژانس بیمارستان یکی از شلوغ‌ترین و حیاتی‌ترین بخش‌های بیمارستان است که اختلال در کار هر یک از اجزای آن می‌تواند باعث بروز مشکلات جبران‌ناپذیر زیادی شود. به‌همین دلیل لازم است مسئولین برای خرید تجهیزات اورژانس دقت و حساسیت لازم را به خرج دهند و از تجهیزات اورژانس مناسب با استانداردهای روز دنیا استفاده کنند.

تجهیزات اورژانس مورداستفاده در فوریت‌های پزشکی اورژانس

وسایل و تجهیزات درمانی در اورژانس بیمارستانی و محیط‌های خارج از بیمارستان نیز استفاده می‌شوند. در تجهیزات اورژانس معمولاً از وسایل ضروری پزشکی استفاده می‌شود.

کیف تجهیزات اضطراری

این کیف یک کیسه است که در آن اکثر وسایل جراحی ضروری مورد نیاز قرار می‌گیرد. این وسایل شامل قطر، بانداژ، سرنگ و… است. این کیف‌ها معمولاً بسیار بزرگ بوده و دارای چند کیسه هستند که وسایل مختلف و زیادی در آن‌ها نگهداری می‌شود. کیف تجهیزات اضطراری به‌طور قابل‌توجهی جامع‌تر از کیف کمک‌های اولیه معمولی بوده و ممکن است حتی تا وزن بیست کیلوگرم وسایل بسته‌بندی‌شده را در داخل خود جای داده باشد.

ماسک سوپاپ دار کیسه‌ای

یکی از تجهیزات اورژانس است که در برخی شرایط ویژه و اضطراری مانند ایست قلبی که نیاز به انجام مانورهای احیا است و بیمار نمی‌تواند به‌تنهایی نفس بکشد از آن استفاده می‌شود. امدادگر این ماسک را روی صورت بیمار گذاشته و با ریت مناسب و مشخصی ماسک را فشرده می‌کند. این کار باعث برقراری جریان هوا در ریه‌ها می‌شود و تا زمانی‌که بیمار توانایی تنفس خود را به دست آورد معمولاً این کار ادامه می‌یابد. در برخی از موارد با وجود استفاده از این ماسک تنفس بیمار بهبود نمی‌یابد و بیمار نیاز به دریافت اکسیژن کمکی دارد به ‌همین دلیل این دستگاه دارای قابلیت اتصال به سیلندر اکسیژن است.

نکته: این ماسک بسته به کاربرد آن در افراد مختلف دارای سایز مناسب نوزاد، کودک و بزرگسال است و اندازه‌های مختلفی دارد.

دستگاه ساکشن

یکی دیگر از ضروری‌ترین تجهیزات اورژانس دستگاه مکش یا ساکشن است. در بخش اورژانس بیماران زیادی مراجعه می‌کنند که براثر تصادف یا تروما ترشحات و مایعات بسیار زیادی وارد راه‌های هوایی آن‌ها شده که این کار تنفس بیمار را با مشکل مواجه می‌کند و می‌تواند عوارض شدید تنفسی برای بیمار ایجاد کند. درنتیجه لازم است که هرچه سریع‌تر این ترشحات و مایعات از دستگاه تنفسی بیمار خارج شود.

دستگاه ساکشن با قدرت مکش خود داخل دهان و راه‌های هوایی بیمار قرار گرفته و تمام ترشحات داخل راه‌های هوایی بیمار را بیرون کشیده و که این ترشحات در ظرفی که به دستگاه متصل است جمع‌آوری می‌شود. این دستگاه از یک واحد ساکشن، لوله جراحی و یک کاتر استریل ساخته‌ شده است. 

کیسه دارویی

یکی از انواع ضروری وهمیشگی تجهیزات اورژانس کیسه دارویی است. این کیسه یک کیف برای حمل داروهای ضروری پزشک اورژانس برای بیماران  بوده که به اندازه‌ی یک کیف دستی است. برای محافظت از آمپول‌های موجود در این کیسه‌ها معمولاً این کیسه‌ها توسط محافظ هایی پر شده‌اند. داروها در زیر بندهای الاستیک یا کیسه‌های جداگانه نگهداری می‌شوند. کیسه دارویی معمولاً حاوی داروهای ضروری در اورژانس‌های پزشکی است اما معمولاً نوع، مقدار و اندازه این دارو ها بسته به صلاحیت امدادگران متفاوت است.

تخت نخاعی

این تخته‌ها برانکاردهای بدون چربی برای حمایت قوی و حمل بیمارانی است که مشکوک به آسیب ستون فقرات هستند. در تروما ها و تصادفات بیماران مشکوک به آسیب ستون فقرات باید بدون تحرک به بیمارستان منتقل شوند زیرا حتی کوچک‌ترین جابه‌جایی و حرکت در ستون فقرات ممکن است موجب فلج شدن یا آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای بیمار شود. این تخت‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بیمار کمترین حرکت را داشته باشد. برای ایمن کردن بیشتر بیماران آسیب‌دیده روی تخت می‌توان از تخته نخاعی همراه با بلوک سر و مهار عنکبوت استفاده کرد.

گفتیم که این تخت‌ها برای بیماران با آسیب‌های احتمالی ستون فقرات طراحی شده‌اند اما از آن‌ها برای حمل بیماران سایر بیماران در مسافت‌های کوتاه نیز می‌شود استفاده کرد.

دفیبریلاتور و مانیتور نوار قلب

یکی دیگر از مهم‌ترین تجهیزات اورژانس که حتما باید در اورژانس‌های بیمارستان حاضر باشند دفیبریلاتورها و مانیتورهای قلب هستند. این تجهیزات چندین مدل داشته و در مدل‌ مانیتورهای چند پارامتری پیشرفته تا مدل‌های اصلی خودکار طراحی شده‌اند. بهترین مدل آن‌ها انواع خودکار هستند. در انواع خودکار امدادگر مانیتور را به بدن بیمار متصل می‌کند و طبق دستورات صوتی آن عمل می‌کند. مانیتورهای پیشرفته نیز تجهیزات نظارت بیمار را در مانیتورها تعبیه و نشان می‌دهند.

عملکرد اصلی مانیتور نوار قلب به این صورت است که نوار قلب بیمار را روی صفحه مانیتور نمایش می‌دهد تا پزشک از وضعیت قلبی بیمار مطلع شود. به وسیله آن به ‌راحتی می‌توان انواع آریتمی‌های قلبی و بلوک‌های قلبی را مشاهده کرد.

در صورت وجود آریتمی قلبی از دفیبریلاتور استفاده می‌شود. دفیبریلاتور وسیله‌ای برای ضربه زدن در آریتمی‌های قلبی است. آریتمی‌های قلبی به‌هم خوردن ضربان و ریتم طبیعی قلب هستند که بسیار خطرناک بوده و ممکن است موجب ایست قلبی شوند. به‌ همین دلیل درمان سریع آن‌ها از اورژانس‌های مهم پزشکی است که دفیبریلاتورها برای از بین بردن این آریتمی‌های قلبی استفاده می‌شوند و ضربان قلب را به حالت طبیعی خود برمی‌گردانند. 

ونتیلاتور

ونتیلاتورها ماشین‌هایی در تجهیزات اورژانس هستند که توسط پزشکان اورژانس و امدادگران مورد استفاده قرار می‌گیرند و به طوری طراحی شده‌اند که هوا را به‌ صورت مکانیکی به داخل ریه‌های بیماری که تنفس مناسب ندارد یا نمی‌تواند نفس بکشد منتقل می‌کنند. این دستگاه دارای تنظیمات متعددی است که با توجه به شرایط بیمار می‌توان عمق و میزان تنفس‌های ارائه ‌شده توسط ونتیلاتور را تغییر داد.

ونتیلاتور یکی از حیاتی‌ترین و مهم‌ترین تجهیزات اورژانس بوده که به وسیله آن می‌توان اکسیژن خالص نیز به بیمار داد. در این دستگاه یک سیلندر اکسیژن وجود دارد که به دستگاه تنفس متصل شده و اکسیژن مورد نیاز آن را تأمین می‌کند.

پمپ تزریق و درایور سرنگ

 گاهی بیماران نیاز به انفوزیون مداوم دارو دارند. انفوزیون مداوم دارویی است که به ‌صورت مداوم در داخل رگ‌های بیمار تنظیم می‌شود و دارای دوز و سرعت مشخصی است. تنظیم دوز و سرعت انفوزیون برای بیماران بسیار حیاتی بوده و تغییر کوچکی در آن می‌تواند جان بیمار را به خطر بیندازد. به‌ همین دلیل در تجهیزات اورژانس دستگاه‌هایی وجود دارند که میزان تزریق انفوزیون دارو را کنترل می‌کنند. این دستگاه‌ها معمولاً برای انتقال بیماران بین بیمارستان‌ها و توسط پزشک اورژانس استفاده می‌شوند.

با تغییر تنظیمات دستگاه می‌توان میزان مایع تحویل داده‌ شده از طریق دستگاه را کنترل کرد. هموگلوکومتر

این دستگاه یکی از شناخته‌شده‌ترین و همچنین پرکاربردترین دستگاه‌هایی است که توسط پزشک اورژانس استفاده می‌شود. هموگلوکومتر معمولاً در بیماران دیابتی که کنترل منظم قند خون ندارند و دچار علائم می‌شوند استفاده می‌شود.

هموگلوکومتر برای بررسی قند خون بیماران استفاده می‌شود. برای این کار ابتدا از با یک نیدل ضربه کوچکی به نوک انگشت بیمار زده و قطره کوچکی از خون بیمار را روی یک نوار یکبارمصرف می‌ریزند سپس آن را داخل مانیتور قرار می‌دهند. دستگاه سطح گلوکز خون بیمار را ارزیابی کرده و بر روی صفحه نمایش به شما نشان می‌دهد.

هموگلوکومتر نیز یکی از ساده‌ترین و البته اصلی‌ترین اجزاء تجهیزات اورژانس است که حتما باید در اورژانس‌های بیمارستان وجود داشته باشد. هر بیماری که با کاهش سطح هوشیاری به اورژانس مراجعه می‌کند باید حتما سطح قند خون آن چک شود زیرا یکی از علائم کاهش قند خون، کاهش سطح هوشیاری و حتی کما است. برای این بیماران حتما در مراحل اولیه سطح قند خون توسط هموگلوکومتر چک می‌شود.

در بیماران دیابتی نیز که با حال عمومی نامساعد به اورژانس مراجعه می‌کنند یکی از اقدامات اولیه چک قند خون بیمار به وسیله هموگلوکومتر است. با انجام اقدامات درمانی برای تعیین پاسخ‌دهی بیمار به درمان نیز هر چند ساعت یک‌بار توسط هموگلوکومتر قند خون بیمار چک می‌شود پس این وسیله یکی از اجزاء ضروری و رایج استفاده شده در اورژانس بیمارستان‌ها است. 

یقه گردنی

گردن‌بند یا یقه گردنی یکی از تجهیزات اورژانس است که به‌طور ماهرانه در گردن بیماران ترومایی که مشکوک به آسیب گردن و یا سر هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد.این وسیله باعث به حداقل رساندن حرکت سر و گردن می‌شود. زیرا در صورت وجود آسیب به این ناحیه حرکت سر و گردن می‌تواند میزان آسیب را بدتر کرده و باعث عوارض جبران‌ناپذیری شود.

یقه گردنی در اندازه‌های مختلفی وجود دارد و در انواع مارک‌ها ساخته می‌شود اما عملکرد همه آن‌ها مشابه یکدیگر است.

دستگاه خروج کندریک

دستگاه خروج کندریک برای حذف قربانیان تصادفات از وسیله نقلیه موتوری استفاده ‌شده و تنه و سر و گردن را در یک موقعیت خنثی آناتومیکی محکم نگه می‌دارد. این وسیله باعث می‌شود که هنگام بیرون کشیدن فرد از خودرو احتمال آسیب‌های اضافی به سر و گردن و تنه کاهش یابد. 

سخن پایانی تجهیزات اورژانس

تجهیزات اورژانس نام‌برده‌شده در این بحث تنها بخشی از تعداد زیاد تجهیزاتی است که در اورژانس‌ بیمارستان‌ها استفاده می‌شوند. قیمت تجهیزات اورژانس با توجه به نوسانات بازار متفاوت بوده و قیمت ثابتی ندارند. این تجیزات برای نجات جان بیماران لازم و ضروری بوده و نقش مهمی را در درمان بیماران ایفا می‌کنند. به‌ همین دلیل خرید تجهیزات اورژانس استاندارد و مناسب با حداقل میزان خطا و همچنین استفاده درست از این وسایل توسط پزشکان اورژانس امری ضروری در جهت خدمت‌رسانی به بیماران است.

مشاهده و خرید انواع تجهیزات اورژانس

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
تأثیر مواد سازنده شیشه شیر بر سلامت نوزاد: پلاستیک، شیشه یا استیل؟
21 بازدید 0 لایک

انتخاب شیشه شیر مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در تغذیه نوزاد است. این وسیله نه‌تنها باید کاربردی و راحت باشد،...

مشاهده بیشتر
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
تأثیر ارتفاع مناسب عصا بر سلامت کاربران: چگونه ارتفاع عصا را تنظیم کنیم؟
41 بازدید 0 لایک

عصا یکی از تجهیزاتی است که برای کمک به تسهیل حرکت کسانی که به دلایل مختلف دارای مشکلات حرکتی و تعادلی، نابینایان و...

مشاهده بیشتر
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
واترجت دندان چیست و آیا جایگزین مسواک و نخ دندان می‌شود؟
44 بازدید 0 لایک

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت عمومی بدن است. چون نه‌تنها از پوسیدگی و بیماری‌های لثه...

مشاهده بیشتر
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
65 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
82 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر