اهمیت استفاده پستانک و دندان‌گیر برای نوزاد

1169 بازدید 5 لایک
 

تردید والدین برای خرید پستانک

والدین از اینکه می‌شنوند مصرف پستانک برای کودکان مضر است واز طرفی بی‌قراری و ناآرامی نوزاد خود را می‌بینند برای استفاده از آن دچار شک و تردید می‌شوند. مطالعات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که مکیدن پستانک در روزهای اولیه تولد بر شکل‌گیری و نحوه صحبت کردن نوزاد در آینده هیچ اثری به‌جانمی‌گذارد؛بنابراین اکثر پزشکان استفاده از پستانک را در ماه‌های اولیه تولد بلامانع اعلام کرده‌اند.

هنگامی‌که نوزاد بعد از شیر خوردن و سیر شدن بازهم میل به مکیدن داشته باشد می‌توان نوزاد را با این وسبله راضی نگه داشت.

در چه مواقعی به نوزاد پستانک ندهیم ؟

اگر قرار است نوزاد با شیر مادر تغذیه شود نباید ابتدا کودک را به آن عادت داد زیرا نوک پستانک از نوک پستان مادر باریک‌تر است و نوزاد در مکیدن آن راحت‌تراست و به  آن عادت می‌کند ودیگر از مکیدن سینه مادر خودداری می‌کند؛بنابراین نوزاد در مرحله اول باید کامل یاد بگیرد به سینه مادر بچسبد وشیر بخورد سپس به او پستانک بدهید تا بمکد.

عوارض استفاده طولانی‌مدت از

همان‌طور که این وسیله برای آرامش و راحتی نوزاد ابزاری مناسب است اما باید به این نکته مهم توجه کرد که استفاده بیش‌ازحد از آن می‌تواند اثرات مخربی بر جسم و روح نوزاد بگذارد و نوزاد را از همان ابتدای زندگی با بحران‌های روانی و جسمانی مواجه کند که در ادامه این مقاله به این بحران‌هامی‌پردازیم.

عوارض جسمانی استفاده بیش‌ازحد از پستانک

استفاده بیش‌ازحد از برای مدت طولانی می‌تواند به فک و دندان نوزاد آسیب برساند طوری که باعث جلو آمدن فک بالا و عقب رفتن فک پایین باشد و یک ناهنجاری در فک و دندان به وجود آورد.در این مواقع که مادران متوجه این ناهنجاری می‌شوند باید هرچه سریع‌تر نوزاد را از مکیدن پستانک محروم کنند. برخی از مادران برای جلوگیری از این نوع ناهنجاری اجازه مکیدن پستانک را به نوزاد نمی‌دهندو انگشت شصت نوزاد را جایگزین آن می‌کنند که باید گفت این روش اثرات بسیار بدتری نسبت به پستانک برای کودک به وجود می‌آورد.یکی دیگر از اثرات مخرب پستانک بر جسم نوزادان این است که نوزاد با مکیدن پستانک دچار ورم معده و مشکلات گوارشی می‌شود زیرا با مکیدن پستانک هوا وارد معده آن‌هامی‌شود

وظیفه مادران برای ایجاد حس امنیت در نوزادان

نوزادان بعد از تولد، خود را در محیط بسیار بزرگ و مبهم و پیچیده‌ای می‌بینند که بودن در این محیط ابتدا برای نوزاد با ترس و دلهره همراه است بنابراین این وظیفه مادر نوزاد است که احساس امنیت و آرامش را به نوزاد بدهد.هنگامی‌که نوزاد در آغوش مادر خود قرار می‌گیرد احساس امنیت می‌کند.

اثرات مخرب روانی استفاده از پستانک توسط نوزادان

در ماه‌های اول تولد نوزاد،دل‌بستگی بین نوزاد و مادر زیاد است و هرچه مادر تقاضاهای نوزادش را بهتر و بیشتر ارضا کند نوزاد احساس آرامش و دل‌بستگی بیشتری نسبت به مادر خود پیدا می‌کند.یکی از روش‌هایی که مادران می‌توانند این حس دل‌بستگی و امنیت را در کودک خود تقویت کنند این است که نوزادشان را در آغوش بگیرند و از شیر خود آن‌ها را تغذیه کنند.

اگر در این میان پستانک جایگزین آغوش مادر شود حس دل‌بستگی در نوزاد به‌طور کامل شکل نمی‌گیرد و درنتیجه نوزاد خود را تنها می‌بیند و ازنظر روانی دچار مشکلاتی خواهد شد.

اهمیت استفاده از دندان ‌گیر برای نوزادان

نوزادان هنگام دندان‌درآوردن بسیار لحظات سختی را سپری می‌کنند که باعث بی‌قراری و ناآرامیبیش‌ازحد نوزادان می‌شود.نوزادان در این حالت دوست دارند یک شی سخت و صافی را گاز بگیرند یا بجوند تا بتوانند درد لثه‌هایشانراکمی آرام کنند.پزشکان متخصص در این زمینه توصیه می‌کنند به نوزادان دندان ‌گیر های چوبی بدهند که علاوه بر اینکه یک ابزار سفت و خوبی برای نوزاد به‌حسابمی‌آیدهیچ‌گونه مواد شیمیایی و سمی در ساختارشان ندارند.

بی‌توجهی برخی از والدین به دندان ‌گیر و پستانک نوزادان

برخی از والدین هنگام دندان‌درآوردن کودکان هر نوع دندان‌ گیری را به کودک می‌دهند بدون اینکه در مورد سلامت و بهداشت آن تحقیق کنند.برخی از پژوهشگران طی بررسی که در این زمینه انجام داده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند در ساخت بیشتر دندان‌ گیرها و پستانک‌ها مواد سمی و شیمیایی وجود دارد نوزادان را دچار بیماری‌هاییازجمله اوتیسم، سرطان و یا دیابت می‌کند.همچنین این پژوهشگران اعتقاددارند که مواد پلاستیکی موجود در برخی پستانک‌ها و دندان گیرها موجب اختلالات هورمونی در بدن نوزادان می‌شود.استفاده از دندان گیرهای پلاستیکی می‌تواند نوزادان را دچار اسهال و عفونت کند

اقدامات جهانی برای حذف پستانک‌ها و دندان‌ گیر های پلاستیکی

تلاش‌هایی در رابطه با حذف این نوع از داندانگیر ها و پستانک‌های پلاستیکی در سراسر جهان انجام‌شده است زیرا این موضوع سلامت نوزادان را نشانه می‌رود و برخی از والدین باکم توجهی به این موضوع نوزادان خود را در معرض بیماری‌های بسیار خطرناک قرار می‌دهند.

توصیه به والدین گرامی برای تهیه پستانک و دندان ‌گیر

اگر ناچار به خرید پستانک و دندان گیر برای نوزادتان هستید پیشنهاد می‌کنیم حتماً از پستانک‌های ارتودنسی استفاده کنید زیرا مکیدن این نوع از پستانک‌ها برای نوزادان مشکل ناهنجاری فک و دندان را برای نوزاد دلبندتان به وجود نمی‌آورد و اگر قصد تهیه دندان‌ گیررا دارید توصیه می‌شود از دندان ‌گیرهای چوبی استفاده شود زیرا کاملاً طبیعی بوده و هیچ‌گونه مواد شیمیایی در ساخت آن وجود ندارد.سختی و سفتی آن به حدی است که کودکان شمارا راضی نگه می‌دارد.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: مطالب تجهیزات پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
39 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
59 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
51 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
46 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
45 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر