انواع پانسمان چیست؟ نحوه بستن زخم ها

5012 بازدید 10 لایک
 

پانسمان، اقدامی است که به جهت جلوگیری از عفونت زخم ها انجام می شود. البته باید اشاره کنیم که این، ابتدایی ترین مفهوم پانسمان می باشد. پانسمان، اقدامی است که از سالیان بسیار بسیار پیش انجام می گرفته است و البته، باید اشاره کنیم که روش های انجام پانسمان، در دوره های مختلف و در زمان های قدیم، کاملا متفاوت بوده. به عنوان مثال، باید توجه کنید که امروزه، انواع مختلفی از زخم ها وجود دارد. و متناسب با نوع هر کدام از زخم ها، باید به صورت متفاوتی عمل کرد. به همین سبب، روش های مختلفی از پانسمان در دنیای امروز وجود دارد که می توانید با آگاهی از آن ها، اقدام به بهره مندی از آن کنید.

پانسمان کردن، اصول و قواعدی دارد و با اهداف مختلفی صورت می گیرد. پس اگر قصد دارید تا به صورت کاملا حرفه ای، و عالی، اقدام به پانسمان هر زخمی کنید، توصیه می  کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید. چرا که در ادامه، همه چیز را درباره انواع پانسمان، اهداف پانسمان، و جدی بودن آن بیان کرده ایم.

پانسمان چیست؟

برای شروع بیان کردن مفهوم پانسمان، ابتدا باید با اصول برخورد را انواع زخم ها را بلد باشید. اما به طور مختصر، باید اشاره کنیم که در هنگام مواجه شدن با زخم ها، باید ابتدا اقدام به بند آوردن خون آن کنید. پس از بند آمدن، به طور کاملا صحیح و اصولی، اقدام به بستن زخم کنید. در واقع، باید بخش رویی زخم را بپوشانید تا بتوانید به خوبی از ورود هر گونه میکروب و ویروس به داخل زخم و بدن جلوگیری کنید. البته در صورتی که زخم بسیار ناجور بود، باید سعی کنید تا خون را بند اورید و با پوشش زخم، سریعا به پزشک معالج مراجعه کنید.

اهداف پانسمان

درست است که عملیات پانسمان به منظور جلوگیری از ورود انواع آلودگی ها، میکروب ها، ویروس ها، و ... به محیط داخلی بدن و زخم می باشند. اما باید اشاره کنیم که پانسمان کردن، اهداف دیگری را نیز دارد. از جمله این اهداف می توان به مواردی چون تنظیم و کنترل کردن خونریزی در ناحیه زخم، نگه داری و محافظت از زخم در طول درمان و التیام آن، جذب تمامی ترشحات زخم و همچنین خون، افزایش سرعت بهبود یافتن زخم، محافظت از زخم در برابر وقوع اتفاقات و تماس های فیزیکی، محافظت و حفظ رطوبت زخم، عایق بودن دما، و مهم تر از همه، جلوگیری از ادامه دار شدن خون ریزی و از دست دادن خون بسیار زیاد در مواقع خاص.

انواع پانسمان

پانسمان با چسب

تقریبا می توان گفت یکی از ساده ترین و آسان ترین نوع پانسمان، پانسمان با استفاده از چسب زخم می باشد. در این نوع پانسمان ها، عموما زخم ها سطحی بوده اند و خطرات آن چنانی را برای افراد ایجاد نمی کنند. اما باز هم در هر صورتی، پوشاندن زخم برای جلوگیری از ورود انواع میکروب ها و همچنین محافظت از آن ها به دلایلی که در بالا ذکر شد، از اهداف بسیار مهمی است که می تواند با بهره مندی از آن ها، اقدام به پانسمان کردن زخم ها و همجنین پانسمان دست نمود.

پانسمان

پانسمان باز

یکی از انواع پانسمان ها، که گاهی اوقات مورد استفاده قرار می گیرند، پانسمان های باز هستند. پانسمان های باز، به نوعی از پانسمان ها گفته می شود که به منظور محافظت و کمک به بهبودی زخم، از انواع دارو ها و یا حتی گیاهان دارویی استفاده می شود. در واقع باید اشاره کنیم که در هنگام انجام پانسمان باز، باید به طور کامل و خوب، زخم را شست و شو داده. و در نهایت، با قرار دادن داروی مناسب آن زخم بر روی آن، دیگر پوشش خاصی را بر روی آن نمی گذارند. به بیان بهتر، در این نوع از پانسمان، تنها پوششی که زخم را می پوشاند، همان دارو است. و دیگر از هیچ کدام از لوازم و تجهیزات دیگری برای پوشانده شدن زخم، استفاده نمی شود. باید اشاره کنیم که بهره مندی از این نوع پانسمان، در مواقع خطرناک و بسیار حساس کار درستی نیست.

پانسمان بسته

پانسمان بسته جزو معمول ترین و پر استفاده ترین روش ها برای محافظت از زخم می باشد. در این نوع پانسمان ها، باید ابتدا زخم را به خوبی تمیز کنید. و در نهایت، با استفاده از گاز استریل، روز زخم را بپوشانید و در نهایت زخم را ببندید. با این کار هم محیط طخم را تمیز نگه می دارید، هم از لوازم استریل و تجهیزات پزشکی مناسب استفاده می کنید، و همچنین روند التیام زخم را سرعت می بخشید.

انواع-پانسمان

پانسمان استریل

پانسمان، روش های بسیار زیادی دارد و از دیگر روش های پانسمان زخم می توان به پانسمان استریل اشاره کرد. در پانسمان استریل، باید از یک عدد باند رولی استفاده کرد. در واقع پس از شستن زخم و خشک کردن آن، از یک رول باند استفاده شده و در نهایت، زخم را به طور عالی و کامل، پوشانده می شود. پانسمان استریل، یکی از بهترین و عالی ترین روش های پانسمان می باشد. چرا که به بهترین شکل زخم را می پوشاند و اهداف پانمان به خوبی محقق می شوند.

پانسمان چشمی

از دیگر روش های پانسمان نیز می توان به پانسمان چشمی اشاره کرد. در این روش، به منظور محافظت از چشم های آسیب دقده، پوششی را بر روی آن قرار می دهند. همچنین به منظور اطمینان بیشتر، با استفاده از باند، به طور کامل آن را در جای خود محکم می کنند.

 

مشاهده و خرید انواع وسایل پانسمان

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: مطالب تجهیزات پزشکی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
تأثیر کیفیت سرنگ بر نتایج تزریقات در مجله پزشکی طب تولید
39 بازدید 0 لایک

تزریق یکی از رایج‌ترین روش‌های تجویز دارو در پزشکی است که دقت و کیفیت ابزارهای مورد استفاده در آن، تأثیر مستقیمی بر...

مشاهده بیشتر
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
آنژیوکت برای پیرسینگ ناف چه رنگی است؟در مجله پزشکی طب تولید بخوانید
59 بازدید 1 لایک

آنژیوکت یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است که برای دسترسی وریدی و تزریق داروها و مایعات به بدن استفاده می‌شود....

مشاهده بیشتر
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
گان جراحی یکبار مصرف بهتر است یا قابل شستشو؟
51 بازدید 1 لایک

گان پزشکی یکی از مهم‌ترین تجهیزات حفاظتی در محیط‌های درمانی و بیمارستانی است که نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال...

مشاهده بیشتر
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
سوند نلاتون چیست و در چه شرایطی استفاده می‌شود؟
46 بازدید 0 لایک

سوند از لوله‌های باریک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است و در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که افراد با مشکلات دفع ادرار...

مشاهده بیشتر
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
تأثیر استفاده از ماسک تنفسی نانو در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی: نوآوری در حفاظت فردی
45 بازدید 0 لایک

ماسک تنفسی محصولی است که کمک می‌کند از تنفس آلاینده‌ها در امان باشید و گردوغبار، بخار یا سموم شیمیایی وارد شش‌های شما...

مشاهده بیشتر