معرفی بهترین همراهان فصل سرما

670 بازدید 5 لایک
 

طب تولید- پاییز از راه رسید و سرما کم کم شروع می‌شود. فصل سرما با خود سرماخوردگی و انواع دیگر از بیماری‌های رایج این فصل مثل آلرژی‌ها و آنفولانزا و غیره را با خود می‌آورد. پس بهتر است از همین ابتدا برخی اسباب پاییز و زمستان آماده کنید و به استقبال زیبایی‌های شش ماه نیمه دوم سال بروید. در ادامه برخی تجهیزات پزشکی خانه‌ای را به شما معرفی می‌کنیم:

۱.کیسه آب گرم

باور کنید لذت بخش‌تر از کیسه آب گرم در شب‌های سرد پاییز و زمستان هم بستری وجود ندارد. البته که حتما در کیسه را محکم ببندید و چک کنید که آب جوش از آن بیرون نیاید، اگر نه بد جوری در این رابطه عاشقانه می‌سوزید. کیسه آب گرم علاوه بر ایجاد گرما و آرامش به التیام دردهای عضلانی و موضعی هم کمک می‌کند. دو نوع کیسه آب گرم داریم؛ کیسه آب گرم معمولی و کلاسیک که از جنس لاستیک و پلاستیک مقاوم است و گاهی روکش‌هایی از جنس مخمل یا حوله و غیره دارد.  اما امروزه کیسه‌های آب گرم برقی هم وارد بازار شدند که دارای شارژر هستند، آب درون این کیسه‌ها به وسیله انرژی برق داغ شده و به راحتی می توان از آن ها استفاده کرد. این کیسه‌ها کاملا بی خطر هستند و بدون هیچ گونه نگرانی از برق گرفتگی می‌توانید از آن استفاده کنید زیرا برق ورودی به کیسه با آداپتور ضعیف شده و باعث برق گرفتگی نمی‌شود.

۲.دستگاه بخور

از ویژگی‌های فصل سرما خشکی هوا است و این خشکی روی بدن و همه ارکان آن تاثیر می‌گذارد. هوای سرد باعث خشک شدن ریه ها، بینی، پوست، مو و لب‌ها می‌شود.بیشتر سیستم های گرمایشی، هوای گرم و خشک را وارد اتاق می‌کنند و خشکی ناشی از سرمای هوای بیرون را در فضاهای سر بسته تشدید می‌کنند.  بخور یکی از روش‌های سنتی برای مرطوب نگه داشتن فضاهای سرپوشیده مثل اتاق و همینطور مرطوب نگه داشتن پوست و دستگاه تنفس است. بخور برای افرادی که سرما خوردن و گرفتگی گلو و بینی و حالت اختناق دارند یا آنفولانزا و بیماری‌های ویروسی مثل کرونا گرفتند یا آسم و آلرژی و مشکلات تنفسی دارند بی اغراق آب است روی آتش. همچنین بخور گرم می‌تواند پوست خشک، چشم‌های تحریک شده، خشکی گلو و مسیرهای هوایی،حساسیت و آلرژی، سرفه های مکرر، سردردهای سینوسی، لب های ترک خورده و خون دماغ هم کمک کند. دستگاه‌ بخور خانگی کار بخور را که زمانی احتیاج به اجاق و قابلمه آب جوش و ... داشت را بسیار آسان و ایمن کرده‌اند. رطوبتی که از این دستگاه‌ها به دست می‌آید حتی به حفظ وسایل خانه و ساختمان هم کمک می‌کند. رطوبتی که توسط این دستگاه ایجاد می‌شود به پیشگیری از ترک خوردن کاغذهای دیواری و سایر موارد کمک می‌کند. هوای مرطوب گرم‌تر از هوای خشک است و همین امر باعث می‌شود فضاهای سرپوشیده گرم‌تر شوند و نیازی به درجه بالای دستگاه‌های گرمایشی نباشد و در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود. فقط مراقب باشید به دستگاه بخور خیلی نزدیک نشوید و اگر بچه یا حیوان خانگی دارید مراقب باشید که سمت دستگاه نروند.

۳.دستگاه تصفیه هوا

آلودگی هوا اگر بزرگترین مشکل پاییز و زمستان نباشد قطعا یکی از بزرگ‌ترین مشکلات است. تصور اکثر ما این است آلودگی هوای بیرون خانه از داخل خانه زیان‌بارتر است؛ این درحالی است که آلودگی هوای داخل منزل به ‌مراتب از آلودگی هوای بیرون زیان‌بارتر است و سلامتی انسان را به خطر می‌اندازد. معمولاً بهترین راه برای مقابله با این خطر باز کردن پنجره‌ها و تهویه هوا است. اما استفاده از روش تهویه در فصل‌هایی که هوای بیرون نیز آلوده است، روش مناسبی محسوب نمی‌شود. به همین خاطر استفاده از دستگاه تصفیه هوا خانگی برای پاک‌سازی هوای داخل منزل پیشنهاد می‌شود. فرق دستگاه تصفیه هوا با دستگاه تهویه هوا یا خنک کننده‌ها و گرم کننده‌های خانگی در این است که علاوه بر جا به جایی و تهویه هوا، آن را تمیز هم می‌کند. دستگاه تصفیه هوا خانگی از فیلترهایی ساخته شده که آلاینده‌های هوا را از آن جدا کرده و از این طریق سبب پاک‌سازی هوای داخل منزل می‌شوند. دستگاه تصفیه هوا به وسیله‌ی فن، هوای داخل منزل را چند بار از فیلترهای خود عبور داده و در این فرآیند آلاینده‌ها جذب فیلترها می‌شوند. فیلترهایی که در این دستگاه استفاده می‌شوند معمولاً از نوع فیلترهای کربن و فیلترهای هپا هستند. فیلترهای کربن فعال خاصیت جذب بالایی دارند و تمام آلاینده‌های شیمیایی هوا را از جمله دود، مواد شیمیایی، باکتری‌ها و میکروب‌ها را به خود جذب می‌کنند.از فیلتر هپا برای از بین بردن ذرات معلق موجود در هوا مانند گرد و غبار که اندازه‌ی بزرگتری دارند، استفاده می‌شود. برخی از مدل‌ها دستگاه تصفیه هوا خانگی قادرند اشعه‌ی ماورای بنفش موجود در هوا را از بین ببرند و برخی دیگر از مدل‌ها نیز با تولید یون‌های منفی، هوا را یونیزه می‌کنند. در این فرآیند ذرات گرد و غبار موجود در هوا با این یون‌ها واکنش نشان داده و جذب آن‌ها می‌شوند؛ در نتیجه وزن آن‌ها زیادتر شده و به زمین می‌افتند. برخی دیگر از دستگاه‌ها نیز قادرند ترکیبات مثبتی را به او اضافه کنند تا تنفس آن‌ها بر سلامت انسان تأثیرگذار باشد.

۴.تب سنج

بهترین و مطمئن‌ترین راه تشخیص دمای بدن و اینکه بفهمید تب یا ضعف دارید استفاده از تب سنج است. بنابراین در فصل‌هایی که احتمال گرفتار شدن به تب یا ضعف بیشتر است حتما تب سنج در خانه داشته باشید. در این میان بهترین تب‌سنج‌ها نوع دیجیتال خانگی آن است که  به کمک آن می‌شود سریع‌ترین و دقیق‌ترین عدد دمای بدن را به‌دست آورد. استفاده از این وسیله آسان است و برخلاف تب‌سنج‌های جیوه‌ای قدیمی مشکلی برای دیدن عدد دمای بدن وجود ندارد. کافی است تب سنج را روشن کنید و مطمئن شوید که عدد روی صفحه صفر است. سنسور دمایی که در انتهای دماسنج‌ وجود دارد، برای قرار گرفتن زیر زبان طراحی شده تا دمای بدن را روی طرف دیگر با یک نمایشگر کوچک نشان ‌دهد. سنسور به یک دنباله پلاستیکی و قابل انعطاف متصل است که بشود در دهان و میان لب‌ها نگهش داشت و دمای بدن را به دقت سنجید. این تب‌سنج‌ها معمولا مجهز به یک یا دو باتری کوچک ساعتی هستند که در انتهای صفحه نمایشگر قرار دارد. برای خواندن درجه روی نمایشگر باید تا شنیدن صدای هشدار آن صبر کنیم.

در مورد استفاده از تب سنج دیجیتال توصیه شده که بین بیست تا سی‌دقیقه قبل از آن نباید چیزی خورده یا آشامیده باشیم. جدا از این دمای محیط و گاهی لباسی که ‌پوشیده‌ایم یا نوشیدنی و غذای داغ یا یخی که خورده باشیم هم می‌تواند روی عدد نهایی دمای بدن تاثیرگذار باشد.

۵.تشک برقی

تشک برقی از محبوب‌های فصل سرما ست. استفاده از این تشک‌ها علاوه بر گرم نگه داشتن بدن باعث کاهش دردهای عضلانی و استخوانی ناشی از سرما از جمله درد کمر، شانه، پاها، دست‌ها و نشیمنگاه می‌شود. این وسیله همچنین خستگی ناشی از فعالیت های روزانمه را کاهش می دهدو موجب بهبود خواب شبانه و افزایش گردش خون در بدن می شود. تشک‌ برقی قدمی کوچک اما ارزنده در صرف‌جویی انرژی است. زمانی که با استفاده از این محصول محل خواب خود را گرم و راحت می‌کنید، دیگر نیاز نیست که دمای کل محیط خانه بالا باشد و می‌توان دمای اتاق خواب و محیط داخلی خانه را پایین نگه داشت و در عین حال خواب گرم و راحت را تجربه کرد. اما این همه معجزات تشک یا پتوی برقی نیست بلکه این وسیله محبوب زمستان به افراد مبتلا به سینوزیت هم کمک می‌کند. همانطور که بالاتر هم گفتیم با استفاده از پتو یا تشک‌های برقی می‌توان با داشتن تختی گرم، درجه حرارت اتاق خواب را پایین‌تر آورید و درجه حرارت پایین‌تر اتاق به کاهش حملات سینوزیت و میگرن کمک می‌کند.

۶.ماسک

در فصل‌های سرد سال، پاییز و زمستان، علاوه بر همه‌گیر شدن انواع ویروس‌ها، هوا هم به شدت آلوده می‌شود و بسیاری روزها در شهرهای بزرگ با پدیده وارونگی هوا هم مواجه می‌شویم. بنابراین توصیه جدی پزشکان استفاده از ماسک‌ پزشکی سه لایه است که هم از انتقال بیماری‌های ویروسی پیش‌گیری می‌کند و هم باعث می‌شود آلاینده‌ها کمتر به ریه‌های‌تان نفوذ کنند.

 

 

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
نکات کلیدی راهنمای جامع انتخاب ترازوی وزن‌ کشی
44 بازدید 2 لایک

ترازو وزن‌ کشی یکی از ابزارهای مهم برای نظارت بر وزن و حفظ تناسب‌اندام است که در منزل، باشگاه‌های ورزشی، مراکز درمانی...

مشاهده بیشتر
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
شکم بند بارداری از ترک‌های پوستی جلوگیری می کند؟
73 بازدید 3 لایک

دوران بارداری با وجود شیرینی‌های خود، مشکلاتی را نیز برای مادر به همراه دارد. افزایش وزن، تغییرات هورمونی، درد مفاصل...

مشاهده بیشتر
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
نقش جوراب واریس در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی
73 بازدید 1 لایک

جوراب واریس، کالای طبی است که گردش خون در ساق پا را با اعمال فشار به این ناحیه بهبود می‌بخشد. بیماران مبتلا به...

مشاهده بیشتر
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
تأثیر ماساژور بر بهبود خواب، کاهش استرس و آرامش بدن
170 بازدید 4 لایک

امروزه بسیاری از افراد با مشکلاتی از قبیل بی‌خوابی، اضطراب و تنش‌های عصبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فشارهای زندگی...

مشاهده بیشتر
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
راهنمای جامع انتخاب کش بدنسازی مناسب برای تمرینات خانگی
197 بازدید 2 لایک

کش‌های بدنسازی در دنیای ورزش و تناسب‌اندام به‌عنوان یکی از ابزارهای کاربردی و مقرون‌به‌صرفه برای تمرینات خانگی شناخته...

مشاهده بیشتر